Næsten alle klubber i de to bedste herrerrækker er på facebook, men hvordan ser det egentlig ud? Hvad kan en klub egentlig bruge facebook til?

En af de første klubber i Danmark til at bruge facebook målrettet var Gentofte volley, de har faktisk nedlagt deres egentlige hjemmeside, og nu kører de alt via hjemmeside. En enkelt floorballklub fra de to bedste rækker er rigtig godt med.Det er faktisk Rødovre floorball som har en rigtig god og brugervenlig hjemmeside, som flere kunne lade sig inspirere fra og som er den side med flest fans.

Gruppe eller side?
Langt de fleste klubber er stadig på gruppe. At være en gruppe giver nogle mangler i forhold til at oprette en side. Ikke mindst muligheden for at promovere sig er langt bedre ved at have en side, ligeså kan man via en side have en væg, hvor ALLE kan berette.

Siden er en fordel
Dermed er der mulighed for at alle i klubben faktisk kan bidrage til at skabe liv, fremfor det er nogle få administratorer. Faren for at det bliver ulødigt, den er til stede, men ved at det netop er ens personlige profil, så vil det fremgå hvem det er.

Iøvrigt er det et nærmest ikke eksisterende problem.

Synlighed
Traffiken til facebookside sammenlignet til en forenings egen hjemmeside vil typisk være langt større, det vil sige det er muligt at komme ud langt bedre end via egen hjemmeside. Gentofte Volley oplevede at en almindelig dag på FB, havde 4x så meget trafik i forhold til når der var flest hits på hjemmesiden.

Skal man som klub så lukke hjemmesiden ned? Næ egentlig ikke, de stationære oplysninger kan fint beholdes der, og nyheder mm kan ligge på facebook.

Hvad med den gruppe lukker FB dem ned
Det alene er jo en god grund til at skifte til side, for FB har meldt ud at de sletter grupper på et tidspunkt, alene af den grund kunne det være en grund til at sikre sig. Omend det vist endnu er ved truslen.

Men her kommer oversigten over hvilke klubber der er førende på Facebooksiden, står der et G foran tallet, betyder det at klubben har en gruppe og ikke en side. Nogle klubber har faktisk begge dele.

Så kan vi se når sæsonen er slut, om der er sket rokeringer!

194 Rødovre
183 Benløse
G177 Sunds
G159 FC Outlaws
G157 Brønderslev
145 Hafnia
G135 Vanløse
G126 Bulldogs
G121 (20) Aab
118 Copenhagen SFC
G118 Hvidovre
G95 (74) Team Århus
81 FFK
G51 Vallensbæk
G127 Esbjerg
G113 Århus FS
G110 Helsingør
106 Lyngby
G91 Svenstrup
83 Rungsted
G80 Odense
G78 Randers
G61 Skanderborg
G57 Centrum
G37 Hjørring
G36 Solrød
G33 PI
0 Glostrup
0 Herning