Den anden dag lagde jeg en lille historie op med hvilke klubber der samlet set i fodbold har haft de største underskud de seneste 5 og 10 regnskaber.

Her bonede Brøndby ud med et samlet underskud på 668 mill. de seneste 10 år, eller 182.000 om dagen der blev tabt.

Det er mange penge, men der er altid nuancer i historier, og de to primære årsager til det voldsomme samlede tab skal med

For to regnskaber tegner sig for et tab på 420 mill.

2012

Her taber 266 mill, og i regnskabet for det år starter klubben med at sige: Undskyld. Det for dårlige resultater, dårlig økonomi og omdømmemæssige.

Ledelsen dengang siger i årsberetningen: Derfor skal økonomisk overblik og forsvarlighed fremover præge ledelsen af virksomheden, der skal sættes tæring efter næring.

Den primære årsag til at klubben taber så mange penge, er nedskrivningen af Brøndby Stadion på 179 mill. Samt hensættelser i forhold til feriepengesagen og Kasi Aps, samlet set udgjorde af- og nedskrivninger 193 mill.

2014

Her taber Brøndby 153 mill. det to år efter ledelsen har snakket om at sætte tæring efter næring, men resultatet var dog i tråd med hvad bestyrelsen havde meldt ud om dette års regnskab. Den største årsag er endnu en nedskrivning af Brøndby Stadion på 102,5 mill.

Så isoleret set, så er nedskrivningen af Brøndby Stadion på i alt 281,5 mill fra de to regnskaber, og det er årsagen til et samlet tab de seneste 10 regnskaber på 668 mill.

Tabet for de seneste 10 regnskaber vil på den måde være 386,5 mill. Stadig væk en pæn slat penge, det svarer til 38,6 mill om året

Brøndby kan tjene penge!

I perioden 1994-2006, her tjener Brøndby 181 mill. eller i snit et overskud på 14 mill om året! I den periode er der blot to regnskaber med røde tal, i perioden 2007-2019 er der blot to regnskaber med sorte tal.

Perioden 1994-2006 er ligeså en periode, hvor indtægter fra spillersalg er meget langt fra de beløb der handles for i dag!

Finder Brøndby tilbage til at kunne sælge med profit og have styr på driften, så bliver klubben igen en klub at regne med internationalt! Sidst klubben nåede et gruppespil var i sæsonen 2005/06 i UEFA cuppen.

De store penge ligger i at nå gruppespil i enten Europa League eller Champions League, her skønnes det at FC København har tjent omkring 100 mill på årets succes i Europa League, og når du gruppespil i Champions League, bliver pengene endnu større (let 200-300 mill).

Klubben ser ud til at have slået ind på en ny sti, med langt flere talenter der kommer til på førsteholdet, deres slagspris stiger.

Så fremtiden, den bliver interessant at følge for Brøndby.

Den der dag i Horsens…

Hvad nu, hvis Brøndby havde vundet DM guldet den dag i Horsens. Ja havde klubben efterfølgende haft succes i Champions League, så havde pengene trillet ind. Nu blev det til Europa League, hvor holdet røg ud lige inden de lukrative gruppespil.

Advertisement