En større amerikansk undersøgelse, som nok primært er med amerikansk afsæt, omend alle i princippet kan gå ind og give deres input.

Den har rangeret de forskellige idrætter efter popularitet, både på den enkelte idræt og på de enkelte discipliner.

 1. Volleyball
 2. Fodbold
 3. Svømning
 4. Triathlon
 5. Atletik
 6. Rugby
 7. Vandpolo
 8. Basketball
 9. Håndbold
 10. Gymnastik

Fra undersøgelsen er det værd at bemærke, at holdevents giver mere opmærksomhed/mere populær. Således er holdkapperne mere populære i svømning end 100m fri, i atletik er det dog stadig 100m finalen der er mest populær.

Men trenden er tydelig, jo flere deltagere, jo mere populær. I roning gælder også, jo flere der er i båden, jo mere populær.

Pudsigt at fodbold faktisk er rangeret så højt, men tanke på at for en del af de der deltager, er det ikke just de mest profilerede spillere (på herresiden).

Volleyball, det er sporten der er mest populær. Volley er også sporten med en global udbredelse. Således er der ved seneste VM, 4 kontinenter repræsenteret i top 4 hos herrerne og damerne.

Ser vi så på danske forhold, ja i forhold til seneste medlemsopgørelse fra DIF, så er de 10 største forbund:

 1. Fodbold
 2. Svømning
 3. Gymnastik
 4. Golf
 5. Håndbold
 6. Badminton
 7. Ridning
 8. Tennis
 9. Sejlsport
 10. Skydning

Så det der er populært i Danmark, er ikke altid det som er populært til et OL.

For en idræt, er OL uhyre vigtigt, de idrætter der giver størst indtjening, ja de modtager også flest penge fra IOC. Således modtager de internationale atletik forbund godt 80 mill om året.

Der er mange idrætter der står på spring for at komme ind i OL varmen, og det sætter pres på de sportsgrene der er med.

Hvis man med afsæt i undersøgelsen, ser på hvilke idrætter der er mindst populære ved OL, så ser top 10 således ud, med nummer 1 den mindst populære.

 1. Dressur
 2. Synkron svømning
 3. Golf
 4. Rytmisk gymnastik
 5. Skydning
 6. Sejlads
 7. Fægtning
 8. Taekwondo
 9. Trampolin
 10. Vægtløftning

Ingen tvivl om at der i de respektive forbund, gøres tanker om hvordan kan vi øge sportens popularitet, uden at gå på kompromis med sportens værdier.

Omvendt så ændrer intet sig i golf, med mindre der da kommer en anden turneringsform. Men just golfsporten. Der er sponsorkronerne store, og mon ikke det er en af de primære årsager til at golf kom med på OL programmet!

Herhjemme i Danmark, der vil diverse idræt nok glæde sig over at se deres sport på TV, og samtidig sukke over at der ikke er mere skærmtid på TV herhjemme, hvor der for mange finder en ensidig eksponering sted på få idrætter.

Som sådan kan der skelnes mellem tre typer indslag

Transmissioner
Indslag
Nyhedsindslag

Selv klart er de danske TV stationer interesseret i seertal, og hvis en sport som volley der er den mest populære sport ved OL, ikke kan trække seertal, så er det en udfordring på nationalt TV.

Men til gengæld tror jeg vi vil se de idrætter der ikke får den eksponering de føler de burde, de begynder selv at se sig om efter mulighederne for at producere selv.

Med de muligheder der efterhånden er for dette, ja så er dette et marked med nogle muligheder der bliver interessant at følge.

Om 5 år, der vil jeg gerne kunne se i krystalkuglen og se hvordan det ser ud, det bliver interessant. Er der sket meget eller bliver den næste periode stadig standby, men hvor mange ting bliver prøvet af?

Læs mere:
Volley med egen streaming af kampe
Hvor populære er ligaerne i basket, volley, håndbold, floorball, ishockey og fodbold
Magtens sportscentrum
Udfordringer med streaming
Hvad skal der til for at streame
Små idrætter tabet TV kampen
Din egen TV kanal