God træning…eller en katastrofe

For et par uger siden startede en god ven med sin dreng til floorball. Nu arbejder vedkommende selv i sportens verden, men havde aldrig haft noget med floorball at gøre.

Så han var faktisk ret nysgerrig på hvordan træningen var.

To unge glade knægte stod for træningen, og som han sagde. De gjorde deres bedste, men de kunne med meget lidt hjælp, have gjort det meget bedre.

For nu efter at have set lidt med, kan han konkludere følgende.

Drengene som er 6-8 år, de starter med at lave løbtræning de første 5 min hvor de løber rundt, uden stav og bold.
Jeg troede det var floorball som han sagde lettere ironisk, det er faktisk det vores dreng vil spille, ikke løbe. Der er jo vel en del øvelser, hvor man har stav og bold med!

Herefter kom en øvelse, hvor der blev placeret 4 kegler i en firkant med 15 meter imellem. Der stod så to drenge ved hver kegle.

Bolden blev nu spillet rundt i en firkant fra kegle til kegle, og spilleren der lavede pasningen, skulle løbe hen til næste kegle, når pasning var slået.

Min ven tog tid. Mellem 40-55 sekunder gik der før hans dreng (og de andre) fik bolden igen. Det vil sige 1 pasning i pr.40-55 sekunder.

Det svarer til at stille to drenge op overfor hinanden og bede dem lave pasninger, og når spilleren modtager skal han vente SÅ LANG TID. I fodboldens verden hvor min gode ven er fra, der kalder de det en NETTOkø,

Når denne øvelse var slut, var der gået 15 min siden træning startede, og hans dreng ville have rørt bolden cirka 4-5 gange.

Alt andet end effektiv træning.

Herefter kom der så gang i det, hvor der faktisk kom flere bolde på banen og spillerne fik lavet mange flere pasninger og skud, gennem forskellige øvelser.

Slutteligt blev der spillet kamp i 20 min, hvor de to glade drenge spille kamp mod ungerne.

De hyggede sig alle de små, men de havde ikke bolden så meget, det handlede vist mere om at de to skulle spille floorball sammen.

Pointen med indlægget er, hvordan gør man noget ved dette, hans dreng er glad nok for floorball, men at der skal så lidt, for at få kvalitet ind i træningen.

Men hvad skal man gøre, som forældre er han pirret af, skal jeg tage fat i klubben og tilbyde noget supervison, eller kan jeg som forældre tillade mig at tage en snak med de to unge trænere, som sikkert gør deres bedste.

Hvad gør I som klub, for at sikre at Jeres trænere er beviste om hvordan der skal trænes, har I taget en refleksion på dette?

20140527-082539-30339313.jpg

Vidste du jeg er nomineret til årets blogpris, gå ind og giv din stemme på den sportsblog du syntes skal vinde

Reklamer

3 thoughts on “God træning…eller en katastrofe

  1. Det er jo en no-brainer: Tag en snak med trænerne. Giv dem nogle gode idéer, og lad dem forklare hvorfor de gør som de gør. Vores U7 unger i Vanløse er f.eks. sindsygt glade for at vi starter med stikbold, det kan ødelægge hele træningen hvis det ikke er med – så der kan være grunde til at lave noget uden stav og bold. Derefter står den selvfølgelig på så meget stav+bold som muligt; og kamp. Jeg tror at det allervigtigste man kan give i den alder, er at ungerne går glade derfra – og glæder sig til at komme igen.

  2. Til vores træning for 6-8 årige er der ikke opvarmning med løb rundt i hallen. Her kører vi opvarmning med en motorik bane sammen med forældre barn holdet. En bane hvor der danses, kravle, fjollet osv. Den tager ca 5-10 minutter.

    Derefter går de 6-8 årige direkte til kamp på minibane.

    2-3 gange gennem resten af træningen tager vi små øvelser der varer 2-3 minutter. Det kan være pasninger 2-2, dribleøvelser eller skud på mål.

    Selv vores 9-12 årige har ikke kedelig løbe opvarmning rundt i hallen, her er der måske lidt flere øvelser, men stadig vægt på spil og hygge.

    #skanderborgkillerbees

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s