Det var Hørsholm der havde fået flest nye pigespillere siden sidste medlemsindberetning, og det gav bolde for 1000,- kr herfra. Men samtidig måtte jeg lige høre klubben ad om et par ting

1)      Først og fremmest tillykke med prisen, har I egentlig gjort noget specielt for at få flere piger i gang?

I Rungsted Hørsholm floorball klub har vi en rekrutteringsstrategi der beskriver hvilke indsatser klubber satser på i forhold til at tiltrække primært ungdomsspillere. Strategien er ikke nødvendigvis  ”rocket science” men beskriver kort og præcist det vi vil og hvordan vi vil det.

En del af de nye spillere er piger der er startet på klubbens microhold. Vi har arbejdet målrettet med kampagner i børnehaver for floorball for de mindste, hvilket bærer en stor del af æren for stigningen i antallet af pigespillere i de mindste årgange.

Vi har derudover fået en gruppe af unge piger som er startet samtidigt i aldersgruppen 14-17 år. Deres idrætslærer havde set et opslag om vi søgte spillere og formidlede kontakten til klubben. Synlighed er en del af vores strategi og det gør vi konkret ved at vi på alle skoler har plakater med budskaber omkring floorball. Selvfølgelig er det heldigt, at idrætslæren ser opslaget og vælger at formidle kontakten, men hvis vi ikke havde haft synlighed som en del af vores strategi, så havde de måske aldrig startet til floorball – men det får vi jo nok aldrig af vide J

Det gælder jo ikke kun om at tiltrække nye spillere men også at fastholde dem. Vi er i Rungsted Hørsholm floorball klub så privilegeret at have nogle af de mest dedikerede trænere på pigesiden i Danmark i Christian Sonne Jensen og Morten Just. Det arbejde de gør for klubben på pigesiden er helt unikt og er helt klart hovedårsagen til vi har kunnet fastholde de piger der er startet. Christian og Morten har formodet at integrere de unge piger på holdet sammen den nuværende trup som også indeholder piger af” lidt” ældre årgang J

 

2)      Hørsholm har ikke just været kendt for at have mange piger, skal I til at være en pigeklub?

Rungsted Hørsholm floorball klub har en ambition om at være en klub for alle og det indbefatter også en klub for piger. Vi har ikke selvstændig strategi for pigeholdet endnu, men ved trænerne for pigerne Christian Sonne Jensen og Andreas Ritterfeldt fra bestyrelsen har det som et punkt de skal drøfte i nær fremtid – så måske vi kommer til at se mere på det område.

 

3)      Når pigerne først er startet, hvad har det så betydet for klubben at have dem?

Det har stor betydning, at have pigespillere i klubben. De er efter min overbevisning en del af fundamentet i en forening og hvis man generelt ser på de forskellige foreninger der er i Danmark, så er de mest succesfulde foreninger kendetegnet ved, at de både har en velfungerende drenge og pigeafdeling. Det er lidt som at have en forening uden ungdom – det holder i de fleste tilfælde kun i et stykke tid og så dør foreningen lige så stille.

4)      Hvilke tips og ideer vil du gerne give videre til andre klubber om opstart af piger i ens klub?

Jeg vil tillade mig at være så ydmyg at henvise til de store foreninger der har arbejdet struktureret med pigefloorball igennem mange år – vi er trods alt en forening der for mindre end 1 ½ år siden var 28 aktive medlemmer og vi har stadig lang væk endnu.

Men et godt råd er altid at arbejde struktureret og huske alle klubber har knapperessourcer, så det gælder om at prioritere rigtigt og erkende man ikke kan det hele.

 

5)      Ordet er frit

Lad os hjælpe hinanden med at udvikle floorball i hele Danmark til gavn for sporten og bruge mindre tid på at sætte værn op mod hinanden klubberne imellem.  Når jeg hører klubber bruge flere ressourcer på at opstille værn mod at spillere skifter klubber i stedet for at skabe et produkt der får dem til at blive, så synes jeg det minder utrolig meget om en tankegang der for længst burde være forsvundet med Berlinmurens fald.

Jeg er utrolig glade for den dialog vi har haft i det nordsjællandske og håber vi i fremtiden bliver endnu bedre til at gøre hinanden stærkere. Vi bliver kun en succes i Hørsholm hvis de klubber i nærheden er mindst lige så stærke – det synes jeg man andre steder i landet burde overveje – ikke kun til gavn for pigefloorball men for sporten generelt.

floorbaall hørsholm

Foto: Hørsholm Rungsted Floorball