Bag denne lidet interessante overskrift, dækker det over, at nu er den sidste klub i Superligaen kommet med sit seneste regnskab der dækker for 2021, og så er det muligt at lave opgørelsen om sammenhæng mellem klubbernes placering i Superligaen 2020/2021 og klubbernes personaleomkostninger.

Af gode grunde er det ikke muligt at lave for den afsluttede sæson i Superligaen endnu, da regnskaberne for 2022 først kommer senere (maj 2023).

70-20-10

Hvis du har læst Dan Hammer og Mads Davidsens glimrende bog der hedder hvor svært kan det være, så er en af deres pointer at 70% af en klubs succes, kan tilskrives klubbens økonomi.

Men hvordan ser det ud i virkelighedens verden?

Her er der to scenarier at være opmærksom på, den ene er den enkelte sæson, og den anden er over tid, typisk 3, 5 eller 10 år.

Den enkelte sæson, der kan modellen afvige, men over tid, ja der rammer modellen plet.

Superligaen 2020/2021

Det var sæsonen hvor Brøndby vandt, og slutstillingen i Superligaen blev således

KlubPlacering
Brøndby1
FC Midtjylland2
FC København3
AGF4
FC Nordsjælland5
Randers6
AaB7
SønderjyskE8
OB9
Vejle10
Lyngby11
Horsens12

Når dette så holdes op mod klubbernes personaleomkostninger, og her er det vigtigt at huske at personaleomkostninger dækker over alle ansatte i klubben.

Så bliver sammenhængen mellem placering og personaleomkostninger på 62%.

Den skraverede linje viser tendensen, og er en klub placeret under denne, har klubben præsteret bedre end økonomien tilsige, og omvendt, ligger den over, så har klubben præsteret dårligere end hvad klubbens økonomi tilsiger.

Hvem overrasker?

Ligaen var meget forudsigeligt, halvdelen af holdene placerede sig inden for en 1 placering af hvad deres økonomi tilsiger.
Dette gælder for FC Midtjylland, FC Nordsjælland, AGF, AaB, Lyngby og Horsens.

Holdene der placerer sig 2 placeringer fra hvad de burde kan kaldes en lille overraskelse, og positivt placerer Brøndby og SønderjyskE sig to placeringer bedre end de burde.

Omvendt placerer FC København, OB og Vejle sig 2 placeringer dårligere.

Randers er klubben der overrasker mest, klubbens økonomi tilsiger en 9.plads, men klubben overraskede positivt med en 6.plads.

Dette indlæg kan bruges frit af andre, så længe der krediteres og linkes

Advertisement