The secret floorball player del 2

Penge i dansk floorball:

Ovenstående er noget samtlige klubber vil benægte, men det er, efter min overbevisning også noget stort set samtlige klubber gør i.

Det vil altid, for klubberne, være en svær balancegang, hvem der skal have penge, og hvem der skal betale kontingent. Som jeg har oplevet det, er det ofte sådan, at de spillere, der kommer til klubben udefra, tager sig pænt betalt, hvorimod klubbens egne talenter ikke får betaling, men derimod skal betale kontingent.

Jeg har igennem min tid set flere spillere, som er dygtigere og mere talentfulde spille gratis, hvorimod en spiller udefra, på et lavere niveau tog sig pænt betalt. Derfor forsøger klubberne at holde kortene tæt indtil kroppen, da det vil skabe splid i truppen hvis det kom frem. Alt i mens peger klubberne fingre af hinanden, og kaster om sig med rygter.

Dette fænomen er efter min overbevisning kommet for at blive, og omfanget bliver nok ikke mindre nu, hvor der kæmpes om afgørende pladser til den kommende landsdækkende liga.

Rygterne går bl.a. på at en svensk træner, som pendler to gange om ugen og får over 100.000 kr. for en sæson, hvilket efter min mening er helt ude i hampen. Det er ingen træner eller spiller værd!

At pengene begynder at få mere magt i dansk floorball, ses jo tydeligt når en topspiller pludselig havner i en midtjysk provinsby, og at en klub som Vallensbæk pludselig hiver fire dygtige svenske esser op ad ærmet.

Brønderslev må også siges at være med på den front, med de svenske navne de har præsenteret de seneste år. Jeg tvivler på, at alle disse har gjort det gratis, og for deres blå øjnes skyld.

Ligesom i alle andres sportsgrene, er pengene kommet for at blive, og de klubber som får lavet et solidt økonomisk fundament vil stå stærkest i fremtiden og vil tiltrække sig de bedste spillere. Så glem alt om den romantiske klubfølelse.
Superliga eller serie 6?

På mange punkter vil vi gerne i dansk floorball sammenlignes med superligaen/eliten, men samtidig er vi på mange punkter lige så tæt på serie 6 i dansk fodbold. Grunden til den påstand er at jeg har set et utal af useriøse spillere igennem min tid i dansk floorball.

Bl.a. har jeg prøvet, på vej til en udekamp, at skulle køre forbi et morgenværtshus for at hente to spillere. Jeg tror at stort set alle floorball spillere har prøvet noget lignende, men jeg skal også være fair og sige, at jeg ikke ved om dette længere forekommer ude i klubberne. Måske årsagen skal findes i, at vi i Danmark har været så mange klubber der har kunne kalde sig eliteklubber, jeg håber at en landsdækkende liga vil samle de seriøse spillere og sortere de useriøse fra så dette får en ende.

En anden pudsig hændelse jeg har oplevet er at en af mine holdkammerater, i en vigtig topkamp, gik ind i cafeteriet og købte en fransk hotdog og en halv liter cola, som han nød i største velbehag i pausen mellem første og anden periode. Jeg var mildest talt i chok over dette…

Endnu et tegn på, at vi har lang vej til at kunne kalde os elite, så vi da Hafnia forsøgte at aflyse en kvartfinale kamp mod Århus, med den undskyldning at de havde mange afbud til kampen. Århus insisterede dog på at kampen skulle gennemføres, hvilket den blev, dog med en stor røvfuld til Hafnia til følge.

Igen håber jeg på at en landsdækkende liga vil sætte en stopper for det.

Indlægget er skrevet af The Secret floorballplayer. Hans identitet kender kun han selv og undertegnede Steen Houman.

Reklamer

4 thoughts on “The secret floorball player del 2

 1. Jeg må indrømme at jeg er en “stor fan” af din blog og jeg nu igen har læst hvad du skriver og er fuldstændig enig.

  Jeg undres til stadighed over at klubber kan hive den ene “store spiller” efter den anden til vores såkaldte “Elitehold.” 2 ting i det og i omvendt rækkefølge.

  1. Elite klubber findes vel ikke rigtig i Dansk Floorball, og hvis der gør er det kun 3 eller 4 klubber som kommer tæt på. Det kræver træning, spisning, søvn, muskelstyrke, spilforståelse og klub arbejde, herunder bredetræning, ungdomsarbejde, bestyrelsearbejde og økonomi.
  Det kræver så uendelig meget at kunne kalde sig en Eliteklub og vi blegner desværre i forhold til de lande som vi så uendelig gerne vil sammenlignes med. Jeg vil så gerne ønske at de danske klubber ville tænke mere på at have en sund klub frem for at absolut skulle kalde sig en Eliteklub da vi desværre kun er amatører. Nej!! jeg har ingen løsning da jeg selv ved hvor svært det er og kan være, men et råd har jeg da. Hr. Møller sagde altid (lidt omskrevet) “Styr din klub med rettidig omhu”

  2. Ingen spiller er penge værd….. Man kan lave et stykke træner arbejde og få noget betaling for det, De rygter som har været i omløb må/skal ikke være sande, da det jo så absolut vil bevise at klubberne er uansvarlige mht. økonomien. Jeg er da klar over at “store spillere” højner spillet og kan give talenterne en at se op til. MEN!! nogle klubber henter desværre så mange spillere at sidste sæson store talentspirrer, nu kan risikerer at sidde på bænken kamp efter kamp og så spille nede i 2/3 Div. i steder for at få den sidste modning og erfaring.

  Jeg glæder mig naturligvis til at blive modbevist i den kommende sæson 12/13 og endnu mere til 13/14. Klubberne skal virkelig hænge i for at bevise at de er leve dygtige og kan leverer i en landsdækkende liga. Kan klubberne for engangs skyld holde på spillerne og minimerer “spillerlønningerne” (som naturligvis ikke eksisterer “tøhø”)
  Ja, så har vi en change, men med min NEJhat i hånden, så tror jeg desværre at vi ser nogle flere klubber ryge ad h… til.

  Jeg vil opfordre bestyrelser til at tænke sig rigtig godt om inden man pludselig står med 120.000Dkr i underskud eller mere. Det er sket og vil ske igen fordi klubberne er styret at amatører ( ja!! det er vi, nu har jeg sagt det) Alle klubber har en sponsor eller mange af dem. Brug dem dog til at få gode råd om styrelse af økonomien. Snak med en revisor omkring økonomien og tilbyd ham/hende en banner på hjemmesiden eller en hygge spilleaften for deres venner og bekendte.

  Hmm, jeg er færdig nu, spørg hvis jeg er utydelig og uklar eller ikke har stavet ordentlig. Dialog er vejen frem venner…

  • Hej Claes
   Tak for rosen og dine egne tanker om det at drive en sund klub. Det er ikke let at være en klub med ambitioner, men for dem der har ambitioner, tror jeg meget på at du skal have fundamentet på plads i form af mange medlemmer.

   Men omvendt, for relativ beskedne summer kan du købe dig et mesterskab…

   Så spørgsmålet kan vendes om, hvad vil du bruge pengene på, og for hvis skyld er det at du gør som du gør.

   Ingen tvivl om at klubbens elitehold er vigtigt…

 2. Hej Steen

  * “for relativ beskedne summer kan du købe dig et mesterskab…” Hvad er et Mesterskab værd?? nu snakker jeg kroner, penge, skajser? jeg tager den lige videre. Medlemmer.. kommer der flere til eller tænker folk, at de har sku brugt alt for mange penge på det mesterskab??
  Får man noget af DAFU hvis man vinder finalen??
  Kan det overhovedet retfærdiggøres at bruge penge på “Stjerne spillere” frem for at give spillerne på 2/3 holdet en oplevelse??

  Der sidder en lille “DON Ø” i alle formænd/kvinder eller sportschefer.
  Sidder men i en bestyrelse så har man ambitioner for sin klub det er helt sikkert og det skal man også have.
  Det jeg bare er ked af er at mange bruger de surt indtjente penge på toppen af klubben og glemmer breden. (man kan snilt gøre begge ting på engang)

  Alle vil naturligvis gerne vinde medaljer, jeg har bare aldrig hørt om en klub hvor medlemmerne er blevet spurgt, “hvad kan i tænke jer at klubben skal” Skal vi bruge 90.000Dkr på nogle spillere eller skal vi lave en fed tur til F.eks Sverige for at se en kamp selv om det kommer til at koste jer lidt penge i egen betaling?? Ja Ja dårligt eksembel, håber dog at du forstår.

  Mange klubber har været nede og vende for næsten at lukke. Folk er derefter stået sammen knoklet røven ud af bukserne. De spillere med det som hedder klubfølelse har taget klubben op og ned igennem rækkerne med alt hvad det indebærer. Bestyrelsen har drevet en klub med de midler som har været tilstede og endda lukket et økonomisk hul. Det har jeg selv været med til og har stor respekt for andre som har kæmpet for deres klub.
  Jeg ser også bare at de selvsamme klubber er ved, eller tæt på at begynde at grave sig et nyt hul efter at bestyrelser er blevet skiftet ud. Det jeg vil opfordre til er at behandle klubben/Klubber med respekt frem for at bedrive stordrift. Det hedder sgu nok ansvarlighed frem for ambitioner.

  Lær lidt af klubbens historie, inden man står i samme hul.

  Hilsen
  Claes

  ps. Ja, et førstehold er vigtigt og gerne i ligaen.

  • Hej Claes

   3 gange har jeg haft med klubber at køre der stod med et underskud af den 6 ciffrede slags (den ene på den forkerte side af 500.000), som skyldes satsning på at vinde guld. Heldigvis trådte nye og gamle ledere til og fik arbejdet gælden ud af verden.

   For ganske rigtigt, hvad er det du vil bruge pengene til i klubben. Er det ambitionen om at snuppe medaljer, der gør fristelsen at bruge flere penge end hvad godt er, eller er det at sørge for at just klubbens medlemmer får nogen gode oplevelser.

   Det afgøres af en formand/bestyrelse. Fristelsen er der for formænd/bestyrelse, for sammenlignet med andre idrætter, er det ikke så mange penge der skal hentes hjem, før en DM medalje er i hus.

   I min optik kan jeg langt bedre lide at drive det ud fra en sund fornuft, og melde ud hvor mange penge af budgettet der går til et førstehold. Fremfor at blot hælde penge i førsteholdet.

   Enhver klub har ret til at gøre hvad de vil, men kigger vi på andre holdsporter håndbold, basket, volley, ishockey og lad os bare tage floorball i Sverige, Schweiz, Norge og Finland med.
   Så har alle de der snupper DM medaljer det til fælles at de har en stor klub bag sig.

   Omvendt så viser historierne fra nogle af de andre idrætter at her er fristelsen i pengekapløbet også stort, og der kommer meget røde tal ud af dette.

   Kunne man forestille sig en klub i de bedste rækker i nævnte idrætter, at de ikke har megen ungdom og et pænt medlemsantal.

   I floorball herhjemme er vi ikke kommet så langt endnu, så her kan man sagtens spille i den bedste række uden at have specielt nogen ungdom eller at have under 100 medlemmer.

   Dette ikke for at pege fingre af de klubber, de har valgt som de har gjort, og respekt for det! Men i det lange løb tror jeg ikke modellen holder, specielt ikke hvis vi har en ambition om at floorball skal vokse, men hvis vi vil blive i andedammen, så kan det stadig lade sig gøre

   Steen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s