Lige ved og næsten, sådan endte det for herrejuniorne, da de sluttede som nr.18 ved EM, og tabte oprykningskampen mod Østrig, og dermed endnu et år må tage til takke med at spille i den næstbedste rækken (17-32).

Det danske hold bestod af
Ruben Jensen (76)
Claus Skov (135)
Tobias Rasmussen (165)
Patrick Stobberup (214)

Afbud
Sebastian Haack som med en placering om nr.69 egentlig er højest rangerede spiller var ikke med. Mange skader og nogle ærgerlige nederlag kostede udtagelsen.

I puljen gav det sikre sejre over Armenien og Kosovo inden en snæver 3-2 sejr kom i hus over Schweiz. Schweiz har to gode førstemænd rangeret lidt under Ruben Jensen. Det blev dog Claus Skov der med 2 sejre blev spilleren der sikrede sejren, da Ruben kun vandt en

Playoff kampen
Herefter gjaldt det den vigtige play off kamp mod Rusland, som med 4 spillere rangeret som nr.15, 44, 77 og 80 var noget af en opgave for Danskerne.

Tobias Rasmussen vandt 3.kamp, men i de tre nederlag, vandt Danmark blot et sæt. Dermed endte kampen med 3-1 til Rusland, som senere sluttede som nummer 13, dog efter at have tabt knebent mod Tyskland 2-3 i 1/8-finalen. Tyskerne spillede sig sidenhen i finalen med sikre 3-0 sejre, så russerne var reelt nok et top 4 hold!

Kurs mod oprykning.
Nu hed det så direkte oprykning ved at vinde B-gruppen.
Grækenland og Cypern var klasser under Danmark og blev begge besejret sikkert med 3-0, og dermed var holdet klar til semifinalen.

Her blev 3-1 over Litauen som stillede med nr. 104, 107 og 306 i verden, altså lige lidt under Danmark.

Finalen.
Således var Danmark i oprykningsfinalen mod Østrig, som har et meget stærkt hold med nr.40, 48, 60 og 100 i verden, og dermed et hold som på papiret var bedre end Danmark.

Det blev også til Østrigsk sejr med 3-0, dog gik 2 af kampene i 5 sæt.

Dermed ingen oprykning til Danmark til det bedste selskab.

Danmarks niveau.
Nr.15 og 16 i hold blev England og Serbien, var Danmark bedre end dem? Døm selv, England har nr.70, 115 og 150 i verden mens serberne har nr.83, 88 og 106.

Individuelt.
Claus Skov (135) taber i 2.runde til nummer 120 med 1-4, efter i 1.runde at have vundet sikkert 4-0 over Europas nr.42, så en god skalp at snuppe!

Tobias Rasmussen (165) taber ligeledes i 2.runde til Europas nr.16 med 1-4 efter at have vundet let 4-0 i første runde over nummer 88 i Europa (god skalp). Bajger som sendte Tobias ud når blandt de 16 bedste senere.

Patrick Stobberup (214) taber ligeså i 2.runde til nr.40 i Europa efter 2-0, men så var der lukket med 8, 2, 6, 6.

Ruben Jensen (76), vinder knebent med 4-3 over nr.175 inden den finaleseedede franskmand Flore med 0-4.

Så de bedste danske juniorers placering er vel reel nok.

Fremtiden og ansvaret for dette?
Så kan vi stille det retoriske spørgsmål, er vi ikke bedre? Vi har et center i Brøndby der har nogle rammer og dygtige trænere, som kun få lande i Europa kan matche, men alligevel må Danmark tage til takke med at være de bedste af de næstbedste.

Nu kan der være årgange der er bedre end andre og dermed udsving, men Danmark burde have som målsætning at ligge væsentlig højere på juniorsiden!

Der er mange faktorer der spiller ind når der skal skabes et godt miljø i Danmark der kan udvikle gode spillere. Den ligning har nogle stærke punkter og nogle gevaldige svage punkter.

Det er de svage punkter der skal sættes ind overfor, og her kan vi pege på hvor skræmmende få klubber der kan tilbyde den mængde og kvalitet i træningen der skal til. Hvor få trænere der har niveau ude i klubberne.

Ingen tvivl om mange trænere gør deres bedste, men skal Danmark højere op, så er det ude i langt flere klubber fundamentet skal ligges!

Hvem har ansvaret for dette? Her er det at ligningen falder sammen.