Igår skrev jeg indlægget om situationen i øst, og jeg har spurgt et par mennesker, som jeg ser som værende meget kompetente på dette om området.

Den første er Marie Krabbe, som for nogen sæsoner siden satte et projekt om piger i Hvidovre i søen. Resultatet ses nu, Hvidovre har rigtig mange på vej, og har skabt et miljø ud hos dem. Men det er en lang proces.

Marie Krabbe er en af de dygtige folk vi har i floorballsporten, og faktisk nomineret i WE kampagnen hos DIF, som en af dem der kan blive årets træner. SÅDAN.

Marie Krabbe, landsholdet og træner Hvidovre Attack:
Som jeg ser det, er det egentlig ganske enkelt. Det handler om, at flere klubber satser på pigerne og laver en langsigtet indsats. Man skal ikke regne med, at man opnår stabilitet efter et par sæsoner, det kræver et langt sejt træk og folk, der gider investere tid og kræfter i det – også når der kun står 4 piger til træning.

Derudover skal klubberne og DaFU i samarbejde sørge for stævner/træningskampe/turneringer for pigerne – og igen, det bør ikke gøres halvhjertet, men alle (både klubberne og DafU) skal ville lægge en stor arbejdsindsats over de næste 5 år, ellers tror jeg ikke på at det rykker. Sådan som situationen er lige nu, virker det som om prioriteringerne ligger andre steder, både i klubberne og hos unionen… og det er synd, for der er masser af piger at tage af og masser af potentielle samarbejdspartnere.

Der har været stilstand på pigeområdet i flere år nu – måske bør man overveje mere drastiske metoder fx et hold i dameligaen kræver et ungdomspigehold i klubben? eller ekstra økonomisk støtte til klubber, der satser på pigerne? eller minimum 3 piger under 18 år på dameholdene i 1. div?