Du har nok ikke hørt om Colbergsagen, som på en måde var første skridt til at DBU blev presset til at gøre op med amatørforholdene.

Tilbage i 1953 kom Hans Colberg tilbage til Danmark efter en karriere i udlandet, det sammen med Jørgen Leschly Sørensen, som var en af datidens bedste spillere.

Men dengang, ja der blev spillere udelukket fra landsholdet hvis de blev proffer. Men ydermere måtte de ved retur slet ikke spille fodbold i 2 år, ej heller på sekundahold eller på en grønsvær tilhørende en fodboldklub.

Dette fandt Colberg og Sørensen urimelig, og lagde sag an, og vandt…så karantænen kun var 1 år.

Men som gradvist blev ændret dog.

Pointen i sagen dengang var at trænere fik løn, og DBU tjente gode penge på at arrangere landskampe, mens spillerne, ja de intet fik, udover lidt diæter.

Men mange gode spillere, ja de kunne ikke ofre sig for landsholdet, som de gerne ville, de havde ikke råd.

Hvad har det så med dagens landshold at gøre, intet i forhold til DBU, men for mange af de landshold der findes i mange andre idrætter, der betyder det noget.

I dag stilles der store krav for at være på et landhold, ofte for udøvers egen regning, eller i bedste fald med en klub som glad sponsor.

Det gode spørgsmål er, skal det være gratis at spille på et landshold, så Danmark kan stille med det bedste hold, og ikke dem der har råd og tid.

Eller er det meningen at bredden skal betale for at de bedste gratis kan hygge sig.

Dilemma ligger i, hvor mange penge tjener et forbund på et landshold, og har det en reel mulighed for at tjene penge på det?

Hvornår giver det mening at bruge penge og hvor mange penge.

Ingen tvivl om at mange udøvere har ambitioner om at drive det så langt som talentet rækker, men skal de ofre ferier og miste indtægt.

Men hvor ligger snittet for hvor meget et forbund skal betale sine bedste udøvere, eller er det stadig de glade amatørers leg på ledelsesplan.

Svaret ligger nok midt imellem, og lad den sunde fornuft råde, som den ikke gjorde i tiden før Colbergsagen.

Vi vil gerne se de bedste, men vil vi tage ansvar for at give dem forholdene og skal et forbund dette

Vidste du at min blog er nomineret til årets sportsblog, det sammen med andre blogs. Hvis du vil gøre mig og de andre en tjeneste, så gå ind på dette link, og stem på den side du syntes skal have din stemme, som årets sportsblog 2015

blog penge