Indrømmet, jeg følger ikke meget med i golf, men overskriften fangede mig da…med en ung fyr der havde vundet US open og Masters i samme år, og det i en alder af 21.

Ikke noget særligt mange kan prale af at have gjort, så min tanke var, det er nok en ny Tiger Woods, der har været med sin far på golfbanen siden en meget tidlig alder.

For at toppe i så ung en alder, så må det ligge mange træningstimer bag…det gør der også…men ikke kun i golf.

Googler man den unge mands navn

JORDAN SPIETH

Så kommer der en fortælling frem om en knægt der fik lov at dyrke alle mulige idrætter, og som faktisk slet ikke spillede golf hele sin ungdom. Jo golf fyldte meget, men nogle meget bevidste forældre så værdien i at der blev trænet i andre idrætter.

Så unge Spieth dyrkede Baseball, Basketball og amerikansk fodbold. Golf blev spillet, og golf var det han bedst kunne lide. Men når golfsæsonen var slut, så stod den på andre idrætter.

Ideen med LTAD (Long Term Athlete Development) er just at al træning tæller med, og at just træne langt mere alsidigt, det kommer dig til gode på den lange bane.

Det forskningen viser er, at tidlig specialisering nok gør du topper tidligt, men du fader ud og når ikke samme niveau, som hvis du havde trænet alsidigt. Ligeså er de udøvere der træner ensidigt, langt mere udsatte for skader, grundet den ensidige belastning.

Så det gør ikke noget, at du dyrker andre idrætter, tværtimod. Der er så stor overførselsværdi i at gøre dette.

 

blog golf
Du kan læse lidt mere om ham her