På finaledagen, spillede Svenstrup og Hvidovre om æren. Begge hold havde vundet deres 1.div, og skulle egentlig have været i et oprykningspil, men da Team Århus trak holdet, så var det ikke nødvendigt.

Jeg må tilstå, det er er ikke meget jeg vidste om Svenstrup, men jeg måtte da forhøre mig lidt om dem, ved at spørge mig for.

Svaret var, de spiller friskt og oppertunistisk til, men har ikke helt liganivea, omend de som vinder af 1.div vest, jo er MEGET tæt på.

Hvidovre var favoritterne til den kamp, og vandt 8-3, efter at Svenstrup førte 2-1 efter de første 20 min. Dermed bekræftede Hvidovre, de er klar til ligaen.

Det interessante spørgsmål er så, er ligaen så stor en succes for de holde der er med, man en fiasko for klubberne nedefra, som ikke er helt gearet til liga, eller måske slet ikke har lagt en plan for dette?

Som det er nu, når jeg kigge ned og klubberne i de bedste rækker, er der ikke mange klubber, jeg ser som en kandidat til at komme op!

Ser jeg i øst, er der reelt blot 3 hold fra den nuværende liga, der potentielt kunne komme op og begå sig!

Helsingør:
Vokser, og har en meget dygtig ledelse. De er ved at skabe et rigtig godt fundament. På sigt er de en seriøs bejler.
Helsingør ligger klods op af FC Helsingborg, som har mange unge spillere, der snildt kunne komme til Danmark og udvikle sig.

Rungsted-Hørsholm:
Potentialet er der, og de er vosket pænt i år, men endnu er de ikke klar og har ikke materialet til det.

Herlev:
På vej tilbage, har styr på fundamentet set udefra og er vokset sig større end dengang de var DM vindere! Men der er et stykke vej endnu for klubben.

FFK:
Som en klub for studerende, vil de altid kunne tiltrække spillere der kommer til, og klubben har været oppe, spørgsmålet er om de vil.

Vest:
Svenstrup:
Potentialet er der! Men der skal ske mange ting før det kan lade sig gøre.

Esbjerg:
Vokser ligeså og har et godt fundament, klubben skal satse på egen udvikling hvis de skal lykkedes.

Hjørring:
Potentialet er der, men igen, de skal satse på at udvikle andre og se om de kan få spillere der ikke kan komme på holdet i andre ligaklubber.

Min gamle pointe som jeg har gentaget igen og igen, er at det er med ungdommen og egen talentudvikling man skal basere sin succes på. Der vil altid være få klubber der kan tilbyde bedre økonomi, og dermed tiltrække de bedste!

Jeg så gerne, at for at spille ligaen, skal du have 4 ungdomshold tilmeldt turneringen, for netop at sikre klubberne har deres ungdomshold på plads! Jeg anerkender fuldstændig at enhver klub skal have lov at blive drevet som den gerne vil.
Men at bruge turneringen som løftestang for at skabe bedre rammer, det tror jeg meget på.

De klubber der ikke knækker nakken historisk set (ok kun 25 år), det er dem hvor man har haft ungdomshold!

Københavns FK med 5 mesterskaber, fik aldrig gang i ungdommen, og klubben lukkede ned. Skal floorball vækste, skal vi have klubberne til at bestå. Her viser historien over de klubber der er lukket ned, at det ALLE på nær 1-2 klubber, var hold med kun 1 enkelt seniorhold!

Mange af dem kom pænt op i rækkerne! Men til hvad nytte for sporten.

floorball5