Damelandsholdet har som bekendt fået ny landstræner, i form af dygtige Søren Frederiksen. Her følger 3.del af hans tanker og overvejelser om den kommende tid for landsholdet

#11 Jeg har tidligere skrevet om at skal vi hæve niveauet i dansk floorball skal vi have hævet uddannelsesniveauet hos de bedste danske trænere, hvad er dine tanker til dette?
Jeg ser gerne at alle trænere skal være uddannet, det ser man i rigtig mange andre sportsgrens. Jeg vil gå så langt at sige vi burde gøre det gratis for klubberne at sende trænere på kursus.

#12 Hvad glæder du dig mest til ved at være landstræner?
Det må være at komme til at samle de bedste spillere i Danmark og sammen bygge et hold op, som skal kunne lave resultater.

#13 Der er ikke meldt noget ud om hvem der skal være dit crew, kan du løfte sløret for dette?
Ja helt sikkert, det er Charles Hansen der kommer til at være min træner makker, jeg fik et rigtigt godt indtryk af Charles da han arbejde med U-19 pigerne, hvor jeg mødte en træner der havde styr på sine ting, og var god til at give pigerne nogle gode tilbagemeldinger, hvilket også gjorde at der ikke var nogen tvivl omkring dette. Anne Skov har vi også været heldige at få til at sige ja. Jeg havde personligt ikke snakket meget med Anne, men jeg har hørt rigtig meget godt omkring Anne og hendes seriøsitet og da jeg mødte hende til en snak omkring landsholdet, stod det hurtigt klart at hun skulle være med. Den sidste er Jakob Buhrkall han er et must for det landshold, jeg har haft en masse gode timer med Jakob, til landsholds samlinger, hvor Jakob altid har været der for pigerne lytter på pigernes frustationer over træneren og de andre spillere og hos ham får pigerne ny energi. Så det er blevet den ledelse omkring holdet som jeg har kunne ønske mig.

#14 Som leder, hvordan var det for dig at være på landsholdet for første gang i 1999?
Det var da sjovt, at stå i Sverige til et VM hvor alt bare er stort, og møde masser af mennesker der brænder lige så meget for sporten som en selv.

#15 Hvilket samarbejde så du gerne ske mellem dig og klubtrænerne?
Jeg håber på et godt samarbejde mellem os og trænerne ude i klubberne vi har brug for dem, for at opnå de bedste resultater og derfor vil vi også være foregangsmænd for det gode samarbejde. Jeg håber at vi sammen vil kunne få noget godt ud af landsholdet.