Superligaen er gået på vinterferie men hvordan ser det ud med spilletid til talenterne i de 12 klubber.

Definition spilletid

U18 = Spillerne er 18 år eller yngre (3. januar 2023)

U21 = Spillerne er mellem 19-21 år (3. januar 2023)

Spilletid U18

Samlet set, så står U18 spillerne for 13% af den samlede spilletid for U18 og U21.

Spilletid U21

Ikke overraskende er det FC Nordsjælland der topper, og interessant at AaB ligger nummer to på spilletid til U18 spillere men ligger i bunden for U21 spillere.

Vil en klub tjene penge på transfer, så sker det enten ved at sikre sig europæisk succes, så spillerne bliver præsenteret der, eller ved at give spillerne masser af spilletid som helt unge

Samlet spilletid U18 og U21

Ikke overraskende er det FC Nordsjælland der giver mest spilletid til talenter, men det er interessant at se på de klubber der ligger nederst.
AaB har ry for at være gode til at talentudvikle og de har en hel region af talenter for sig selv, men de slår ikke igennem åbenbart.

Silkeborg har med succes udviklet dygtige talenter og solgt dem, men lige nu kniber det med spilletid!

Randers har sportslig succes og de har tjent gode penge på deres seneste europæiske succes, det ligner de har en klar model for hvad de vil.

Brøndby og FC Midtjylland er to klubber der bruger mange ressourcer på talentudviklingen, men det skiller sig ikke ud specielt i forhold til de andre klubber.

Antal spillere

Hvor mange spillere har klubberne brugt i alt og interessant at 17 spillere hos FC Nordsjælland har spilletid, så der er mnage der bliver sluset ind og får mere og mere erfaring.

AGF har blot brugt to spillere i dette efterår.

Spilletid i gennemsnit

Hvor mange minutter har alle U18 + U21 spillere faktisk fået i gennemsnit, her er det interessant at AGF topper klart, men da de kun har brugt to spillere, så forklarer det en del.

Spilletid i procent af hele spillertrup til U18 + U21

Imponerende at 72% af al spilletid går til de unge i FC Nordsjælland, og interessant at FC København faktisk ligger så højt!

Hvor mange i start XI vil være U18 + U21

Hvis spilletiden blev omregnet til hvor mange spillere ville der faktisk være i start XI, så er 8 spillere hos FC Nordsjælland med i start XI, mens der for de fleste er under 2 spillere.

Note: Data er spilletid som klubberne har haft i Superligaen i dette efterår 2022.

Advertisement