Sådan lyder overskriften i en kronik i Politiken fra Michael Johnson.

Ja hvorfor skal de have det? Hvorfor vælge man at gøre dette?

Det er i virkeligheden et særdeles komplekst spørgsmål.

For at sætte det i perspektiv, så er det i de mindre årgange at alle deltagere får medaljer, det er ikke når ældre årgange spiller at det sker.

Så giver det mening at belønne  børn med en medaljer når de har været til et stævne?

I kroniken skriver Michael Johnson

Jeg siger altid til mine drenge, at jeg er ligeglad med, om vi vinder eller taber, men at jeg forventer, at alle gør deres bedste og kæmper for holdet. Uden at blive alt for højtflyvende er det måske også noget, de kan bruge resten af livet.

Spot on, vi skal belønne for indsatsen, ganske som den fader der køber en sodavand efter kampen til sit barn. Det er ligeså en belønning for god indsats, trods det at holdet kan have tabt.

Vi skal over til at belønne for indsatsen.

For fodbolden og andre idrætter, handler det om at tiltrække og fastholde spillerne, og medaljer i de yngste årgange, det er et særdeles effektivt middel til dette.

Ansvar
Men på os forældre og trænere, der hviler der et ansvar om at være vores rolle bevidst.
At vi skal just opfordre til at arbejde for hinanden på banen, for at gøre dit bedste, så kan vi ikke forlange mere.

Men udfordringen er blandt andet, at dette ansvar, ikke helt lykkedes i det omfang det burde.

Derfor blev dette billede fra Greve fodbold også delt ret mange på de sociale medier

fodbold greve velkommen

Så jo, hvorfor giver vi børn medaljer når de taber, er det fordi vi trænere og forældre glemmer at rose børn for deres indsats, og vi alt for tidligt fokusere på en resultatorientet kultur, der belønner de få og skubber de mange væk fra sporten.

Har du et lille kvarter, kan jeg anbefale dig at lytte med til dette indlæg

 

Sportens legeplads er en fantastisk legeplads, og jeg har det som sådan fint med at give medaljer til de yngre årgange, når vi gerne vil belønne dem for deres indsats, ganske som en forældre der giver sodavand til ens barn efter en kamp.

Men jeg ville hellere hen til snakken om at hvordan sikrer vi kvalitet i sportens verden for specielt de 7-12 årige, som bliver udfordret i en resultatorienteret verden fra forældre og trænere, fremfor at sporten er stedet hvor der er rum til at udvikle dig og hvor legen fylder.

Læs om verdens bedste talentudviklingsklub