Tag et skud fra hoften, hvad tror du forskellen er mellem at vinde Champions League for mænd eller kvinder?

Vinderen af Champions League modtager hos mændene 20 millioner euro, så hvad modtager vinderen hos kvinderne?

UEFA har faktisk forhøjet beløbet markant, for tidligere fik vinderen af Champions League på kvindesen, blot lidt mere end hvad taberen af første kvalrunde modtog.

Faktoren er 80 til 1!

EM giver kvindefodbold et boom

Ingen tvivl om at EM i fodbold er lige har været afholdt i England, kommer til at løfte kvindefodbolden op, antallet af tilskuere blev fordoblet, og er eder tilskuere så er der økonomi.

EM var mange år om at komme over 100.000, hvilket også skyldes at der ikke var så mange kampe, men med en udvidet turnering, så sker der noget!

Hvis der ses på udviklingen af det gennemsnitlige tilskuertal, så ser det særdeles spændende ud, og nogle af de meldinger der har været fra England er

A) Priserne er fornuftige så hele familier kan komme ind og se kampene

B) Tilskuerne har slet ikke samme voldelige tendenser, som der ses hos herrerne

C) Man tager gerne sine børn med til kampene

Next step?

UEFA og DBU har gjort meget, men skal kvindefodbold løftes op, så skal der flere penge i de europæiske turneringer, så klubberne har mulighed for at få løftet økonomien.

Nationalt har DBU gjort en del, og ligaen hos kvinderne er kommet et step op TV mæssigt, men endnu er det meget langt fra den TV aftale på 300 mio om året der er hos mændene.

Klubberne i den bedste lige hos kvinderne har taget store skridt, men det siger ikke så lidt, at der er i den danske 2.div for herrer, er klubber med en omsætning der er 2-5 gange større (Esbjerg er ikke med her), end hvad de fleste klubber har!

Ambitionen må være at øge økonomien og begynde at få fuldtidssetup

Advertisement