Tjekkiet er i floorballverden en af de 4 store lande. Sammen med Sverige, Finland og Schweiz er de 4 lande bare langt foran resten af floorballverden.

For sporten er det skidt når det er de samme 4 lande der er i top, det er vigtigt at andre lande kommer til.

Så hvad har Tjekkiet gjort. Jo de har såmænd startet samarbejde med deres naboer fra Slovakiet.

På u19, u17 og u15 niveau, der laves der fælles træningssamlinger, trænerne på tværs af de to lande samarbejder og udvikler hinanden.

Samarbejde mellem lande kender de fleste til, men at tage dette skridt. Det er faktisk ret interessant. At Tjekkiet ønsker at gøre deres naboer bedre, at man på det bedste ungdomsbiveau laver samtræning og deler hinandens viden.

Det er er ret unikt, og et interessant studie for andre lande på tværs af idrætsgrene.

For begge lande er det win win.

Slovakiet får et træningsmiljø for deres bedste spillere de ikke selv kan tilbyde, deres trænere bliver udfordret og udviklet.

Tjekkiet, de gør en nabo bedre og de bliver ligeså udfordret på deres trænerniveau, og det at få en god modstander som nabo, gør det bedre i fremtiden at de ligeså bliver løftet, når Slovakiet begynder at presse dem.

Ofte ser man landshold lukke om sig selv, men eksemplet her, hvor der er sanktioneret et samarbejde fra højeste sted, som så kommer ud til trænerne på ungdomsniveau. Det er ret interessant

Noget af det team Danmark gerne ser er åbne miljøer, dette ikke mindst i Danmark, hvor miljøet i Århus omkring 49’erne sejlerne.

Fedt initiativ af Tjekkiet

  
Det slovakiske landshold