Landstrænerteamet bag U19 landsholdet, har udtaget en trup med spillere fra enten ligaen eller den næstbedste række. Så vil du noget med din floorballsport, så er det det åbenbart den vej der skal søges.

Men en enkelt spiller skiller sig ud, nemlig Tobias Flindt fra FF Bornholm!

Keeperen fra solskinsøen er udtaget som den første spiller fra Bornhom til et dansk landshold. FLOT, og stort tillykke med det til ham og til de gæve ledere og trænere på Bornholm.

Jeg var en smule nysgerrig, hvad er historien bag den talentfulde keeper, som jeg stillede et par spørgsmål.

1)      Tillykke med udtagelsen til U19 truppen, hvordan føles det?

Tusind tak! Det føles rigtig godt, at kunne være nået så langt med sin sport. Jeg synes det er en stor milepæl i mit liv. Samtidig med det vil jeg ikke hvile på laurbærrene, så håber på at det kun er starten på noget stort! Og jeg glæder mig ekstremt meget til at skulle være med til at spille landskamp mod Tyskland, her i slutningen af januar.

2)      Bornholm og floorball tænker de fleste, hvordan fungere det?

Ja det kan jeg godt forstå at mange stiller det spørgsmål. Det er også langt fra en stor sport her på øen. For man vil noget med sporten enten om det er at spille i 2.divison som vores førstehold gør eller gøres sig gældende på diverse talentprojekter og landshold, SKAL man være villig til at rejse MEGET. Hver gang vi har udekamp står den på cirka 2 timer og 20 minutters rejse for komme til København. Det gælder også tilbage. Da ventetid ikke er inkluderet så lyder en udebanekamp ofte således: vi mødes 6.00 ved færgen og er hjemme igen 21.50. De lange ture har gjort at de spillere som er fast inventar på holdet er kommet meget tæt på hinanden, hvilket jeg er ekstremt glad for at være en del af!

Så er der langt til Kolding hvor U19 landsholdets samlinger foregår!

Det evige problem for FFBornholm er at når alle os unge som spiller i klubben er færdige med gymnasiet osv. Er vi nød til at flytte til København for at studere videre. Dermed mister klubben år efter år gode og talentfulde spillere.

3)      Hvad gør at du som den eneste spiller der er med, klarer at komme med i truppen, trods det ikke at spille den bedste eller næstbedste række?

Til at starte med blev jeg meget overrasket over at jeg kunne gøre mig gældende blandt Danmarks unge floorball talenter. Men uden at jeg skal være alt for selvfed, så tror det at jeg kan gøre mig gældende i truppen er en god blanding af viljestyrke og talent. Samtidig skal min træner Michael Hansen også nævnes, som selv er målmand og er grunden til at jeg har kunne udvikle så godt som målmand. Han har lært mig en masse ting om det at være målmand, idet at jeg har stået i skyggen af ham i klubben indtil for nylig, har givet mig meget erfaring.

4)      Hvad har det betydet for din udvikling at være med i truppen?

Det har betydet at jeg har fået udfordringer som har været med til at udvikle mig som keeper. Ud over det har jeg også fået erfaring med at have træningspas hvor det generelle niveau og tempo er højt, hvor alle mand bliver presset til det yderste også lige skridtet videre.

5)      Som målmand er man ofte henvist til selv at finde på egne øvelser til at træne, så hvad gør du selv for at udvikle dig.

Har været godt til at suge de forskellige øvelser vi målmænd har lavet og brugt det i min træning til dagligt.

6)      Kommer der flere talenter fra solskinsøen?

Det er et svært spørgsmål at svare på. Men må ærligt indrømme at oddsene er i mod os, men tror på at Bornholm vil kunne markere sig på sporten i fremtiden.