VM finalen i fodbold, eller finalen i Champions League, det er de to største finaler i fodbold. Men glem dem, det er ikke der finalen hvor der er flest penge på spil.

For 60.000.000 millioner pund, så mange penge er der på spil når play off finalen til Premier League afvikles på wembley.

2 hold rykker direkte op i den lukrative Premier League, og 4 hold spiller om den sidste plads, hvor vinderne af de to semifinaler, mødes i en knald eller fald kamp!!!

Forskellen på at spille i Premier League og The Championship er enorm. Der er TV penge for 40.000.000 millioner pund og 20 millioner pund i ekstra indtægter.

En gennemsnitlig Championship klub henter £1.000.000  i TV penge, mens beløbet for en gennemsnitlig klub i Premier League er 40 gange større. Hertil kommer så øgede indtægter i form af den større reklameværdi. Så der er enormt mange penge på spil for de 22 spillere der løber ind til et udsolgt Wembley stadion med 90.000 tilskuere.

Det gør Play off finalen mellem Blackpool og Cardiff den 22.maj til kampen om de meget store penge. For den klub der rykker op er presset til at investere i spillere, der har et lønniveau som er i en helt anden verden end livet i den næstbedste række.

Det har også været en af kritikpunkterne mod Premier League. Det er de MEGET store penges liga, og de tre holde der kommer op, har det svært, og traditionelt rykker 1-2 af oprykkerne også ned, og selvom der følger Parachute Payment med (omkring £ 48 mill), så koster en nedrykning dyrt, og alle løntunge spillere skal væk, hvilket betyder at der igen skal bygges nyt hold op som oftest!

Men alt det tænker ingen af de 22 spillere på, når de løber på banen på Wembley, her gælder det drømmen om en bedste liga i verden, og den drøm, er mange klubber klar til at gældsætte sig for, at udleve og komme op i den dyre række.

Advertisement