#Floorball, spillere der ikke snakker sammen

Når jeg ser kampe i specielt den bedste række, slår det mig igen og igen, at når en kæde kommer ud, sætter de sig ned og kigger på spillet. Det er sjældent jeg ser spillerne snakke sammen om hvad de gjorde rigtigt og hvad der ikke fungerede!

Som kæde og som spiller har du ansvar for at få det til at fungere. Med alle de skift der er i floorball, så har du god tid ude på bænken til at kunne snakke taktisk om hvad vi skal ændre, eller hvad vi skal forsøge i næste skift. Men jeg ser bare ikke spillerne snakke sammen.

Det er en unik mulighed for at optimere, som bliver spildt!

Få spillerne til at snakke sammen meget mere, få dem til optimere deres egen indsats, så de står bedre sammen som kæde.

Kommunikation.
Har kæden lukket mål ind eller haft et hårdt pres på sig, så skal kæden snakke sammen, hvorfor scorede de, hvad gik galt, hvordan kan vi hjælpe hinanden, og det samme hvis de har været under pres, hvorfor kan vi ikke spille os ud af presset, hvordan kan vi hver især hjælpe ham der har bolden. Hvor skal vi spille den hen.

Den spiller der har bolden, og som måske har svært ved at komme af med den i et opspil, skal have de andre til at sige, det fungerede ikke for os, hvordan vil du gerne have vi gør, for at vi kan hjælpe dig med at komme af med bolden.

Tag fat i det konkrete.
Ligeså når der er angrebssituationer, hvor danske spillere for ofte varmer bold og taber 1-2 sekunder inden bolden spilles videre, og forsvaret dermed hele tiden kommer på plads, skal kæden ind og have en aftale om at sige til hinanden og de der holder i bolden, at de skal slippe den hurtigere.

Har du gode skudstærke backs, bliver de aldrig sat op til skud, skal der igen snakkes sammen, hvordan skal vi få det til at fungere, hvad skal hver i sær gøre.

Tag ansvar.
Alle disse snakke savner jeg meget, måske er de der, men jeg oftest blot 5 spillere løbe ud og sætte sig, og kun snakke meget lidt sammen.

Som træner er der rigtig meget at hente her, hvis du får en bedre kommunikation i gang!

Spillerne skal lære at forstå, at det er dem der skal gøre hinanden bedre, og det sker først når de arbejder for at gøre hinanden bedre.

En historie fra fodboldens verden.
De fleste kender William Kvist fra fodboldlandsholdet, da han røg til Stutgart, havde de en brasiliansk angriber, som var stjerne i sidste sæson. Når der var kontraer skulle han have bolden mest muligt, men Kvist havde for vane at spille bolden mere på tværs end fremad, og brassen var stjernetosset og skældte og svinede Kvist!
Ikke befordrende for samarbejde og lysten til egentlig at ville spille ham.

Men se Kvist gjorde det rigtige, han gik op til brassen og sagde, hør her, du har ret, jeg skal blive bedre til at spille bolden op til dig, det lover jeg dig at jeg nok skal gøre, men du skal hjælpe mig og blive ved med at minde mig om det.

Se nu havde de to en aftale om at gøre hinanden bedre, de havde en realation. Det er hvad du skal arbejde for som træner, at dine spillere gør hinanden bedre.

Historien med Kvist ender med at da Kvist faktisk spiller brassen helt fri på en friløber i en træningskamp, så stopper brassen op, vender sig om mod Kvist og viser med begge tommelfingre, SÅDAN. Vi to lykkedes.

Få aftaler på plads.
Det er som jeg sagde før, her aftaler i kæden skal ind og arbejde sammen, så spillerne gør hinanden bedre, i stedet for at være den tavse bænk

Reklamer

3 thoughts on “#Floorball, spillere der ikke snakker sammen

 1. En ting man som træner kan gøre og som er rigtig godt, er et par taktik tavler på bænken til spilerne. På den måde bliver samtalen mellem spillerne konkret.

 2. Hej Steen,

  Ros til dig og din blog, som dagligt opdateres med interessant input.

  Kommunikation er vigtigt som du pointerer, men ikke nødvendigvis hele tiden i de små pauser imellem skiftene i en kamp.

  Fokus under en kamp bør (såvidt muligt) være på at udføre det spilkoncept som holdet i samarbejde med træneren har valgt at følge. Periodepauser og timeout kan benyttes til kort kommunikation, mens pauserne imellem skiftene snarere skal bruges til en-vejs-kommunikation / ordrer fra træner eller anfører.

  Når spillerne ankommer til bænken med en puls over det normale skal de koncentrere sig om at trække vejret dybt og forberede sig til næste skift.

  /MS

  • Hej Martin
   Tak for kommentar. Selvklart er det ikke sort hvidt. Der er nuancer afhængig af det taktiske oplæg, kamps betydning, samt hvilken aldersgruppe vi snakker om.

   Men min holdning er at skabe rum for at spillerne selv skal snakke problemstillinger og finde løsninger indenfor det taktiske oplæg. Skal det være lang snak i 45 sek? Nogen gange ja andre gange nej

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s