Så faldt det på plads, Christian Eriksen skifter til engelske Brentford fra Inter. Her er det interessante at se på økonomien i dette.
For Christian Eriksen, skulle efter medierne, tjene 55-60 mio gode danske kroner om året da han var hos Inter.
Brentfords samlede lønbudget for alle ansatte ser således ud

Så en ting er nok ret sikkert, Christian Eriksen har taget et gevaldigt dyk i lønnen, for Brentford har med succes forstået at udfordre tesen om at en klubs sportslige succes hænger sammen med økonomien i form af hvor stor lønbudgettet er.
Swiss ramble har en fin sammenligning med Brentfords økonomi fra da de var i The Championship, hvor klubben jo rykkede op, men slet ikke burde gøre det.
På samme måde gør det sig gældende i Premier League, at nok har spillerne fået en markant løft lønmæssigt, men klubben ligger i den særdeles lave evne.
Det er rygtet at den spiller med højeste løn hos Brentford ligger på en årsløn på cirka 15 mio, og det må antages at det er det niveau som Christian Eriksen vil være på.
Så den gode Christian Eriksen går nok ikke sulten i seng, og det afgørende er spilletid, og hvor Christian Eriksen så lander efter sommerferien, er et godt spørgsmål.
Brentford, ville normalt ALDRIG kunne tiltrække en spiller som Christian Eriksen af to grunde
- Brentford henter spillere de udvikler og sælger videre, uden salg taber klubben penge, Christian Eriksen er ikke en spiller der kan sælges videre
- Brentford har et lønniveau der er markant lavere end andre i Premier League, så Brentford ville aldrig kunne hente en sådan spiller til, når lønbudget er som det er i dag.
Brentford har med succes brugt data, til at købe spillere og sælge dem dyrere, og så har klubben helt droppet at have et akademi.
Med en placering i London, er der rigeligt med spillere fra andre akademier, som Brentford kan hente helt gratis.
Udfordringen for mange klubber i England er faktisk det at have et akademi, for aftalen med Premier League for klubberne i EFL, den hedder at for at få del i pengene fra TV, så skal klubberne der har et akademi, være med i det som hedder EPPP (Elite Player Performance Plan).
Hvilket på mange måder er godt, men i det ligger der at henter en klub fra Premier League en spiller fra et akademi i rækkerne under, så er prisen givet, og den er meget langt fra det som klubben nok kunne sælge på det fri marked.
Så EFL klubberne, ja de er garanteret £7-8 mio, men det mod at klubberne fra Premier League kan hente talenter for små penge.
Da Brentford IKKE har et akademi, så er de ikke med i dette (jo de får TV penge), og først udvikler spillerne som de store klubber ikke tegner kontrakt med, så har klubben en smart forretningsmodel.
Skulle du have lyst at læse Brentfords regnskab, så finder du det her