For noget tid siden fik jeg en opfordring om at lave en gruppe for floorballtrænere fra en træner der er med inde over et af vores landshold. Den tyggede jeg lidt på, og jeg kunne sagtens se nogle fordele, specielt via vidensdeling, men også at danske trænere ville kunne bruge hinandens viden langt bedre.

Autodidakte.
Floorballtrænere, er desværre, ikke specielt godt uddannet, sammenlignet med andre idrætter. Men der er til gengæld en ildhu og stort engagement blandt trænerne.

Problemet er at her træner ofte går for sig selv ude i klubben, og ikke altid har muligheden for at snakke floorball med andre.

Facebook.
Det er her at en facebookside kunne komme til sin ret. Som et forum hvor indsaprk og tanker kan bruges. Mange trænere, ikke kun i floorball, har dog ofte en berøringsangst med at dele ud af deres viden pg erfaringer. Men netop ved at dele ud, og være med til at løfte niveauet hos andre, så er det at bliver vores modstandere bedre, ja så må vi også selv blive bedre.

Men for at en facebookside for danske floorballtrænere skal virke, tror jeg mere på, at den skal have sit ståsted hos DaFU, så derfor har jeg givet tanken videre til dygtige Kenn Romme, om at lave to FB sider, en for børn og ungdomstrænere samt en for seniortrænere.

Træneren er nøglen.
Træneren er på mange måder en nøgleperson i klubben, laver han en god træning, jamen så bliver spillerne og rygtet spredes, og dermed kommer der vækst i floorball.

I min verden, er en succesfuld børne og ungdomstræner, en der har flere spillere når sæsonen er slut, end da den startede!