Penge i dansk floorball:

Ovenstående er noget samtlige klubber vil benægte, men det er, efter min overbevisning også noget stort set samtlige klubber gør i.

Det vil altid, for klubberne, være en svær balancegang, hvem der skal have penge, og hvem der skal betale kontingent. Som jeg har oplevet det, er det ofte sådan, at de spillere, der kommer til klubben udefra, tager sig pænt betalt, hvorimod klubbens egne talenter ikke får betaling, men derimod skal betale kontingent.

Jeg har igennem min tid set flere spillere, som er dygtigere og mere talentfulde spille gratis, hvorimod en spiller udefra, på et lavere niveau tog sig pænt betalt. Derfor forsøger klubberne at holde kortene tæt indtil kroppen, da det vil skabe splid i truppen hvis det kom frem. Alt i mens peger klubberne fingre af hinanden, og kaster om sig med rygter.

Dette fænomen er efter min overbevisning kommet for at blive, og omfanget bliver nok ikke mindre nu, hvor der kæmpes om afgørende pladser til den kommende landsdækkende liga.

Rygterne går bl.a. på at en svensk træner, som pendler to gange om ugen og får over 100.000 kr. for en sæson, hvilket efter min mening er helt ude i hampen. Det er ingen træner eller spiller værd!

At pengene begynder at få mere magt i dansk floorball, ses jo tydeligt når en topspiller pludselig havner i en midtjysk provinsby, og at en klub som Vallensbæk pludselig hiver fire dygtige svenske esser op ad ærmet.

Brønderslev må også siges at være med på den front, med de svenske navne de har præsenteret de seneste år. Jeg tvivler på, at alle disse har gjort det gratis, og for deres blå øjnes skyld.

Ligesom i alle andres sportsgrene, er pengene kommet for at blive, og de klubber som får lavet et solidt økonomisk fundament vil stå stærkest i fremtiden og vil tiltrække sig de bedste spillere. Så glem alt om den romantiske klubfølelse.
Superliga eller serie 6?

På mange punkter vil vi gerne i dansk floorball sammenlignes med superligaen/eliten, men samtidig er vi på mange punkter lige så tæt på serie 6 i dansk fodbold. Grunden til den påstand er at jeg har set et utal af useriøse spillere igennem min tid i dansk floorball.

Bl.a. har jeg prøvet, på vej til en udekamp, at skulle køre forbi et morgenværtshus for at hente to spillere. Jeg tror at stort set alle floorball spillere har prøvet noget lignende, men jeg skal også være fair og sige, at jeg ikke ved om dette længere forekommer ude i klubberne. Måske årsagen skal findes i, at vi i Danmark har været så mange klubber der har kunne kalde sig eliteklubber, jeg håber at en landsdækkende liga vil samle de seriøse spillere og sortere de useriøse fra så dette får en ende.

En anden pudsig hændelse jeg har oplevet er at en af mine holdkammerater, i en vigtig topkamp, gik ind i cafeteriet og købte en fransk hotdog og en halv liter cola, som han nød i største velbehag i pausen mellem første og anden periode. Jeg var mildest talt i chok over dette…

Endnu et tegn på, at vi har lang vej til at kunne kalde os elite, så vi da Hafnia forsøgte at aflyse en kvartfinale kamp mod Århus, med den undskyldning at de havde mange afbud til kampen. Århus insisterede dog på at kampen skulle gennemføres, hvilket den blev, dog med en stor røvfuld til Hafnia til følge.

Igen håber jeg på at en landsdækkende liga vil sætte en stopper for det.

Indlægget er skrevet af The Secret floorballplayer. Hans identitet kender kun han selv og undertegnede Steen Houman.