I fodboldens verden, snakkes der voldsomt meget om talentudvikling, men hvem i Europa er bedst til at talentudvikle?

Det kan måles på mange områder, men målt på antal spillere, som i alderen 15-21 år har været mindst 3 sæsoner i klubben, så er Ajax bedst, hvis vi tager antal spillere der spiller i en af de bedste ligaer i Europa (31 land).

69 spillere kommer fra Ajax.

Tager man så og ser på hvem er bedst til at udvikle spillere, der kan begå sig i en af de 5 bedste ligaer (England, Frankring, Spanien, Tyskland og Italien.

Så er det Barcelona. 44 spillere kommer fra deres akademi, de 16 er stadig i klubben, mens 28 spillere er røget til andre klubber.

I Barca: Cuenca, Tello, Valdés, Olazábal, Puyol, Piqué, Bartra, Montoya, Xavi, Iniesta, Fabregas, Busquets, Dos Santos, Sergi Roberto, Messi, Pedro.

Andre klubber: Arteta, Arsenal; Deulofeu, Everton; Muniesa, Stoke; Riera, Osasuna; Botía, Elche;  Xumetra, Levante; Casado, Málaga; Martínez, Vallecano; García, Vallecano; Trashorras, Vallecano; Baena, Vallecano; Falqué, Vallecano; Fontàs, Celta Vigo; Alcântara, Celta Vigo; Sánchez, Espanyol; García, Espanyol; Lanzarote, Espanyol; Verdú, Real Betis; Peña, Real Valladolid; Valiente, Real Valladolid; Sastre, Real Valladolid; Navarro, Sevilla; Valderrama, Sevilla; Romeu, Valencia; Giovani dos Santos, Villarreal; Motta, PSG; Thiago, Bayern; Reina, Napoli.

Men overfører du det til floorball, hvem er så bedst til at talentudvikle?

Jeg har nok min ide om dette, men jeg har ikke lavet noget statistik på dette.

Det jeg kan huske er DM finalen for nogle sæsoner tilbage hvor Frederikshavn Bulldogs vandt 8-5 mod Hafnia, hvor samtlige spillere på nær en, faktisk kom fra Frederikshavn (dvs Bulldogs/Outlaws).

Det er ret skarpt.

Det glæder mig, at der er kommet mere fokus på talentudvikling i flere og flere klubber. Senest med Vanløses talentfabrik.

Ligeså at flere og flere spillere gør det rigtigt godt på deres hold. Benløse og Copenhagen er de sidste klubber der med succes har fået løftet unge spillere på førsteholdet med succes. Men flere har enkelte gode spillere hist og her.

Men hvem bliver mon klubben der er bedst til at talentudvikle!