Så er det blevet tid til et nyt indlæg fra The secret floorball player.

Træning
Jeg har haft mange forskellige trænere igennem tiderne og kvaliteten heraf har været meget blandet.
Et par af dem, har været virkelig gode til at lave varieret og spændende træning som gør at hele spillertruppen yder max til træning og udvikler sig til træning. Det er alfa omega for at få hele truppens respekt.
Jeg har desværre også prøvet det modsatte hvor at man time efter time, dag efter dag og måned efter måned kører den samme monotome træning, uden nogen form for fornyelse. Dette har gjort at trænerne fuldstædig mistede truppens tillid og opbakning. Man skal ikke være raketforsker for at regne ud at vi ikke vandt alle kampe de sæsoner hvor jeg havde sådanne trænere, og at træneren ikke var der den efterfølgende sæson.

Anfører
Jeg synes at mange klubber nedprioriterer deres valg af anfører. At vælge den rette anfører, kan efter min mening spille en større rolle end mange går og tror. Hvis jeg skal sætte nogle kriterier for hvad jeg mener man skal kigge efter ved valg af anfører må det være: kendskab til klubben, indpisker, vellidt i omklædningsrummet. Grunden til at jeg skriver ”kendskab til klubben” er at jeg mener at anføreren skal kende alle mekanismer i klubben og ledere i og omkring klubben. Anføreren er jo bindeled mellem spillertrup og trænerstaben og eventuelt talerør til bestyrelsen.
”Indpisker” giver vist lidt sig selv.
At han skal være vellidt i spillertruppen siger jo lidt sig selv og han skal selvfølgelig gå forrest når der er behov for det. Jeg har oplevet anfører som ikke var villige til det, og de tabte lynhurtigt hele truppen som ikke gad og bakke anføreren op, og rystede nærmest på hovedet hver gang han sagde noget, det er ikke holdbart.

Beskidte kneb
For langt de fleste tilskuer er dette ikke et begreb i floorball. Men jeg tør love dig at det forekommer meget ofte på banen. De fleste spillere er så dygtige til at skjule det, så de færreste dommere og tilskuer ser det. Det kan være alt lige fra spark, slag, folk der træder andre over tæer og ankler og nogle napper sågar deres modstandere. Men dette er ikke kun noget der forekommer i floorball, det ses i langt de fleste sportsgrene, og det må man bare acceptere.

Indlægget er skrevet af en spiller som ønsker at være anonym