Floorball og Århus FS

Skoleforlig presser foreningslivet

Denne nyhed fandt vej til mange via facebook, og såmænd også undertegnede. For en hvilken som helst klub, er det tragisk når ens spillested bliver fjernet, og konsekvensen kan, som formanden for ÅFS påpeger, få vidtrækkende konsekvenser for klubben.

Men der hvor jeg mener floorballsporten i Århus har hvilet på laurbærerne, er at de to store klubber længe har ’levet’ på at få nye spillere til, som flytter til byen for at studere.

Det har måske været en af årsagerne til, at børne og ungdomsfloorball aldrig rigtig er slået igennem i Århus?

For vel er der en del spillere i Århus, men i forhold til hvor mange mennesker der bor i Århus, så er sporten blot en lille nichesport i det område.

De tre billeder viser antallet af spillere i forhold til indbyggere i hver kommune.
Billed 1 er total, Billed 2 er for 0-12 å og Billed 3 er for 13-18 år
Fakta: Der er 298 floorballspillere i Århus kommune, af dem er 59 under 12 år og 37 mellem 13-18 år.

Hep og håb for Århus FS
Det kan der så være mange grunde til, men det som er det interessante er, hvad skal der nu ske for ÅFS?

Frederikshavn Bulldogs, de var faktisk i en lignende situation for mange år siden, de fik ikke lov at spille i hallerne, da de mente at gulvet blev ødelagt, og klubben blev henvist til gymnastiksale. Trods dette, har klubben overlevet dette, og står i dag særdeles godt rustet.

Dygtige ledere
For i Århus er der en ting som de er sindsyge gode til i floorballsammenhæng. De kan faktisk organisere, mangen en dansk seniorspiller har været til Marselisborg, og nydt den afslappede stemning blandt mange deltagere, der er med til at skabe Danmarks største seniorarrangement.

Denne fantastisk evne, må komme ÅFS til gode, for kan man i Århus løfte en opgave som dette stævne, det viser nogle kompetente klubledere der kan løfte.

Så har jeg tiltro til, at dette problem, hvor dybt alvorligt det end måtte være, kan betyde en vending for klubben.

Andre har vist vejen
Når Stevns floorball kan gå fra ingenting til at være en af landets 10 største klubber, hvorfor skulle det samme ikke kunne ske for ÅFS?

Når Valby floorballs koncept med kidsliga førte til medlemseksplosion og navneændring, hvorfor skulle ÅFS ikke kunne tage dette til sig og kopiere elementer herfra.

Dygtige klubfolk
Jeg håber ÅFS klarer skærerne, og jeg håber at de meget dygtige klubfolk, for prøv at klikke her og se hvilke dygtige klubfolk der er.

Af alle dem jeg kender, er det folk med masser af erfaring og rutine og ikke mindst kompetencer til at løfte store opgaver…

Så kære ÅFS, held og lykke, og jeg har tilladt mig at spørge et par stykker om hvilke anbefalinger de ville give til klubben. Deres bidrag bliver bragt løbende her på bloggen.

Reklamer

3 thoughts on “Floorball og Århus FS

 1. Et simpelt opkald til de klubfolk du “roser” for deres manglende ungdomsarbejde ville kunne have oplyst at ÅFS har over 40 ungdomspillere, 3 deciderede ungdomshold og flere spillere, som samles op på andre hold herunder adskillige dameungdomsspillere, som spiller på 1. og 2. dame.
  Så ÅFS er godt på vej på den konto. Så nok så velmenende og bedrevidende råd frabedes. Det tjener kun til at opretholde løgnen om, at der ikke arbejdes med ungdom i Århus, og dansk floorball har ikke brug for flere løgne.

  Men du har da, trods ovenstående mangel på simpel journalistisk færdighed, ret i at det er kæmpe problem at kommunen lukker en hal. Imidlertid så har ÅFS overlevet værre kriser og det er under alle omstændigheder helt sikkert at ungdomsholdene ikke bliver nedprioriteret af den grund.

  • Kære William
   Tak for din kommentar, der er da ingen der mener at der ikke er gang i ungdommen i floorball i smilets by. Pointen er som skrevet, at floorball i Århus er en lille sport, endnu.
   Jeg glæder mig over den fremgang der sker, men bottom line er, hvordan får vi endnu mere skub i ungdommen i smilets by. I er dygtiget på vej, hvordan får vi flere med? Så floorball i Danmarks næststørste by også står stærkt der.
   At I som klub står til at miste haltid på grunde I ikke kan gøre noget ved, er noget der ærger.
   Men jeg glæder mig over din tiltro til at overkomme Jeres krise, det er den indstilling der skal til, så keep up the good work både du og resten af lederne.
   🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s