Så nærmer tiden sig for at de første kampe i damernes bedste række skal i gang, det kan godt gå hen og blive en ganske interessant en, for der er ikke så få unge spillere der banker på ude i trupperne.

Men inden den egentlige vurdering af de enkelte hold kommer, så tillad mig at tage højde for fejl. Udgangspunktet i det som følger, er klubbernes egne hjemmesider, samt den information jeg har fået fra nogle af trænerne og spillerne. Omkring antal spillere på landsholdene, er det med udgangspunkt i dem der er udtaget til seneste samling, og antal spillere er baseret på klubbens egen medlemsindberetning tilbage i januar.

Sidste sæson, kan du huske hvordan det sluttede, ellers lad os ridse den op.

Slutspillet:
Kvartfinaler:
Frederikshavn Bulldogs – Herlev 2-0 (14-5)
Aab – FFK 2-0 (16-3)
FC Outlaws – Vanløse 2-0 (14-6)
Rødovre – Århus FS 2-0 (5-2)

Semifinaler
Frederikshavn Bulldogs – Aab 2-1 (9-7)
FC Outlaws – Rødovre 2-1 (16-15)

Finale:
Frederikshavn Bulldogs – FC Outlaws 6-2

Grundspillet

1 Frederikshavn Bulldogs FK

15

12

2

1

138-26

38

2 FC Outlaws

15

11

2

2

115-44

36

3 AaB Floorball

15

7

3

5

94-57

27

4 ÅFS Floorball

15

8

0

7

79-46

24

 
5 Team Århus Floorball

15

3

1

11

58-96

10

 
6 Brønderslev Hot Shots FCNB

15

0

0

15

14-229

0

Rødovre FC

15

14

1

0

138-32

43

FFK

15

11

1

3

92-43

35

Vanløse Floorball

15

8

1

6

72-64

26

Herlev FC

15

7

1

7

50-74

22

 
Hvidovre Attack FC

15

2

0

13

28-89

6

 
OG København

15

1

0

14

46-124

3

Vestkredsen
Det er ikke mange byer der er med, Frederikshavn, Aalborg, Århus og Esbjerg. Fremadrettet kan man ønske at der kommer en lidt bedre geografisk spredning på klubberne. Ligeså fremadrettet, så er det glædeligt at der er flere af klubberne der er ved at have styr på ungdomsarbejdet på spindesiden. For standarden i ligaen bliver bedre og bedre, og det kræver spillere der er vokset op med floorball. Så for den fremtidige udvikling af damefloorball går det den rigtige vej.

Det store spørgsmålstegn i rækken er Frederikshavn Bulldogs, hvor står mestrene henne, væk er de helt store profiler der har valgt at prøve sig af i Sverige. Men klubben har mange damespillere og en del unge spillere.

FC Outlaws er tårnhøje favoritter, mens Aab og ÅFS må kæmpe om den vigtige 2.plads. Esbjerg kunne være en dark horse til den sidste slutspilsplads, men med 3 gode spillers farvel ser det ud som om Team Århus og Frederikshavn Bulldogs skal kæmpe om den sidste plads.

Se 6 klubber har i alt 14 spillere under 18 år i snit, og i snit har de 28 seniorspillere. Set med fremtidens øjne, så ville det gavne udviklingen meget med flere unge spillere.

Frederikshavn Bulldogs
Mestrene som har domineret dansk damefloorball igennem mange mange år, står overfor en udfordring af de helt store. Stjernen Di Nardo er taget til Sverige, det samme er Fauerholdt og Grønbech. Dertil er et par af spillerne taget til FC Outlaws, så et kig på hjemmesiden for klubben, viser at blot to spillere er listet på hjemmesiden for dameholdet.

Den ene skal nok blive ganske god, Caroline Christoffersen hedder hun, men det er vel tidligt at hun skal tage så meget ansvar. Klubben har mange spillere, så der skal nok blive stillet hold, men det kan nok blive det yngste hold i klubbens historie.

Ældste spiller skulle således være født i 1990, men til gengæld betyder det meget spilletid for en række unge talenter, så må vi se om de kan klare at svømme på dybt vand. Iben Thorndal har som træner noget af en opgave foran sig
A-landsholdsspillere: 0
U19 landsholdsspillere: 4
Antal seniorspillere: 25
Antal ungdomsspillere: 27
Antal damehold tilmeldt: 1
Slutspilsvurdering: Dark horse, er der bredde nok?

FC Outlaws
Træner Søren Frederiksen har en homogen trup, men også en meget ung trup, blot 3 spillere er over 20 år! Til gengæld er truppen fyldt med talent, og hele 14 spillere er udtaget til U19 truppen. Spilintelligente Annika Bengtsson skal binde holdet sammen, og Line Høegh er rutinen i forsvaret der skal undgå dumme fejl. Ligeså er Agata Plechan og Anne Bruun med til at give FCO en af de bedste førstekæder i Danmark.
A-landsholdsspillere: 2
U19 landsholdsspillere: 14
Antal seniorspillere: 25
Antal ungdomsspillere: 20
Antal damehold tilmeldt: 2
Slutspilsvurdering: Sølvet skal udskiftes med guld

Århus FS
De århusianske damer har længe ligget i slipstrømmen fra de to stærke hold fra Frederikshavn. Traditionen tro er der en god blanding mellem studerende der kommer til Århus og hvad der ellers er. Klubben har med succes fået gang i ungdommen, så de på sigt kan udvikle spillerne nedefra.
Dygtige Lars Erik Bartels er cheftræneren, og den rolige doktor er en kompetent mand på posten, da han sørger for at få alle med. At 2-3 af de bedste er kommet til fra Team Århus skader ikke, blandt andet Jeanette Juul.
A-landsholdsspillere: 1
U19 landsholdsspillere: 1
Antal seniorspillere: 52
Antal ungdomsspillere: 16
Antal damehold tilmeldt: 2
Slutspilsvurdering: Kan det blive til en semifinale?

Aab
Kæresteparret Thomas Bouchara og Stinne Jørgensen er trænerne i Aab. Dermed er kvalitet på den post. I Stinne Jørgensen har Aab en af rækkens dygtigste spillere, og på mål har de i mine øjne Danmarks nok bedste på den post, nemlig Sara Lund. Er der at træne fast, så er hun en sikker skanse.
Aab var i semifinalen sidste år, det burde de kunne gøre igen. De har en god trup, blandet med rutine og ungdom, og i Michaell Jensen har de en spiller der kan lave rigtig mange point
A-landsholdsspillere: 2
U19 landsholdsspillere: 3
Antal seniorspillere: 7
Antal ungdomsspillere: 10
Antal damehold tilmeldt: 2
Slutspilsvurdering: Kan det blive til en semifinale?

Team Århus
Sidste sæson lykkedes det blot en enkelt gang at tage point fra et af de 4 hold der gik i slutspil. Det illustrer meget godt udfordringen for holdet. De gør det ok, men mangler både bredde og et par profiler, for at komme med i kampen om slutspillet. Men Århus er en by med mange studernede, og hvem ved om der dukker en finne, svesnker eller måske en norsk jente op, der kan gøre en stor forskel. Klubben har masser af damespillere, men pradoksalt nok slet intet ungdom.Så klubben skal lave af hvad der kommer af spillere udefra. Christina Frost er en vigtig spiller, men er hun en af dem der er skiftet til Århus FS, for 2-3 af de bedste er væk siger rygterne.
A-landsholdsspillere: 0
U19 landsholdsspillere: 0
Antal seniorspillere: 39
Antal ungdomsspillere: 0
Antal damehold tilmeldt: 2
Slutspilsvurdering: Intet slutspil

Esbjerg
Er rykket op fra 1.division, og pokalvinderne fra et par år siden, har fået en meget væsentlig spiller med igen. Kit Bærentsen er klar efter graviditet, og landsholdsspilleren er en meget vigtig brik Vidste du i øvrigt hun har spillet på 4 forskellige landshold!
Esbjerg kan vise sig at være en modstander der kan være lidt sværere at bide skeer med end forventet, for der er en del spillere i klubben og der kommer unge spiller op nedefra. Men Esbjerg har her lige inden sæsonstart mistet tre af de gode spillere ti
A-landsholdsspillere: 2
U19 landsholdsspillere: 0
Antal seniorspillere: 23
Antal ungdomsspillere: 12
Antal damehold tilmeldt: 2
Slutspilsvurdering: Kan de holde over en hel sæson og drille slutspilskandidaterne

Østkredsen
Rødovre er en klasse over andre, men FFK bliver bedre og bedre for hver sæson, men herefter er der trods slutspilsmuligheder, ikke den fornødne bredde hos holdene der kan slutte fra nummer 3-7.
Men til gengæld er der masser af potentiale hos de klubber. Hver klub har deres individualister der kan overraske og få en afgørende indflydelse på sæsonen. Østkredsen har ikke samme niveau som vest, hvilket sidste sæsons 3 vesthold i semifinalerne viste. Kan specielt Rødovre og FFK mon udfordre vest.
Østholdene har ikke fat i ungdommen på samme måde som vest. Hver klub har i snit 7 spillere under 18 år, mens de i snit har 27 spillere som er seniorer.
Rent geografisk er det kun Benløse der ikke høre hjemme i det storkøbenhavnske, hvornår kommer der større spredning på klubberne rent geografisk.

Rødovre
Sidste sæsons sølvvindere har meget kvalitet i truppen. 4 spillere er med i landsholdstruppen, men lig dertil ikke så få spillere som har været med på landsholdet og som har vundet ikke så lidt DM medaljer. Rødovre har to rigtig stærke kæder og en bredde ingen andre østhold kan matche.
Men Rødovre er også blevet et år ældre siden sidste sæson, og der er ingen ungdomsspillere i klubben, så med mindre klubben stadig kan tiltrække de bedste spillere fra storkøbenhavn, så er der ingen ko på isen.
En af de yngre spillere er Signe Hein Larsen, hun kan blive en der for alvor slår igennem, så får hun se om hun kan følge i fodsporene på en af de bedste spillere i ligaen, nemlig Tanja Mørup der er ude grundet graviditet.
A-landsholdsspillere: 4
U19 landsholdsspillere: 0
Antal seniorspillere: 23
Antal ungdomsspillere: 0
Antal damehold tilmeldt: 2
Slutspilsvurdering: Finale må være målet, kan de bryde mange års jydsk dominans på spindesiden, og kan de inden spillerne bliver for ’gamle’.

FFK
Klubben har et dygtigt trænerteam i Rico Mikkelsen og Jesper Thøgersen. Ricos corner er altid en hyggelig læsning værdig på klubbens hjemmeside.
Det som FFK har været rigtig dygtig til gennem de sidste par år, er at samle spillere op der kommer til stenbroen typisk for at studere, og udvikle dem. Vel at mærke spillere der ofte ikke har spillet floorball før.
Dem har de faktisk lykkedes med at udvikle til at komme med på landsholdet, og hele 4 spillere er at finde i klubben.
Så en stærk førstekæde har FFK, mens andenkæden ikke helt har samme styrke. Til gengæld har FFK en bredde som ingen andre klubber i Danmark, med hele 3 damehold tilmeldt.
FFK’s spillere har vilje og ambitioner, og det bliver interessant at se hvordan de 4 landsholdsspillere udvikler sig, so far har det været en lang positiv fremgang, kan de fortsætte, har FFK en førstekæde der kan være giftig for alle.
A-landsholdsspillere: 4
U19 landsholdsspillere: 0
Antal seniorspillere: 65
Antal ungdomsspillere: 8
Antal damehold tilmeldt: 3
Slutspilsvurdering: FFK er eneste udfordrer til Rødovre i øst, men kan de mon også komme i en semifinale i slutspillet.

Vanløse
Sidste sæsons målhaj, boldbegavelsen Sandie Bagge er væk, eller det vil sige hun er på bænken denne sæson. Med mindre vi ser en gravid Bagge på banen. Dermed er det skarpeste kort væk fra Vanløse. Ellers er det en anden dygtig tekniker der skal træde i karakter, nemlig Jeanette Winther Andersen, der sammen med den sydamerikanske stjerne Garibaldi med fornavnet Cecilia der skal trække det store læs. Men både Maria Mathiesen og unge Stine Olsen er også træfsikre.
A-landsholdsspillere: 0
U19 landsholdsspillere: 0
Antal seniorspillere: 24
Antal ungdomsspillere: 4
Antal damehold tilmeldt: 2
Slutspilsvurdering: Slutspil må det blive til, men de jydske hold er for stærke i kvarten

Herlev
Damerne er at finde i den bedste række, og her får en spiller en del at se til, nemlig landsholdskeeperen Carina Kaarsberg. For det kan godt blive her at Herlev skal sætte sin lid, hvis de skal drille Rødovre og FFK. Men sommertræningen har givet Herlev et skub fremad, og sidste års nummer tre Vanløse har de slået i pokalen

En spiller kan gøre det godt fremad banen, nemlig snart 19 årige Anja Mortensen som har spillet siden hun var 13 år. Hun kan få gennembruddet i den bedste række. Ellers er det rutinerede Mette Bidstrup der skal samle tropperne hos Herlev.
Herlev er ved at bygge op fra bunden med ungdommen, og det kal blive interessant at følge.
A-landsholdsspillere: 1
U19 landsholdsspillere: 1
Antal seniorspillere: 24
Antal ungdomsspillere: 13
Antal damehold tilmeldt: 1
Slutspilsvurdering: Slutspil burde klares, men er jyderne igen for stærke i kvarten.

Hvidovre
Rutinerede Marie Krabbe er eneren hos klubben og hun er den der både skal lave point og samle tropperne. Men satsningen for et par år siden med pigespillere giver pote nu. 4 stykker er udtaget til U19 truppen. Trænere er Martin Lytje og Anker Danielsen, og det bliver spændene at se om Hvidovre kan udvikle videre på de unge.
Camilla Danielsen er lillesøster til Kenneth Danielsen der spiller i Sverige, hun kan blive en målfarlig dame denne sæson
A-landsholdsspillere: 1
U19 landsholdsspillere: 4
Antal seniorspillere: 19
Antal ungdomsspillere: 12
Antal damehold tilmeldt: 2
Slutspilsvurdering: Var langt efter Herlev sidste sæson der snuppede sidste slutspilsplads, er de kommet tættere på

OG København
Old Girls holdet har mange prominente spillere på holdet, spillere som har været med på landsholdet, dengang floorball var i sin spæde ungdom i Danmark. Men nok er hurtigheden ikke den samme, og nok forhindrer et par graviditeter i ny og næ holdet at stille op i stærkeste opstilling. Men spillere som Strøbech, Thunø, Stokvad Hansen og Madsen på kassen er alle spillere, som med deres rutine og erfaring og overblik, ville kunne være med på de fleste damehold uden problemer.
A-landsholdsspillere: 0
U19 landsholdsspillere: 0
Antal seniorspillere: 18
Antal ungdomsspillere: 0
Antal damehold tilmeldt: 1
Slutspilsvurdering: Der skal kigges nedad mod nogle gode dyster mod Hvidovre og Benløse

Benløse
Holdet fra midtsjælland vandt sidste sæson 1.division består af en blanding af meget unge spillere og nogle rutinerede spillere. 3 af pigerne er med på U19 landsholdet, og de skal nok få masser af spilletid og dermed erfaring. Kan pigerne ligeså i hele truppen have for øje at træne og spille med udvikling for øje, frem for det resultatorienterede, så skal Benløse nok rykke rent floorballmæssigt.
A-landsholdsspillere: 0
U19 landsholdsspillere: 3
Antal seniorspillere: 16
Antal ungdomsspillere: 20
Antal damehold tilmeldt: 1
Slutspilsvurdering: Det bliver en sæson der giver masser af erfaring

Hvis du ikke har læst herrernes sæsonoptakt, kan du finde den her