TV2Nord har lavet et fint klip om floorball, du kan se det her. I indslaget kan du høre FC Outlaws og Frederikshavn Bulldogs fortælle lidt om hvorfor de har succes, også på medlemsfronten.

Det er ganske enkelt, sats på ungdommen byg op nedefra, og det glæder mig hvergang jeg hører dette, og det glæder mig endnu mere de tiltag der kommer fra DaFU, med det oplæg der kommer om ny struktur i turneringen, hvor det at spille i landets 2 bedste rækker, kræver du har ungdom. Nu skal det lige vedtages først dog. Men det er et KÆMPESKRIDT i den rigtige retning.

Stærke områder
For når floorball kan fylde så meget, specielt i Frederikshavn, men også i eksempelvis Benløse. Her tænker jeg på hvor mange spillere der er, i forhold til indbyggere. Så viser det blot potentialet!

Andre klubber må stille sig det enkle spørgsmål, hvad kan vi lære fra de klubber med vækst og mange medlemmer? Hvordan kan vi vokse.

Voldsomt tab af klubber
Traditionelt lukker hver 3.klub ned som bliver optaget i DaFU. Stort set alle af disse (vi snakker godt 40 lukkede klubber), havde det til fælles, at de havde ET SENIORHOLD. Skal floorball vokse, skal vi have de nye klubber til at få gang i ungdommen. Det er et must for udviklingen, og for ikke at tabe medlemmer, blot fordi klubber lukker.

Solrød floorball var et eksempel herpå. De havde et rigtig godt hold der spillede med i toppen af 2.div for nogle sæsosner siden, men der var ikke tilbud om andre hold. Derfor kom der ikke nye lokale spillere til. Da de rykkede ned, stod de med meget få spillere, men valgte at arbejde sig op igen, og havde 2 seniorhold og startede ungdom op…

Nu er Solrød måske ved at ende i samme fælde med kun et seniorhold, men de har fint samarbejde med Greve om et U15 hold, så fundamentet er der, men det skal gerne blive til mere.

Vækst i medlemmer
Tilbage i 2004 satte jeg faktisk et mål for floorball, dengang var jeg ansat i forbundet, men 10.000 medlemmer i 2010 var et realistisk mål, hvis forbundet ville satse på ungdom og vækst.

Nu er vi 6.000 og vi skriver 2012, så målet er ikke nået, men jeg er nu ikke i tvivl, 10.000 medlemmer skal vi nok nå, og det er kun første mål…for floorball har potentialet til at blive større end Basket og Volley og i princippet håndbold…det sidste sker dog ikke bare lige.

Så derfor gør det mig rigtig glad, når DaFU satser på vækst nedefra, det er den vej vi skal gå.

Et godt eksempel
Nu ved jeg godt, at Svenskerne er tossede med floorball, men denne klub gjorde det, som jeg håber langt flere klubber vil gøre. Backelirarne, var en klub startet op med et enkelt U8 hold, af nogle forældre i Malmø. Der var ingen klub lige rundt om hjørnet. Se forældrene kunne så have nøjedes med at bygge klubben om deres egne børn. Men nej, året efter startede de igen et U8 hold op, og sådan gik det slag i slag. Nu har de over 400 medlemmer, og er fusioneret til Malmø FBC.

Så kære klubleder og medlem der læser dette, lyt til de kloge ord fra Bjørn, Thorkild og Kim…og spørg Jer selv, hvad kan vi gøre for at få endnu mere gang i ungdommen i floorball i vores klub