Han har været mr. Rødovre i mange år…og har besvaret rigtig godt.
Han er samtidig fortællingen på det mange har gået igennem, nemlig fra spiller til leder og været med at udvikle

1) Hvordan lærte du floorballsporten at kende?
Jamen jeg havde spillet rullehockey i mange år og så en dag spurgte Claus ” Vander ” Nissen og Jess ” P ” Pedersen om jeg ikke ville med op og se dem træne. Så det gjorde jeg. Så blev jeg spurgt om jeg ville være holdleder weekenden efter til Hamlet Cup i Helsingør og det sagde jeg ja til. Da vi skulle spille 2 kamp gav Simon Glass mig sin hjelm og sagde værsgod så kan du stå næste kamp…. aarrrrrrr det syntes jeg ikke var en god ide. Men ja sådan blev det. Vi mødte  Strövelstorps IBK og tabte 1-2. Der var jeg solgt til floorballsporten. Mener det var i midt 90erne.

2) Hvor startede din floorballkarriere henne?
Det var i Rødovre Rangers som Rødovre FC hed den gang 🙂

3) Har du en speciel kamp du husker?
Det var en semifinale kamp ude mod Fredrikshavn Bulldogs. Bedst af 3. Vi havde vundet en hver. Begge kampe endte 4-3. Simon Glass var blevet skadet med skulderen og jeg blev for alvor kastet i ilden til en vigtig kamp. Vi var bagud 2-3 med kort tid igen. Jeg blevet hevet ud og Jess “P” Petersen skulle tage frislag fra eget hjørne. Tror der var 30 sekunder igen. Han kaldte alle mand frem og ned til Bulldogs mål, hvorefter han høvler en lang bold ud over sidelinien. HÅBLØST. Men vi fik scoret og så røg den i ovetid hvor vi vandt 4-3 og gik i finalen.

4) Hvilken floorballoplevelse har gjort indtryk på dig?
Puha den er svær. Det ved jeg ikke lige. Nu har jeg ikke været så dygtig at få lov til at spille mere end en finalekamp og det var ude mod Herlev. Vi spillede dem ud på røv og albuer men endte med at tabe på staffe. Den gør stadig sindsygt ondt. Men ja det var nok Mere Esben “Bonderøv” Larsen vi tabte til. Han havde taget de store hænder frem den dag og stod en fantastisk kamp.
Og så den gang Rødovre FC var tæt på at gå konkurs. Det har fyldt utroligt meget. Desværre.

5) hvilke 3 spillere husker du fra din tid som nogen af de gode?
Bliver nød til at hive Claus “Vander” Nissen frem. Vi har fulgtes hele vejen lige siden vi startede med at spille udendørshockey på fødder og med ishockeystave. En fantastisk ven,  spiller, holdkammerat og spasmager. Og offer 🙂
Tobias Nielsen skal også fremhæves. En fantastisk kriger der startede kort efter mig. En fantastisk holdkammerat og floorballspiller. Første og eneste spiller jeg har set der bremser i hjørnerne som om han stod på skøjter. Og så var han en af de meget få der kunne få mig til at holde kæft hvis jeg var lidt oppe og ringe. Hvilket skete meget sjældent 😉
Sidst men ikke mindst så er der Rasmus Herlevsen. Min værelseskammerat i gamle dage. Så knastør at han kunne sandblæse biler når han prøvede at være sjov. Men igen. En fantastisk ven og holdkammerat. Ikke verdens bedste spiller. Men en meget stabil back der skabte god balance på holdet. Og så reddede han mig for en kæmpe røvfuld til Båstad Open engang. Men det er en hel anden historie og jeg var helt sikkert ½ fuld og helt uskyldig 🙂 Men ellers er der så mange spillere man kan nævne. Marck Lundberg, Anders Jönsson, Jesper Bild, Jimmi Nilsson, Martin Erichsen, Mike Trolle og Kasper Sindt osv osv

6) Hvilke ledere gjorde et indtryk på dig i din tid med floorball?
Jamen jeg blev kastet direkte ind i bestyrelsen på 1 bestyrelsesmøde efter jeg startede. Vi havde kun 1 hold så der var ikke så mange om buddet. Har aldrig haft nogen læremester. Måske derfor det er gået så skidt 🙂 Men har stor stor respekt for det arbejde som Carina Hansen har lavet siden hun kom til Rødovre FC. Hun er super fantastisk og ville ønske der blev sat mere pris på det hun laver.
Og så er der en mand som jeg aldrig har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med desværre. Helge Overgaard. Har altid kun hørt godt om ham og det kæmpe arbejde han har gjort for landsholdet og Aab. Kæmpe stor respekt herfra. Og skal vi snart have den øl Helge ??? Har også kæmpe kæmpe stor respekt for det arbejde Thomas Brodersen og Co har lavet i Benløse. meget meget imponerende og beundringsværdigt.
Og så er der Glenn Stjernkvist og fystræneren Spanky. Fantastiske trænere og mennesker. Glenn ændrede mentaliteten i Rødovre FC og han har stadig stor andel i klubbens triumfer. Han har en kæmpe kæmpe plads i klubbens historie. Og så de folk der ikke gav op da Rødovre FC var milimeter for at blive erklæret konkurs. Uden dem havde der ikke været et Rødovre FC idag. Det er bla deres skyld at klubben er hvor vi er i dag. I ved hvem i er 🙂

7) Kan du en anekdote fra din floorballtid?
Det bliver bare en historie fra en kamp med vores 3 herre ( Dream Team ) som de kaldte sig. Blev ringet op af Kim Møller og han skulle bruge en keeper som han kunne regne med og som var tændt. Jeg sagde han havde fået fat i den forkerte.

Men blev overtalt da det var Rødovre Vikings vi skulle møde. Et hold jeg har kæmpet meget imod da jeg spillede rullehockey. Dem kunne jeg ikke li. Kom op i omklædningsrummet hvor 6 gamle mænd sad og smurte sig ind i varmecreme. Ikke noget kønt syn.

Spurgte Kim Møller hvad taktikken var. Han sagde…. Vi skal bare score 10 mål. Under opvarmningen gik Kim Møller ud med hold i ryggen. Han lå med tåre i øjnene ude ved banden og nægtede at spille. Efter et par piller blev han overtalt, og han skulle bare stå oppe på midten. Vi havde kun en udskifter, så det var nødvendigt at have ham med. Vikings kom med 3 kæder og en hel del ishockey spillere fra Rødovre. Kim Møller lavede 9 point som fisker og vi vandt kampen 10-9. Fantastisk taktik der var lagt frem 🙂

Hvilke udfordringer forbinder du med floorball i klubregi ?
Jamen det er at få uddannet nogle gode trænere til at tage sig af de unge. Det er fremtiden så der skal være gode trænere til dem fra start af. Der skal vel også skaffes en del dommere der kan uddanne sig på elite niveau. Økonomien spiller også meget ind. Og så det med at finde frivillige der virkeligt kan gøre en indsats og som bliver i nsporten i mange år. Og så er der haltider. Det er svært at få det træningstid det kræver til holdene.

9) på 25 år har DaFU opnået små 7.000 medlemmer, hvor mange medlemmer håber du DaFU har om 25 år?
15.000 +. Det ville være helt fantastisk 🙂

10) Hvad er/var din rolle i floorball ?
Det er vist nemmere at skrive hvilke roller jeg ikke har haft.
Men ja. Startede som holdleder. Så målmand, spiller ( fantastisk løbe stærk back i nogle kampe på 2 holdet ) bestyrelsesmedlem, formand, træner, assistenttræner, målmandstræner, dommer og lige nu er det holdleder. Så ringen slutter måske her. Måske et tegn på at det er på tide at sige helt farvel 🙂

11) Hvad ser du ellers i fremtidsudsigterne for sporten ?
Ja jeg syntes det ser positivt ud. Men der er mange ting der spiller ind. Økonomi for eliteklubberne. Det koster alligevel en hel del at drive et elitehold. Og det med at nogle “betaler” ungdomsspillere for at skifte klub syntes jeg er en forkert vej at gå lige pt. Det er dårlig opdragelse af de unge. Men det er sådan det er og det syntes jeg er syndt. Men ellers skal vi bare mere frem og gøre sporten endnu mere synlig. Der er stadig mange der ikke ved hvad floorball er. Og ja så er jeg meget bekymret for vores træner og dommerstand. Vi uddanner for lidt trænere på højt niveau og dommerne på elite niveau er der desværre ikke så mange tilbage af.

12) ordet er frit
Stor respekt til alle de frivillige i sporten. De gør et kæmpe arbejde. De betyder alt. Håber at sporten stadig vil vokse på den rigtige måde. Ellers vil jeg bare ønske alle de resterende slutspilshold held og lykke. Håber vi får nogle brag i semifinalerne både for herre og damer. Og til alle floorballelskere. Kom ud i hallerne og se noget god floorball. Det bliver helt sikkert nogle fantastiske kampe.
Og til sidst vil jeg bare ønske DAFU tillykke med de 25 og rigtig god weekend 🙂