Det svar kender vi alle når de 33.spillerunder er gået, men en schweizisk hjemmeside lavede i forbindelse med Champions league en forudsigelse af hvem der ville gå videre fra 1/8-finalerne og frem.

Til dette gik de ind og så på truppernes erfaring, og hver spiller fik en værdi, baseret på hvor mange klub, champions league, UEFA og landskampe hver enkelt har spillet. Alle vægtet i forhold til UEFA klub koefficienter og placering på FIFA’s verdensrangliste for landshold.

Det gav hver trup en værdi, og her sattes det bedste hold til 100, og de øvrige hold lå således i forhold til det bedste hold.

Barcelona var det bedste bold, og FCK som slog sig igennem til 1/8-finalerne var det dårligste hold af de 16. FCK havde en værdi på 1, og var dermed ratet som dårligste hold af de 16 klubber der var tilbage efter gruppespillet.!

Den schweiziske hjemmeside ramte så plet med stor præcision i deres forudsigelser fra 1/8 finalerne og frem til finalen.

Superligaen
Hvis man så overfører samme princip til den danske superliga, og går ind og giver alle spillerne i trupperne en værdi, således at det bedste hold herhjemme sættes til 100, og de andre så er i forhold til dem, så giver det et overblik over hvilke klubber der har mest erfaring i truppen. Dette er ikke nødvendigvis det samme som kvalitet, men spillere som har været gode nok til at spille champions league, og landskampe, eller spillet i stærkere ligaer end den danske, ja de må jo kunne et eller andet.

Samtidig er det jo hele truppens samlede værdi der bliver bedømt, og ikke de 11 bedste til en startopstilling. Men sæsonen er lang, og der er mange skader og karantæner, så derfor giver det god ide at se på den samlede trups kvalitet.

Den klub der har det største lønbudget klarer sig bedst, er en gammel historie, og i mange ligaer kunne man sikkert sætte lighedstegn mellem placeringen i rækken og lønbudgettet.

Men tilbage til hvordan slutstillingen i superligaen ender, baseret på truppernes spillererfaring

Slutstillingen 

1

FC København

100

2

OB

84

3

Brøndby

69

4

Aab

50

5

AGF

49

6

FC Midtjylland

37

7

Silkeborg

29

8

Horsens

29

9

FC Nordsjælland

23

10

Sønderjydske

23

11

Lyngby

19

12

HB Køge

5

FCK igen igen
FCK bliver sikre mester, mens OB får æren af at være førsteudfordrer. Brøndby snupper bronzen, men har slet ikke samme kompetente trup som OB, som de nok kommer til at spejde langt efter. Til gengæld vil der være et stykke ned til andre bejlere til bronzen.

Aab og AGF kan virke som overraskende at placere som nr.4 og 5, med tanke på Aab’s problemer sidste sæson og AGF som nyoprykker. Men begge har kvalitet i truppen, som ikke er sådan at kimse af. Begge traditionsklubber, har dog et stykke op til Brøndby og OB.

FC Midtjylland har længe været den seriøse bejler til at være førsteudfordrer til hovedstaden, men trods et væld af talenter, så ender FC Midtjylland på en 6.plads, langt fra europæisk, men også i god afstand til bunden.

Nr.7-12
Silkeborg og Horsens ligger meget tæt, og begge klubber burde være det bedre end de nederste 4 hold.

3 hold skal kæmpe om at undgå den ene nedrykningsplads, nemlig FC Nordsjælland, SønderjydskE og Lyngby. Pilen peger dog på Lyngby som holdet der må ned i 1.division, de er en lille smule dårligere end FC Nordsjælland som nok har masser af talentfulde spiller, men det kniber med den samlede erfaring. Sliderne fra SønderjydskE ved der skal fightes for hvert point, og står måske dermed bedre en Nordsjælland.

Lyngby overraskede alle sidste sæson, og Niels Frederiksens tropper spillede ligeså seværdigt fodbold, men år to kan være en barsk oplevelse for oprykkerne fra sidste sæson.

HB Køge har gode spillere, men de har ikke bredden til at kunne være med, og må ned igen, men klubben sætter tæring efter næring, frem for at satse hele butikken, og på den måde kan de hurtigt komme tilbage.

Nøglespillerne
Hver klub har sine vigtige spillere, og hver klub har sine udfordringer hvis skader rammer nøglespillerne. En nøglespiller defineres ved at have en mindste værdi, og antallet af spillere med den kvalitet i de 12 trupper er

FC København

16

OB

11

Brøndby

11

Aab

10

AGF

7

FC Midtjylland

8

Silkeborg

8

Horsens

5

FC Nordsjælland

6

Sønderjydske

4

Lyngby

4

HB Køge

0

Antallet af kvalitetsspillere, angiver også sårbarheden overfor skader. Her kan både Horsens og AGF ende med at komme i problemer, hvis de forkerte spillere ender ude.

Superligaen er startet, når sæsonen er slut, så får vi se, om dette lille stykke statistik, kunne bruges til at bedømme superligaen.

Hjemmesiden www.danskfodbold.com som er lavet af DBU’s officiele statistikere, har lavet en nyhed lidt om samme emne, den kan du læse her.