# Floorball, den farvede bold

Floorball er på TV. wauw, det er jo noget mange af os Floorball elskere jo finder fantastisk.
Men der en ting der halter, nemlig farven på bolden. Den er ikke nem og se den HVIDE bold på et lyst gulv. Jeg kender ikke tv aftalen, men mig bekendt er der noget med at der skal spilles med en farvet bold, noget der ikke helt bliver efterlever.

Det holder bare ikke i længden, hvis floorballklubberne ikke lever op til det der forventes. Ved godt at argument er, den farvede bold er noget mere ustabil og kan hoppe noget.

Men tænk om kanalsport sagde, kære venner I lever ikke op til det vi har aftalt tak for samarbejdet.

Jeg ved godt hvad jeg ville vælge, jeg syntes tv kampene er ret gode og spændende og mener at det er vigtigt at Floorball kommer den vej.

Så hvis valget stod mellem en farvet bold og en tv aftale, er mit valg let!

Sådan er verden bare, vil Floorball tage et skridt op, kræver det at vi arbejder for at løfte produktet

Reklamer

12 thoughts on “# Floorball, den farvede bold

 1. Jeg nyder at læse dine indlæg, og som så mange andre gange, så er jeg helt enig med dine synspunkter. Synes bestemt der skal bruges en “farverig” bold til TV-kampe, fx. lilla/pink, som også har været brugt før.

  Jeg var selv til stede i Ringstedhallen i fredags (til Benløse – Blackhawks), og havde ingen problemer med at se bolden da jeg selv var til stede, men da jeg så genudsendelsen på TV (lørdag middag), havde jeg problemer med at se den lille hvide, selv om fjernsynet jeg så på, var 56″ stort. Det havde bestemt hjulpet med en mørkfarvet bold på det lyse gulv.

  Ved ikke om det var tilfældigt at der ikke blev spillet med en farvet bold, men synes bestemt at det er vigtigt til TV-kampene, hvem der så skal have ansvaret for at holde styr på det, er et godt spørgsmål. Det må vel næsten være værten/den arrangerende klub.

 2. En kommentar på vegne af Benløse Floorball Club.

  I fredagens kamp testede vi en lyseblå bold. Den var faktisk ikke hvid. Så bolden havde kontrastfarve. Det er klubbens ansvar at vælge boldfarve jf. reglerne.

  Vi har tidligere spillet med en mørkeblå bold, som spillerne giver megen kritik. Største kritikpunkt er, at den går i et med baggrunden (stole og tilskuere) og ikke kan ses i luften.

  Den lyseblå bold var ikke optimal på tv. Den er for lys, så det kan vi blive enige om. Det erfarer man dog først, når man ser optagelserne bagefter. Tv-lamperne og reflekser i gulvet giver en anden oplevelse på tv.

  Spørgsmålet er, hvilken farve, der er velegnet til parketgulvet i Ringsted Sportcenter? Gode forslag modtages.

  En rød bold har vi erfaringer med, at flere spillere har svært ved at se.
  En sort bold vil forventeligt have samme udfordring som den mørkeblå.

  Den næste vi vil teste er en turkisgrøn bold, der har mere kontrast end den lyseblå, vi så testede forleden. Vi er interesserede i at finde den mest velegnede farve til tv, der samtidig er bedst mulig sportsligt, men vi er samtidig i tvivl om der findes en optimal farve til Ringsted Sportcenter, der også har rigtig mange streger på gulvet.

  Når dette er skrevet Steen, så får du det næsten til at lyde som om, at det er vores ansvar, hvis tv-aftalen falder, fordi vi tester en lyseblå bold.

  Vi tror, at tv-aftalen kommer til at falde på helt andre ting. Fx dårlige arrangementer med få tilskuere. Og alt for få klubber, der byder ind.

  Se listen her:
  http://www.floorball.dk/da/Nyheder/Nyheder/2013/9/tv-kampe.aspx
  Det er kun fire klubber, der afvikler kampe
  Benløse og Brønderslev 4 kampe
  Århus 1 kamp
  Frederikshavn 2 kampe (eks. pokalfinaler)

  Stil krav til ligaklubberne – det er vejen frem: Fx at alle klubber i ligaen skal afvikle min. 2 tv-kampe med min. 200 tilskuere inkl. program, speaker, musik, underholdning mv.

  Der var allerede lidt knas med tv-aftalen før denne sæson, så næste gang er den måske væk. Boldfarve har betydning for produktet, ja, men er langt fra eneste parameter.

  v.h.
  Thomas Brodersen
  Benløse Floorball Club

  • Hej Thomas

   Tak for et godt uddybende synspunkt om de overvejelser man har som klub og de tiltag der sker lokalt.
   Min pointe var ikke at være efter den enkelte klub, men blot en konstatering af at en del kampe bliver afviklet med en bold der ikke er optimal.

   Sat på spidsen var min påstand om hvad er vigtigst, tv eller?

   Det vigtigste er et eller andet sted det lokale arbejde med at løfte produktet i forbindelse med tv kampe, for det er lokalt der skal løftes.

   Fra klub til klub er jeg ret overbevist om at der bliver arbejdet for at løfte, men at ståsted også r forskelligt fra klub til klub.

   Benløse laver et af de bedste setup og sælger produktet Floorball til tv rigtig godt.

   Floorball er stadig i startfase med tv, og det handler om at løfte produkt fælles, men også have dialog med kanalsport om produktet.

   Jeg ved ikke hvordan ligaklubberne sammen med DaFU evaluere produktet, men det vigtige er at vi ikke tager en tv aftale for givet.

   Men vil godt minde om at det er bare at klikke ind på kanalsport om mandagen og se hvordan bordtennis løser deres tv produkt.
   Prøv også at ligge mærke til hvor mange tilskuere der er og stemningen ogmsammenlign så med Floorball

   Bh
   Steen

   • Hej Steen,

    kastede lige et flygtigt blik på bordtennis.
    Fx her: http://kanalsport.dk/indslag/norreaa-overraskede-med-to-sejre-over-kobenhavn

    Uden større analyse er jeg ikke vanvittigt imponeret. Tilskuermæssigt er alle tilskuersæder tomme. Eller tilskuerne kan ikke ses. Hvorfor samler de dem ikke rundt om banen, så de kommer tæt på? Og bordtennis har den kæmpe udfordring, at det måske vigtigste element i spillet, skru, slet ikke kan opleves af lægfolk.

    Det fedeste i floorball ville være et tv-gulv, når man nu ikke har en hal som fx Brønderslev med et godt, blåt gulv, der er velegnet til hvid/lys bold.

    Men der er vi slet ikke. 1) Der er ikke tid til lægge et tv-gulv før kampene, 2) Der er ikke økonomi til indkøb af et tv-gulv og transport rundt i landet.

    Floorball Har været heldig at få chancen hos Kanal Sport, men personligt tvivler jeg på, at det holder. Desværre. Nogle årsager er nævnt, og en helt anden er, om produktet Kanal Sport overlever i en sparetid.

   • Hej Thomas.
    Det du har set dækker den sport. Gabende tomt og ingen stemning. Rimelig skidt sammenlignet med Floorball.

    Men de er lykkedes med gulvet som dog ikke tager så lang tid at få lagt.

    Det vigtige tror jeg stadig er at skabe stemning lokalt. Få folk ud og se kampene

    Steen

 3. selv tak også selvom jeg ikke kan se mit svar 😛

  Omkring tv gulv ala det lyseblå gulv man ser, så undersøgte jeg sagen nærmere og tog kontakt til et firma som pålægger sådan en gulv. Det tager mellem 6-4 timer at lægge på gulvet samt det koster ca 250.000kr at købe, så dette er nok ikke en løsning lige pt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s