Pokalfinalen mellem Aab-Rødovre 2013 endte med en sejr til Aab, som dermed hentede deres første senior guld.
Men jeg var lidt mere nysgerrig på pasninger, hvor mange pasninger kan hvert hold lave i træk, og hvor mange pasninger laves der i det hele. Både det som kan kaldes pasninger i egen zone og pasninger i angrebszonen.
Egen zone=egen banehalvdel
angrebszone=modstanders banehalvdel
Pasninger i angrebszonen definere jeg som, pasninger der er lavet i dette område, det vil sige en pasning fra en back hen over midten, ikke tæller som en offensiv pasning!
Aab-Rødovre er de to bedste hold i øst/vest, og dermed relative lige. Dermed skulle det gerne give et ok billede. Selvfølgelig vil det give et andet billede hvis det var et top/bund opgør.
Nu er det selvklart et meget smalt statistisk materiale, blot at tælle pasninger fra første periode, men den giver et fingerpeg, som jeg ikke tror, vil afvige specielt meget, hvis 2.-3. periode var talt med.
Offensive pasninger
Rødovre: 42
Aab: 60 (+12 i powerplay)
Antal offensive aktioner:
Rødovre: 22
Aab: 26
Gennemsnitlig antal pasninger i angrebszonen:
Rødovre: 1,9
Aab: 2,3
Max antal offensive pasninger i træk (5.bedste)
Rødovre: 3-3-3-3-2
Aab: 7-5-5-4-4
Defensive pasninger:
Rødovre: 51
Aab: 61
Antal defensive pasninger:
Rødovre: 51
Aab: 61
Gennemsnitlige antal defensive pasninger:
Rødovre: 2,3
Aab: 3,05
Konklusion.
En egentlig konklusion kan man ikke tillade sig at drage, for mange aspekter spiller selvklart ind. Hvordan er det taktiske oplæg. Er det hurtige afleveringer frem og direkte afslutninger, eller ønsker et hold at spille den mere rundt.
Satses der mere på omstillinger, hvor man skal hurtig frem til afslutning efter bolderobring.
Et hold der spiller meget bold mellem backerne vil selvklart igen score højt her.
Det interessante tal er dog mest antal offensive pasninger. Rødovre har som max 3 pasninger (gns. 1,9) mens Aab er lidt skarpere med 6 aktioner der har 4 pasninger end flere (gns. 2,3).
Betyder det at Rødovre er dårlige offensive, nej for det spiller ind at der er et godt forsvar ligeså, og gns. Antal pasninger er relativ ens 1,9 og 2,3.
Overvejelser.
Som træner, kan man overveje sin træning.
# Skal der mere fokus på sikkerhed i pasninger under pres/stress, for her er der et tilsyneladende et fokuspunkt. Hvilke øvelser kan bruges her!?
# Skal der bruges mere tid i træning på basis ting som boldkontrol?
# Skal der være mere fokus på hurtigt opspil og direkte afslutning med en der kan gå efter retur, og droppe at spille bolden rundt, det kan tilsyneladende bedst.
# Kan det betale sig at stå mere defensivt, og satse på hurtige omstillinger?
# Kan det betale sig at stå med et højt pres, og satse på hurtige omstillinger?
Der er et begreb der hedder evidence based training, hvor man prøver at se på hvad er det egentlig der sker på banen og ser statistisk/videnskabeligt på det og analysere mere på det som virker, og derefter ligger sin gameplan/træning efter dette.
Som jeg startede med at sige, så er dette her på ingen måde evidence based, men en lille teaser på emnet.