En utrættelig ildsjæl og træner. Har med succes haft u19 landshold for damerne og siden assistent på damelandshold. Mange af hans spillere fra u19 landshold er i dag på landsholdet.

1) Hvordan lærte du floorballsporten at kende?

Da jeg gik i syvende klasse var en skolekammerat og jeg i Helsingborg i vores vinterferie. Der var nogle drenge der fremviste spillet på en lille bane i det indkøbscenter vi var inde i. Jeg købte en stav og forelskede mig i spillet. I tiden efter rendte jeg rundt på asfalten hjemme i København og driblede og skød på et hjemmelavet mål. Jeg spillede på samme tid fodbold og var meget ambitiøs omkring det. Desværre blev jeg skadet i foden og var tvunget til at slutte. Men floorball var ikke glemt, men vi kunne ikke finde en klub. (husk vi taler om tiden før internettet blev opfundet) Derfor opgav jeg at finde et sted at spille.

 

2) Hvor startede din floorballkarriere henne?

Det var i Esbjerg. En kollegiekammerat lokkede mig med til en træning, og siden da har jeg ikke kunne give slip. Det var nogle fantastiske gutter på holdet som tog godt imod mig og jeg følte mig meget velkommen. Så tusind tak til alle i Esbjerg Sharks for en herlig tid. Vi var altid mindst tre kæder til alle træningerne og den interne konkurrence gjorde det kun endnu mere spændende.

 

3) Har du en speciel kamp du husker?

Som spiller, husker man vel altid sin første kamp. Jeg lavede et mål, hvilket sidenhen skulle vise sig at være en sjældenhed. Ellers har jeg med Hafnia 2. haft nogle gode slag mod Herlev, som jeg husker som meget velspillede og lige kampe.

Som træner er det særligt kampene mod Tyskland og Letland med Dame U19 landsholdet som jeg mindes bedst. Jeg har sagt det før, men er bare nødt til at sige det igen. De piger vi havde med der var fantastiske og jeg glemmer dem aldrig!

 

4) Hvilken floorballoplevelse har gjort indtryk på dig?

Det er faktisk lidt et længere forløb. Det der har gjort størst indtryk på mig er at se de mange ungdomsspillere, drenge som piger jeg har trænet igennem tiden, vokse op. Nogle af dem har jeg kendt siden de var 11 år gamle. At se dem blive voksne og udvikle sig som mennesker og floorballspillere og på positiv vis viderebringe de gode idealer til nye unge spillere, har virkeligt imponeret mig.

Selvfølgelig er Dame U19 VM også en stor oplevelse.

 

5) hvilke 3 spillere husker du fra din tid som nogen af de gode?

Alexander Gaihede har jeg altid godt kunne lide. En af de bedste keepere vi har haft. 100% i alt hvad han deltog i, og en helt igennem fin fyr.

Lise Munk under VM i Frederikshavn tror jeg gjorde et stort indtryk på os alle. Teknik, speed og overblik som sjældent set.

Ilian Nielsen der nåede at blive kåret til årets spiller i 2008.

 

6) Hvilke ledere gjorde et indtryk på dig i din tid med floorball?

Annika Bengtsson har helt klart gjort et stort indtryk på mig. Dygtig spiller og endnu dygtige træner. En af de absolut bedste mennesker jeg har arbejdet sammen med.

Sandie Bagge. Hun er rapkæftet som bare fan, men hun kan få en dygtig floorball spiller ud af hvem som helst.

Marie Krabbe. Hendes ambitiøse ungdomsarbejde i Hvidovre på pigesiden bør alle se op til og prøve at efterleve.

 

7) Kan du en anekdote fra din floorballtid?

Jeg har haft en målmand, som spurgte sin målmandstræner omkring skudstatistikken efter en kamp om han også registrerede de skud som gik over og UNDER målet….

 

😎 Hvilke udfordringer forbinder du med floorball i klubregi ?

Økonomien er det alle snakker om. Men det er jo pga. vi har en landsdækkende liga. Tror det som er vigtigst, er at vi får levedygtige ungdomsturneringer hvor flere hold kan deltage. Ved at DaFU selv har dette for øje og prøver at udvikle dette.  Medlemsskaren i sporten skulle meget gerne vokse på ungdomssiden de næste par år. Det er her vi skal sætte de fleste ressourcer ind.

 

9) på 25 år har DaFU opnået små 7.000 medlemmer, hvor mange medlemmer håber du DaFU har om 25 år?

Får vi en lang stabil periode i sporten med dygtige ledere i klubber og union, som målrettet kan udvikle sporten, tror jeg ikke det er umuligt at vi kan have 20000 udøvere. Om 25 år har vi 2-3 generationer af floorball forældre. Så vil vi kunne konkurrere på en helt anden måde end nu, hvor de fleste børn har forældre som ikke er vokset op med sporten. I Sverige hvor jeg har min gang nu, har næsten alle forældre på en eller anden måde haft kontakt med sporten inden de fik børn, så de ser det som et naturligt valg for deres børn at vælge floorball.

 

10) Hvad er/var din rolle i floorball

Jeg er træner for Dam U i Malmö FBC. Det er et hold bestående af unge piger med ambitioner om at udvikle sig i sporten og som står på spring til klubbens bedste hold. De fleste er født 1997 eller senere. Det er spændende arbejde og Malmö FBC er en ambitiøs klub på damesiden. Der bliver stillet krav til en som træner og man skal levere resultater. Det er fedt at stå med sådan et ansvar.

 

11) Hvad ser du ellers i fremtidsudsigterne for sporten

Der bliver taget en masse skridt fremad lige for tiden i sporten. Måske de alle ikke er lige store eller bliver bemærket. Nogen af de vigtigste blive slet ikke set. Men mange bække små…. Det vigtigste er vedholdenhed og et forsat stort fokus på ungdomsarbejdet. Kommer det til at køre, kommer sporten til at udvikle sig endnu mere.

 

12) ordet er frit

Der er mange gode og dygtige mennesker ude rund omkring i klubberne. Mange for mere ris end ros for deres arbejde. De stiller op og er til rådighed fra tidlig morgen til sen nat. Jeg sender dem alle her en kæmpe tak for deres arbejde og engagement. Det er jer der får denne sport til at fungere.

Tillykke med de 25 år

Advertisement