En bred trup blev udtaget til det danske herrelandshold. Der var to navne der sprang i øjnene her hos undertegnede, som jeg blev lidt nysgerrig på og måtte høre landsholdsteamet omkring.

Først er der rutinerede Lars Jespersen:
Lars er en dygtig og rutineret spiller, der naturligvis er interessant for os at se på i perspektivet frem mod VM efter hans comeback på topniveau”

Så er der den opportunistiske angriber Andreas Glad der virkelig har slået igennem denne sæson. Han har lavet mange mål d ligaen var delt op øst/vest, men her hvor den er blevet landsdækkende, har han været været meget bærerende hos Vendsyssel.

Andreas Glad:
”Andreas er en dygtig målscorer, der har udviklet sig løbende i alle spillets facetter – og vi glæder os til at se ham på samlingen i april”

Truppen.
Når en trup udtages, vil der altid være navne man syntes der mangler, sådan er det også med denne trup, men årsager til enkelte spillere ikke er med, er mellem landsholdsteamet og den enkelte spiller.

To meget centrale spillere mangler, nemlig de to danske topscorer ved kval VM, Stefan Hedorf og Niklas Juul. Først har meldt fra til denne samling af private årsager, mens Juul er ude med skade.

Om andre spillere, ville teamet godt sige

”Det er spillere, vi holder øje med og følger – og en del af de nævnte har vi også haft til samlinger undervejs. Vi har lavet et tilvalg af andre spillere til samlingen i april ud fra en samlet vurdering”

Hvad er så målet og hvad forventes der af samlingen:

Vi skal fortsætte vores proces frem mod VM. Vi klarede delprøven ved kvalifikationen, og nu starter forberedelsen frem mod december. Der er også nye spillere, der skal ses an på samlingen – og så skal vi videreudvikle på den linje, som vi har lagt spillemæssigt, og som vi fortsat tror på.”

Træningskampe:
”April samlingen er en træningssamling – til gengæld har vi udtaget en relativ stor trup og vi afholder samling samtidigt med U19 landsholdet, så der vil blive spillet intern træningskamp. Når vi kigger frem mod efteråret, så pågår der planlægning af træningskampe – vi arbejder blandt andet på at gentage vores koncept fra november 2013, hvor vi mødte to svenske klubhold i Göteborg, hvilket var meget givtigt for os op mod VM-kvalifikationen.”

Det bliver spændende at følge truppen frem mod VM til december, hvor arrangørerne forventer 200.000 tilskuere!

De spillere der ikke er udtaget, og der er altid dem der føler sig forbigået, så viser erfaringen at meget kan ske, hvem havde forudset ved sæsonstart at Martin Erichsen fra Rødovre der var trappet ned, ville komme til VM!

Der er mange unge spillere som man må forvente har ambitioner og ikke er langt fra en landsholdstrup, så det er bare at klø på