3 hold er tilmeldt dame vest i den bedste række, ikke et imponerende antal, men det er også historien om forskel på ambitioner fra klub til klub.
Respekt for det.

Ambitionen.
Et mål må være, at øge antallet af tilmeldte damehold kontinuerligt i hele turneringen. Med floorball som en vækstsport, og med antallet af damespillere som værende fordoblet siden 2004år, så må det være en klar ambition om flere hold tilmeldt.
IFF har lavet en, set med mine øjne, meget interessant model for det kommende VM. De 8 bedste hold er samlet i to puljer og holdene rangeret 9-16, i to andre puljer. Det giver meget mere lige kampe for alle hold. De to bedste hold fra 9-16 møder nr.3-4 fra hver pulje (1-8), om en plads i kvarten.

Fair?
Ikke fair for alle, det medgiver jeg, for 1-4 får fordelen af en hviledag. Men set med udviklingen af floorballs øjne, så er det super godt.
Hvis jeg skulle se på hvad der skabte mest vækst, og mindre på hvad der er godt for den enkelte klub, så kunne man med udgangspunkt i den just overståede damevest lege lidt med følgende model

Model.
FC Outlaws (kommende Blackhawks)
Århus FS
Aab

Placeres i deres egen gruppe og spiller alle mod alle 4-5 gange, men møder også Esbjerg, Team Århus og Frederikshavn Bulldogs en enkelt gang.
Alle 3 er direkte til slutspillet

Esbjerg
Team Århus
Frederikshavn Bulldogs (kommende Blackhawks)
Samme model her, alle møder hinanden 3- 4 gange og 1 kamp mod Fc Outlaws, Århus FS og Aab. Vinderen af denne pulje er igen med i slutspillet.

Hvad med 1.div.
1.div ser således ud med to puljer
1 Viborg Saints 19p
2 ÅFS Floorball 2 18p
3 Randers Raptors FC 6p
4 Herning FC 4p

1 Brønderslev Hot Shots FC 10p
2 Hjørring Hawks 10p
3 Strandby Elling IF 0p

Så kan du igen lege med model, at disse hold, at de bedste placerede fik en kamp mod Esbjerg, Team Århus og Frederikshavn Bulldogs, og at man udover det beholder det geografiske hensyn
Under 1.div kunne man så lave stævnerækker med fri tilmelding fra gang til gang, hvor fokus er at tiltrække flere spillere og få dem gjort mere rutineret, således at flere klubber ønsker at tilmelde sig hold.

Helhedsplan.
Under alt dette, skal der selv klart ske en rekruttering af piger under 18 år. Ovenstående er et eller andet sted symptom behandling på et problem. Som ad åre gerne skulle ende op med flere lige hold. Det tager tid, men hvorfor ikke prøve at tænke meget anderledes og have fokus på vækst, og tilpasse turneringen til damerne.

Det muliges kunst.
Udfordringer er der masser af, vil man overhovedet kunne køre en ovenstående model i turneringsprogram, ingen anelse. Men det må ikke være teknikken der begrænser udviklingen.

Samt hvordan skal man afgør hvilket niveau de enkelte skal ind i en ny model. Pointen er så netop at lave fri tilmelding, men angive niveau, og lade TU strikke et koncept sammen.

Ligeså bliver det for kedeligt at møde de samme hold hele tiden? Håbet er jo så at ad åre kommer der flere klubber op på niveau, så det ikke blot er 3 hold.

Turneringsudvalget i floorball har traditionelt været garant for nytænkning, jeg sendte dem dette for en kommentar, den var:
TU er i proces med Landsholdsudvalget omkring dette og de har møde sidst på måneden omkring dette.

Til dette møde vil de aktuelle Liga dameklubber være repræsenteret.

Der er derfor ikke besluttet noget konkret endnu, men en god dialog i gang på området.

Jeg(Steffen Aagaard) kan ligeledes oplyse, at der er dialog i gang omkring 1. div. damer også, hvilket der faktisk er hvert år for at finde den bedst mulige rækkestruktur.

Innovation sker ofte i spændingsfeltet mellem forskellige typer viden og tanker og ideer, her sammensætter man tingene anderledes, således det kommer brugerne til livs.
Derfor er inddragelse et nøglebegreb når der er tale om udvikling med brugerne i centrum, her de enkelte hold.