Der afvikles VM for hold i Malaysia i disse dage, og her stiller Danmark med et hold uden profilen Michael Maze.

Det betyder Danmark, som er i A-gruppen, reelt er rangeret som nr.29 i verden, men med Michael Maze, er holdet rangeret som nr.16.

I A-gruppen har det fanske hold anført af Jonathan Groth, faktisk været uhyre skarpe. Sammen med Mikkel Hindersson og de to VM debutanter Claus Schou og Tobias Rasmussen, ja så har Danmark efter en plads som nr.5 af 6 hold i deres gruppe, i den grad spillet sig op.

Danmark spillede nu om 13-24 pladserne, og efter først en sejr på 3-1 over Singapore, hvor Hindersson viste høj klasse i sin sejr.

Danmark var så videre til pladserne om 13-20, hvor Rusland var næste modstander. Rusland er seedet 11 i verden og rangeret som nr.6 i Europa!
Still

Her spiller Danmark igen en meget tæt kamp mod en modstander af høj klasse, som efter dansk 2-0 føring tabes 2-3.
Dermed spiller Danmark om pladserne 17-20.

Det som er rigtig interessant ved dette VM, er just det at Danmark stiller med et hold der er rangeret som nr.29 i verden, når vi ikke har Michael Maze med.

Men at spillerne, holder niveau og viser deres udvikling.

DBTU, har været ramt af nedskæringer på Team Danmark støtten, ja den er blevet halveret til cirka 750.000, og forbundet har måtte revurdere strategien. Den handler om i højere grad om, at unge spillere skal have de fleste ressourcer, og de skal holde et niveau, der gør at de kan blive attraktive for internationale miljøer.

Jonathan Groth, har i flere sæsoner været i et sådant miljø og hans udvikling går rigtig stærkt. For 2 år siden var han nummer 136 i verden, i dag er han nummer 59 i verden.

Tobias Rasmussen, for 2 år siden nummer 547 i verden, idag nummer 302, og har i denne sæson været i Tyskland.

Claus Schou, var for 2 år siden nummer 602, han er i et internationalt miljø i Slagelse, og er rykket som nr.283 i verden.

Danmark har med et hold, rangeret som nummer 29 i verden, vist formatet og spillet sig frem til en stærk placering ved VM, som bliver mellem nr.13-20.

Det er i historisk kontekst ret stærkt, siden 1987, har Danmark blot 5 gange lykkedes at komme i top 20 i verden.

Med 11 pladsen i 2008 som det bedste resultat.

Det interessante spørgsmål for Danmark er, har tilbagegangen dansk herre bordtennis har haft gennem en del år, rent faktisk vendt?

Er det resultatet af at spillerne kommer i internationale miljøer?

Eller var det et VM hvor tingene flaskede sig for Danmark?