Hvordan skal DM finalen afgøres…

Den danske floorball finale skal afgøres med en serie på 5 kampe, ganske som kvart og semifinale. Det blev afgjort på DaFUs strukturmøde. Kasper Sindt har i hans indlæg tidligere i dag, udtalt han gerne vil overbevises.

Det samme vil jeg, personligt hælder jeg mere til en finale med fuldt hus, men nu er det bestemet og bliver interessant at følge.

For noget tid siden, stillede jeg faktisk spørgsmålet her på min blog om hvordan finalen skal afgøres, du kan se nedenfor hvad læserne her på siden pegede på.

Reklamer

7 thoughts on “Hvordan skal DM finalen afgøres…

 1. kan ikke se hvordan sporten skal promoveres hvis den bliver afgjordt i 5 kampe. jeg synes hellere man skal samle floorball danmark til en stor finaledag hvor der vil være mange flere tilskuere og mere opmærksom hed på selve finalen..

 2. Mener igen at Dafu og floorball Danmark brækker nakken når man prøver at opfinde den dybe tallerken. Man har tidligere spillet to finalekampe (en ude og en hjemme) uden at interessen var større fra tilskuernes side. Kig nu over til sverige, der er jo en grund til man er kommet frem til den model der kører nu. Ydermere må man også sætte spørgsmålstegn ved at ligaen blir udvidet fra 8 til 10 hold uden at man har lavet et gennemarbejdet økonomisk overslag.. Det vil alt andet lige give flere kampe i jylland (for vores vedkommende) samtidig vil man spille 5 kvartfinale kampe som ikke var meningen i den første model. Synes det er direkte tåbeligt at man som ene klub kan få lov til at samle stemmer ind fra klubber der ikke deltager i liga-1.div sammenhæng for at få godkendt en ligastruktur. Det en ommer

 3. Hej Martin,

  En kommentar til dit indlæg – for jeg tror, der mangler lidt oplysning, så vidt jeg kan se.

  Pkt. 1: Angående samling af stemmer
  Jeg var ikke selv tilstede på årsmødet pga. sygdom, men jeg var til budget- og strukturmødet for nyligt, og vedtagelserne dér gik på ingen måde igennem pga. indsamlede stemmer. Der var bred opbakning til stort set alle afstemninger. Min egen klub stemte mod finaler over 5 kampe – men der var klart flest for dette – samt ændringen til 10 hold i stedet for 8 hold (denne var vi for). Jeg var selv overrasket over så stor enighed, der generelt var omkring det. Så det er på ingen måde mit indtryk, at det er indsamlede stemmer fra enkelte klubber, der står bag dette.

  Pkt. 2: Finaleserie kontra finaledag
  Min egen klub var for at bibeholde finaledagen. Vi kan se argumenterne for begge dele, men vores vurdering var flest plusser på den fælles finaledag – velvidende at den også trængte til lidt konceptudvikling og optimering. Der var dog igen sikkert og bredt flertal for serien hos klubberne. Fuldmagterne var ikke i nærheden af at være afgørende, som jeg observerede afstemningerne.

  Pkt. 3: Økonomi
  Det er i mine øjne ikke korrekt, når du skriver, at det vil give flere kampe i Jylland med 10 hold. Årsagen til dette er, at 8-holdsmodellen arbejdede med 3 indbyrdes kampe (21 kampe), mens 10-holdsmodellen kun har 2 indbyrdes kampe (18 kampe).
  Hvis vi tager udgangspunkt i Rødovre og den nuværende stilling, så ville Rødovre i 8-holdsmodellen skulle til Jylland:
  a) Stensikkert 4 gange
  b) Herudover 1-2 gange – afhængigt hvordan det tredje indbyrdes opgør blev fordelt – og om får 10 eller.

  Jeg har lavet en hurtig kilometerberegning, hvor Rødovre fik en ekstra udekamp mod Copenhagen, Hvidovre, Brønderslev og Team Århus og så Frederikshavn, AaB og Benløse hjemme. Det totale antal kilometer (over Fyn) tur/retur svarer til 5.144 kilometer for 1 bil på en sæson.

  I 10 holdsmodellen er det én gang på udebane mod alle mandskaber, der så er kendte på forhånd – og dette giver 4.216 kilometer.

  Så 10-holdsmodellen giver generelt færre udekampe (9 stk) end 8-holdsmodellen (10-11 stk) – og selv hvis Rødovre kun fik 1 ekstra udekamp i Jylland ved 8-holdsmodellen – med kortest afstand (Århus) på det tredje indbyrdes opgør blandt klubberne – og de 2-3 andre blev lokale, så kan grundspilsregnestykket for kilometer i grundspillet ikke ende i flere kilometer på 10 holdsmodellen for Rødovre end ved 8 hold. Sidstnævnte beregning giver med billigste scenarie ved 8 hold på 4.262 kilometer – altså en smule mere end ved 10 hold.

  Der er altid mange individuelle forudsætning, man kan sætte op – samt det usikre scenarie omkring hvilke hold man ville få udebane på tredje indbyrdes opgør i 8-holds-modellen. Derfor er det svært at lave en beregning, der dækker alt af. Men min helt klar vurdering er, at grundspillet med 10 hold er billigere pga. færre kampe (18 i stedet for 21).

  For TÅF lød beregningen på cirka 1.000 kilometer tur/retur i besparelse ved 10 hold frem for 8 hold simuleret – hvilket hos os kan omregnes til 10.000 kroner ved 5 biler og 2 kr/km. Her kan broafgift og valg af rejse med færge spille ind, men billedet er i den retning.

  Valget af antal slutspilskampe kan så veje den anden vej, det har jeg ikke medtaget i ovenstående – men det økonomiske overslag er lavet i ligaudvalget – og forhåbentlig også i de enkelte klubber. Men ellers så er det min vurdering, at man ikke skal være bekymret for 10 hold kontra 8 hold økonomisk. Det er klart, at det er dyrere end den regionale struktur, men det er en anden debat.

  Det blev nok lidt “nørklet” og passer bedre til regneark – men håber det gav lidt mening 🙂

  • Hej Jens

   Tak for svaret, jeg har klart misset nogle ting i den nye model omkring hvor mange kampe man skal til jylland i grundspillet

   Men kan du forklare mig hvorfor man gik fra at snakke 8 hold, ingen kvartfinaler, og 1 finale kamp til at det skulle være 10 hold, 5 kvartfinaler, og til sidst en serie på 5 finaler, noget må der være sket i forhold til det foregåendemøde hvor der allerede der var fokus på økonomien.. Det kan godt være det i grundspillet ikke er flere kampe på den anden side (jylland) men ser du over en hel sæson som vi spiller nu vil det være 9-10-11 kampe mere i jylland end det normalt har været.. Jeg tror bare man skyder sig selv i foden, oplægget var en landsdækkendeliga hvor økonmien blev holdt nede, det gør den i mine øjne ikke, også selvom man vil sige at man kan tjene penge på finale kampene hvis man kommer så langt..

 4. Hvis man afstemningen her som et repræsentativt udvalg af danske floorballspillere (hvilket man nok ikke skal), så er klubberne og DaFUs bestyrelse meget ude af trit med medlemmerne. 68% mod 24% er så klart, at selv Vladimir Putin ville have svært ved at “fixe” det til egen fordel. Men vores demokrati i DaFU fungerer jo lidt anderledes. Og det tror jeg kommer en lille flok på 2-3 klubber til gode og ødelægger det samlende arrangement, som vi har haft.

  Me at man så har valgt den meget mærkelige løsning, at første kamp skal spilles ved et stævne, gør det hele endnu mere trist. For så får alle andre end de to finaleklubber lige krummerne fra de riges bord og får lov at være med ved den første kamp og damefinalen. Damefinalen? Godt nok har der været år, hvor damefinalen har været langt mere underholdende og målrig end en kedelig og taktisk herrefinale. Men det er trods alt herrefinalen, der sælger billetter og måske endda trækker et større medie til end Nordjyske Stiftstidende, Rødovre Lokal Nyt og Kanal Sport.

  Så damerne skal enten have sin egen finaleserie, som de kan promovere eller også må beslutningen gøres om, hvis der bliver stemning for det. Jeg forudser i hvert fald, at sporten som helhed taber på den finaleserie, som kommer til at ligge oveni finaleserier for håndbold, ishockey, volleyball og basketball og derfor igen vil blive totalt ignoreret bortset fra ovennævnte tre perifære medier.

  Og hvem gider søge om og arrangere et kæmpe finalestævne, som AaB gjorde flot, når hovedretten er lagt på køl og først skal spises til nogle reunions i ugerne efter?

 5. Hej Martin,

  Svært at samle det hele i en vurdering – men det rammer netop også din pointe, at ændringer i samlede pakker nogle gange ændrer meget i det store billede – så det er sværere at bevare overblikket.

  Men mit bud er, at klubbernes tanke har været – vi stemmer jo individuelt – at ændringen fra årsmødet til budgetmødet har været nogenlunde neutral økonomisk.
  Dvs. at ændringen betød:
  a) Færre grundspilskampe
  b) Potentielt flere slutspilskampe

  …..og at disse to ting nok gik nogenlunde lige op. Det har jeg ikke lige regnet på selv direkte.

  Selve ændringen omkring finaleserien tænker jeg, at klubberne har tænkt, at serien fremfor finaledagen ville betyde:

  a) Øgede indtægter ved entré mm.
  b) Øgede omkostninger til transport

  …..og at disse to ting igen gik nogenlunde lige op.

  Uden at have regnet/simuleret på det – det afhænger jo af finalemodstander, antal tilskuere, billetpris, etc, etc. – så er det nok ikke urealistisk, at det går nogenlunde lige op.

  Når det så er sagt, så har du jo helt ret i, at den landsdækkende liga (i begge modeller) er transportmæssigt klart dyrere end den regionale, men det har jeg en vurdering af, at alle klubber har vurderet på dette gennem forløbet – og dermed vurderer, at det kan løftes. Men der ligger da helt sikkert en risiko, som jeg håber, at alle klubber har været inde og vurdere.

  I TÅF ligger vi jo relativt midt i det hele, men vores simulation siger, at vi “kun” skal ud og løfte vores transportbudget med ca. 10.000-15.000 kroner ift. regionsbaseret struktur. Det er også en udfordring for os – og en vi skal løfte via et bedre produkt forhåbentligt – men vi står nok også med den mindste forandring ift. eksisterende budgetter i klubberne – da vi igennem alle årene nok har været en af de klubber med højest transportomkostninger integreret i klubbens økonomi.

  Vi har samlet som klub et transportbudget pr. sæson på ca. 75.000 kroner – hvilket eksempelvis klubberne i København er langt fra.

  Men hver klub har jo ansvar for at få vurderet konsekvenserne, inden de sætter deres stemme – og det vurderer jeg, at alle har gjort – det håber jeg ihvertfald.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s