Jeg har fået et par der har kontaktet mig, og deres spørgsmål lød lidt sådan her. Er vestholdene hos damerne bedre end østholdene og hvorfor.

Slutspillet sidste år kunne pege på dette, 3 vest i semifinalen og ser vi på pokalfinalen hos damerne, havde Aab krammet på Rødovre. Som de to bedste hold i øst og vest.

Noget af det som der bliver peget på, når jeg har spurgt trænere og spillere i både øst og vest, er træningskulturen.

Der er mere lige kampe i vest, med flere hold der har været med til at trække hinanden op. Det har betydet der bliver trænet mere, og ikke mindst på det fysiske.

Tempoet i vest er generelt det højere, mens der i øst ikke får de bedste hold, er samme behov for at være i bedre form, for at kunne begå sig. Dermed behøver østholdene ikke at skulle investere det mere, for stadig at kunne klare sig, i øst.

Nogen af dem jeg spurgte havde følgende kommentarer:

Forskellen er meget simpel efter min optik, det er klart mere seriøst derover. Der er mere målrettet træning, folk tager det mere tager det seriøst og kommer til hver træning fremfor at melde fra pga. de ikke lige orker den ene dag fx.

Kulturen er bare meget anderledes desværre fra øst til vest.

Træningsmentaliteten. I hvert fald for Rødovres vedkommende. Nogle af vores spillere vil eller kan kun træne 1 gang om ugen

Tempo og generel mere kondition og fys ved nogen af de bedste damehold i vestrækken er med til at gøre en forskel…..men igen – jeg må indrømme at jeg faktisk ikke rigtig ved hvordan og hvor meget holdene i øst træner….

Uden at være grov må 3 vesthold være sikre i semifinalerne…..Esbjerg ville måske godt kunne overraske (hvis de lige hiver et par ishockeyspillere ind som de af til har gjort brug af)…..men Esbjerg er gode til at forsvare sig og stå godt på banen og kæmper RØVEN ud af bukserne. MEN de har meget svært ved selv at skabe noget fremad banen hvis de møder et hold som ikke selv præsterer noget….og de ender vel med at skulle møde Rødovre eller FFK som begge har rigtig gode keepere. Så der er nok ikke mange kontramål at hente……så realistisk må det blive 3 vest hold og 1 østhold efter min vurdering.

Spørgsmål om kultur.
Tager man disse udsagn til indtægt, så ser det ud til i øst, at det har været nok at træne på et vist niveau, og stadig være blandt de bedste i øst. Men når det så kommer til slutspillet, så kniber det.

Seneste østmesterskab går tilbage til 2004, hvor Jægerspris vandt deres 4.mesterskab på stribe, det med spillere i den periode der var fast inventar på landsholdet.
Siden 2004, har der blot en gang været et østhold i en finale, nemlig da Rødovre i 2010 tabte til Frederikshavn Bulldogs.

Ambitioner.
Har ambitionerne været det mindre i øst, har klubberne været tilfredse med at være god i øst?

Er det et simpelt kulturspørgsmål? Er det blot hvad det hele handler om?

Så konklusionen kunne ligne, at der bliver trænet mere i vest i forhold til øst. Samt at der er flere der træner mere i vest i forhold til øst.

Fremtiden.
Så det interessante spørgsmål, er østklubberne tilfredse med dette, eller kommer der et løft i øst?

En af forklaringerne på forskellen, den hedder Frederikshavn, ingen tvivl om at de to klubber Bulldogs og Outlaws, har udfordret hinanden og på den måde løftet hinanden. Så har Århus FS traditionelt spillet 3.violin i vest, og har, sagt lidt groft, levet på de spillere der er kommet til udefra som skulle studere i Århus.

Lokalopgør.
Så de mange lokalkampe mellem Bulldogs og Outlaws, har trukket de andre klubber op i vest!

Nu er de to klubber så fusioneret til en stærk klub, men glædeligt ser det ud til at Aab, har taget handsken op og er med til at ville være bedst i vest.

Sats på de unge.
For øst, der er jeg spændt på det arbejde som specielt Hvidovre har lagt i mange år. Her har de satset meget på spillere af egen avl, det er vejen frem, og flere klubber begynder mere at satse på dette i øst!

Den klub i øst, der får tilbudt gode rammer og god træning 3 gange om ugen, kommer til at samle de bedste (unge og sultne) spillere i øst, til en seriøs udfordring til vest. Men er det så godt, at blot have 1 god klub i øst! Eller er det bedre at have flere lige stærke klubber, som kan løfte hinanden