En træner, det er en vigtig mand, som på den ene eller anden måde kan dele vandene.

Jeg fik en snak den den anden dag med en spiller, som var rimelig forundret. Han er en spiller der har været i den klub han er i nu, igennem en del sæsoner.

Han berettede at for 5-6 år siden fik de en træner op fra klubbens U19 hold. Han havde haft U19 en del sæsoner, og med succes. De spillere der kom op gjorde det ganske godt, så en træner med succes.

Han overtog holdet, og så gik det fuldstændig galt. Der blev meldt noget ud, men der skete noget andet, eller også blev der slet ikke kommunikeret ud.
Træneren havde store armbevægelser, men som spilleren sagde, det fungerede bare ikke.

Der var frustration i truppen, og sæsonen endte med nedrykning. Året efter samme mønster og holdet endte i bunden, og træneren stoppede inden sæson var slut, og dermed reddede holdet sig.

Et par sæsoner senere, ja hvem ender klubben så med at trække ind igen til førsteholdet.

Skilsmissen var alt andet end lykkelig da træneren stoppede, på klubbens debatforum havde træner svinet nogle af spillerne til, som ligeså ikke holdt sig tilbage med at fortælle nogle historier. Så alt i alt et meget uskønt forløb.

Som spilleren sagde, vi blev ikke spurgt og så kunne vi læse på klubbens hjemmeside hvem der skulle træne os her efter vinterpausen.

Vi er rykket op igen og har en god trup med god stemning og sluttede lige uden for oprykning. Vi mener selv vi har et godt hold og chancen for at komme op.

Så hvorfor, vælger man at lade en træner komme tilbage, som af en del af truppen ikke kunne med, og som skabte så meget uro i truppen og klubben.

Har træneren ikke selv indsigt i at se at han kan skabe bøvl, og at han muligvis går ind til en tikkende bombe der kan skade så meget mere. At man nogen gange skal kende sin besøgelsestid.

Mon ikke han har lært af det sidst, måtte jeg høre. Tja det har han nok mente spilleren, men han har ikke været træner siden han stoppede hos os.

Men både klubben og han må da have tænkt over dette spurgte jeg, jo det har de nok og nogle gange ved man jo ikke hvorfor en klubs bestyrelse gør som de gør.

Kan være de er presset på penge, kan være ingen andre kunne, eller også at de faktisk tror på ham. Han har jo vist at han kunne på lavere niveau med U19.

Men der er i truppen en lettere hovedrysten over valget men at vi skal jo give det en chance. Men manden skal ikke træde ved siden af for mange gange.

Så jo, det er nok en situation du kan genkende fra din side, enten som bestyrelsesmedlem eller spiller.
Når der først er noget der irriterer os og der er en mulig konflikt forude. Ja så kan det give bøvl.

Hvordan håndterer man det, regel nummer 1, vær åben om dine valg og om hvorfor der sker det som sker. Så kan alle andre bedre forstå hvorfor der bliver handlet som der sker.
Dermed kan du til at starte med komme bedre til at forstå hvorfor og dermed står alle parter bedre.

div 008