En af mine gamle klubkammerater og som jeg faktisk også har været træner for, skrev til mig og spurgte mig om dette:

Nu er jeg selv færdig med den svenske træneruddanelse i næste måned, hvilket jo er meget teoretisk. Og jeg skal også skal have den danske del. Når den engang er færdig, kan jeg på sigt komme på diplomtræneruddannelsen i DIF.

Men min tanke er så… Kunne man evt for at viderudvikle de trænere der har ambitioner i DK, evt. lave en slags praktikantplads indenfor landsholdet, så man er med til diverse samlinger osv. for på den måde at udvikle sine taktiske færdigheder, og på den måde blive yderligere udviklet. Hvordan og hvorledes i praksis har jeg ikke tænkt videre over.

Men selve det at man kan få en praktikantrolle og på den måde få tillært nogle færdigheder vil bestemt udvikle en. samt man på sigt kan få kørt nogle flere danske trænere i spil til eget landshold, samt forbedre kvaliteten af trænere markant. Men som sagt, er det blot en tanke om du kunne se en mulighed af en slags, eller det er dødsfødt

Sådan lød spørgsmålet, og mit svar var
Glimrende ide, jeg ville da skrive til Per Stærk, Luc Bouchara, Torbjørn Ovedal og Kasper Sindt om dette.
Lad os endelig få mere vidensdeling, og tænk dig at kunne samle de trænere med ambitioner et par gange om året, se det ville rykke meget, for straks ville trænerne begynde at snakke og på den måde udvikle hinanden…

I Danmark savner vi den slags, det har været forsøgt sporadisk, men den gang var mange klubtrænere ikke med på ideen, men der er også et økonomisk aspekt i det.

Tænk hvis dette galdt:
En god træner, er en træner der gør andre trænere bedre