Skoleforlig presser foreningslivet

Denne nyhed fandt vej til mange via facebook, og såmænd også undertegnede. For en hvilken som helst klub, er det tragisk når ens spillested bliver fjernet, og konsekvensen kan, som formanden for ÅFS påpeger, få vidtrækkende konsekvenser for klubben.

Men der hvor jeg mener floorballsporten i Århus har hvilet på laurbærerne, er at de to store klubber længe har ’levet’ på at få nye spillere til, som flytter til byen for at studere.

Det har måske været en af årsagerne til, at børne og ungdomsfloorball aldrig rigtig er slået igennem i Århus?

For vel er der en del spillere i Århus, men i forhold til hvor mange mennesker der bor i Århus, så er sporten blot en lille nichesport i det område.

De tre billeder viser antallet af spillere i forhold til indbyggere i hver kommune.
Billed 1 er total, Billed 2 er for 0-12 å og Billed 3 er for 13-18 år
Fakta: Der er 298 floorballspillere i Århus kommune, af dem er 59 under 12 år og 37 mellem 13-18 år.

Hep og håb for Århus FS
Det kan der så være mange grunde til, men det som er det interessante er, hvad skal der nu ske for ÅFS?

Frederikshavn Bulldogs, de var faktisk i en lignende situation for mange år siden, de fik ikke lov at spille i hallerne, da de mente at gulvet blev ødelagt, og klubben blev henvist til gymnastiksale. Trods dette, har klubben overlevet dette, og står i dag særdeles godt rustet.

Dygtige ledere
For i Århus er der en ting som de er sindsyge gode til i floorballsammenhæng. De kan faktisk organisere, mangen en dansk seniorspiller har været til Marselisborg, og nydt den afslappede stemning blandt mange deltagere, der er med til at skabe Danmarks største seniorarrangement.

Denne fantastisk evne, må komme ÅFS til gode, for kan man i Århus løfte en opgave som dette stævne, det viser nogle kompetente klubledere der kan løfte.

Så har jeg tiltro til, at dette problem, hvor dybt alvorligt det end måtte være, kan betyde en vending for klubben.

Andre har vist vejen
Når Stevns floorball kan gå fra ingenting til at være en af landets 10 største klubber, hvorfor skulle det samme ikke kunne ske for ÅFS?

Når Valby floorballs koncept med kidsliga førte til medlemseksplosion og navneændring, hvorfor skulle ÅFS ikke kunne tage dette til sig og kopiere elementer herfra.

Dygtige klubfolk
Jeg håber ÅFS klarer skærerne, og jeg håber at de meget dygtige klubfolk, for prøv at klikke her og se hvilke dygtige klubfolk der er.

Af alle dem jeg kender, er det folk med masser af erfaring og rutine og ikke mindst kompetencer til at løfte store opgaver…

Så kære ÅFS, held og lykke, og jeg har tilladt mig at spørge et par stykker om hvilke anbefalinger de ville give til klubben. Deres bidrag bliver bragt løbende her på bloggen.