Jeg har lige været med til at arrangere og agere træner for pige feriecamp floorball på Nørrebro og det var en virkelig sjov og spændende oplevelse, med op mod 30-50 piger på besøg på de gode dage og 3-6 på de lidt mere beskedne dage.

Det, der overraskede mig var, at det hovedsageligt var danskere af anden etnisk herkomst, der kom og var med. Jeg troede absolut det ville være blandet, men det var fedt at se hvor seje de her piger var.

Det virker dog til at de shopper rundt, i og med at det er gratis. Enkelte spurgte til træningsmuligheder men det blev dog hurtigt lukket ned ved det, at det nærmeste tilbud vi kan tilbyde lå ved Guldberg skole, da det var for langt væk (ja de bor på nørrebro) og ved spørgsmålet om at det koster noget.

Er der andre der har erfaring med feriecamp og hvordan man tiltrækker sig nye piger til sporten? Jeg er nemlig meget nysgerrig.

Det virker til at være svært virkelig at få fat i pigerne fra feriecampen? Måske, der er bedre muligheder på skoler eller andre steder? Har i noget erfaring?

Jeg mener at kunne huske, at læse en kommentar på et blogoplæg omkring nedgang i antal damehold i unihoc ligaen. Kommentaren gik på pige talentudvikling og om fødekæden mangler i forhold til nye pigespillere. Jeg mener, han var fra Hvidovre og jeg vil spørge til, om der er vidensdeling eller samarbejde klubberne imellem?

Jeg tænker det i så fald måske var en idé for at samle viden og frivillige hænder sådan at vi kan få fat i nogle flere piger?

Bare lidt tanker fra en søndag.

Kristine

floorball jamboree