Nu har jeg været på studietur heroppe i 4 dage og fået fortalt lidt om forskellige tilgange til sporten men også hvad strategien er.

Meget interessant var det at høre om håndboldforbundet som har fjernet stillingen i kampene op til U10.

Det betyder at der ikke vises stillingen i kampen!

Kampene spilles med 4 spillere på et hold, og hvor der ikke er en keeper, så alle 4 spillere er med i angrebet, og når de skal i forsvar, så går en af spillerne i mål.

Det betyder at det angribende hold hele tiden er en spiller i overtal når de er i angrebet. Det medfører mange 2-1 situationer og det betyder mange afslutninger.

Der var naturligvis stor debat på Island på spørgsmålet, spiller vi ikke kampe for at vinde, og er det ikke gak gak at fjerne målene i kampen?

Nok er der ingen tabeller i U10 og ned, men at fjerne stillingen i kampen?

60% mente det var en dårlig ide, men i stedet for at sige, vi ved bedst, så blev de på Island enige om, lad os prøve det og se hvad der sker.

Resultatet blev kampe med langt flere scoringer, langt mere offensivt spil og spillere der turde prøve mere. Det taktiske og kontrollerende spil blev slet ikke vigtigt.

Den tekniske udvikling blev løftet, men mest af alt, langt flere spillere scorede mål udviklede sig og blev fastholdt.

Så det er en stor succes, og i dag er det 90% der siger, dette er måden at gøre det på.

Faktisk er det trænerne for de to hold, der er dommere, så spillerne de spiller bare, og forældrene, de er forbudt at lave coaching.

Som fodboldfilosoffen Horst Wein sagde
Dont talk to the man with the ball, he is busy, he is working

img_1655