Sæsonen er slut, og den næste er således begyndt.

Aftaler med trænere og spiller skal på plads, hvad er der af midler til at hente nye spillere der kan forstærke truppen.
Karrusellen kører.
Jeg kan ikke lade være med at tænke på hvordan man gerne vil arbejde som klub.
De fleste er som regel enige i de gerne vil tænke langsigtet, men ofte bliver det kortsigtede løsninger med at hente spillere ind.
Alt dette med nuancer fra klub til klub.

Jeg hørte et interview med en manager i fodbold, hvis klub blev ramt af et transferembargo.
Det var det som rykkede ham mest som træner fortalte han, for pludselig var han tvungen til at gøre spillerne bedre, give dem mere ansvar, turde spille dem på andre pladser.

Det tror jeg er sundt, det at turde ville de spillere der er i klubben og være med til at rykke dem, og løfte niveauet, i stedet for kun at løfte niveau ved at hente 1-2 gode spillere ind.

Igen sagt med et glimt i øjet, for verden ser ikke kun sådan ud.

Men når jeg hører om de beløb diverse spillere bliver tilbudt, for at træne 2-3 gange om ugen, så må man overveje om pengene kan bruges bedre!

Hver klub har sin model, men jeg så gerne der var flere klubber, der blev dygtigere til det at talentudvikle, og satse mere på egen avl.
Det tager tid, men der er flere og flere klubber der arbejder målrettet på dette felt, bliv ved med det.

Det er langt billigere at udvikle spillerne selv, end at skulle hente dem!

Omend at der kan blot skeles til fodbold, hvor flere klubber overvejer at droppe at talentudvikle, de kan hente de spillere der er i overskud andre steder og som ikke får spilletid i større klubber.

En typisk div klub der ikke ligger med i Superliga, har mellem 3-10 mill (nogen højere) i omsætning. Men de fleste ligger i dette leje.

Ofte bruger de 500.000-1.000.000 på ungdom, de penge kan de bruge til at forstærke førsteholdet.

Skal Floorball løfte sit niveau, så kræver det at flere bliver bede til det at talentudvikle, så det ikke er nok at have ok spilforståelse, kunne lave pasninger og skyde lidt og have en god form, så kan du være med i den bedste række.

Vi skal have løftet niveauet

20140423-050113.jpg