#Floorball, damesituationen i vest

Læser man min blog, vil man vide jeg er tilhænger af at bruge holdturneringen mere som et redskab til at løfte og udvikle floorball.

Situationen i vest er jo resultatet af at klubberne ikke har tænkt vækst og at de skal have nye spillere klar!

Jeg har før slået på tromme for, ingen hold i den bedste række, hvis man ikke har ungdom. Klubberne skal være med til at udvikle, og de klubber der vil det, skal belønnes med en plads i den bedste række!

I den verden har Århus FK intet at gøre i den bedste række med 2 spillere. Det er der sikkert mange der ikke er enige med mig i, men min pointe er, det skal være de klubber der vil være med at vækste og udvikle, der skal have lov at spille i de bedste rækker, lad de andre klubber være hyggeklubber, der er i laveste række.

Jeg har intet imod Århus FK, som i en årrække har været fantastiske medarrangører af landets største seniorturnering, og bidraget på den front.

Men jeg vil fastholde stadig, det er gennem ungdom at floorball skal vækste, derfor skal de klubber der vil dette, også være dem der spiller med i de bedste rækker.

Reklamer

4 thoughts on “#Floorball, damesituationen i vest

 1. Kære Steen.
  Kom du endelig en tur til Århus og vis, hvordan det skal gøres. Når du har skabt vedholdende interesse omkring en marginal sport hos de unge, plus skaffet de nødvendige haltider, så tager vi den derfra. Derefter bliver din opgave at finde andre ungdomshold inden for en radius af 100 km. som Århus holdet kan spille imod. Men det antager jeg at du har en vækstplan for.

  Indtil da synes jeg helt sikkert også vi skal rykke Århus FK ned i 1. division, det er vejen frem at degradere holdet med flest seniorspillere på damesiden, de har ingen berettigelse i det bedste selskab.

  Imponerende blog du har her – længe leve jysk ironi.

  • Tak for kommentaren
   Min enkle pointe er såmænd, hvis floorball vil vækste skal det ske gennem ungdom, derfor skriver jeg som jeg gør. Det har jeg gjort i dette indlæg og i andre før dette. Men skal det ske fra den ene sæson til den anden, nej!
   Men jeg så gerne det var et mål om 5 sæsoner at det var sådan! Nu er jeg ikke politisk engageret i DaFu, så bare rolig mine ord har ikke den magt. Nej vil hellere bruge denne blog til at sætte tanker igang, om hvor jeg gerne så dansk floorball bevæge sig hen.
   Man kan være enig eller uenig, det er for mig ikke afgørende. Det er den debat og funderinger det skaber.

   Tog man Århus som eksempel, som har store udfordringer på ungdomssiden, så handler det selvklart om at inddrage klubberne i området, hvilket tilbud ville være fornuftigt, udfra de mulighdeder der er!
   Derfor er jeg modstander af en traditionel ude/hjemme turnering for ungdom.
   Nej inddrag de klubber der er, og lad en model blive udviklet. Lad den være forskellig fra område til område så det passer bedst.

   Forhåbentlig er alle enige i, at floorball skal være stort i Århus ligeså, og hvis floorball skal være større om 5-10 år! Hvad skal der så til?

   Det er hvad jeg er optaget af!

   Men for at floorball skal vækste i Århus og andre steder, så handler det om at klubberne og DaFU laver en plan for hvordan!

   Derfor mit indlæg, eller skal vi blot lade stå til, og anerkende det fantastiske arbejde Århus FK laver på seniorplan, men glemme ungdom.

   For god ordens skyld
   Basket: 443 unge under 12 år (13 klubber)
   Volley: 68 unge under 12 år (16 klubber)
   Floorball: 23 unge under 12 år (5 klubber)
   Håndbold: 2469 unge under 12 år (29 klubber)

   Så floorball, er målt på antal medlemmer/klub bedre kørende i Århus end Volley…

   Steen

  • lidt mere tal

   Antal haller Århus 20
   Antal haller København 30

   antal indbyggere pr hal Kbh 18.633
   antal indbyggere pr hal Århus 15.700

   antal medlemmer under 12 år
   Århus 23
   København 285

   indbyggerantal Kbh kommune 559.000
   indbyggerantal Århus kommune 314.000

   Hvad gør at det er lykkedes i Kbh? er der noget der der kan overføres?

   • og kan se jeg har lavet en fejl i optælling, antal haller i Kbh er såmænd blot 20, de 10 andre ligger i andre forstadskommuner, dermed er der knap 28.000 pr. hal i Kbh i forhold til Århus

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s