Lars Bunæs fra det norske forbund har ansvaret for deres landshold, jeg stillede ham et par spørgsmål angående U19 VM.

1)      Norge taber 1-22 til Sverige, Slovakiet taber 6-8 til Sverige, og Norge slår Slovakiet. Er der logik bag de resultater?
Norge, Letland og Slovakiet er langt efter de 4 store lande, eller hvordan ser du det?
Ingen grunn til å se på målforskjell isolert sett i en analyse. Norge tapte stort og 1. og 3. periode var Sverige svært dyktige samtidig som Norge var juniorer.
Slovakia virker bedre enn Latvia i dette VM totalt sett. (Slovakia og Norge kunne hvis de holdt sitt beste nivå i en hel kamp, kunne slå de beste nasjonene i en enkelt kamp)

2)      Hvor ser du forskellen på 1-4 ved U19 VM og nr.5-8?
Det interessante er at Tsjekkia og Sveits har finjustert spillet mot å lykkes mot Finland og Sverige. Det virker som de snart har knekt den koden.
Nasjonene like bak kan vinne mot Tsjekkia og Sveits og det gjør det spennende fremover. De 4 beste møtes jevnlig og har derfor hatt mulighet til å nærme seg hverandre.
Utfordringen for nasjoner som først møter de beste kun i VM er at, hvis de hadde møtt et lag som feks. Sverige flere ganger vil  det ”dårligere” laget fått fremgang hvis man hadde tatt lærdom av sine feil.

3)      Danmark rykkede ned, hvordan ser du den danske spillestil?
Jeg fikk ikke sett Danmark spille i VM.

4)      Sverige og Finland har altid været foran Schweiz og Tjekkiet, men ved dette VM var det ikke samme overlegne indsats fra Sverige eller Finland, hvorfor?
Nasjonene fokusere på å vinne og spare mest mulig krefter til finalen. Det er derfor vanskelig å se på resultater isolert sett.
Finland har nok ikke like godt kull som forrige VM eller så har de ikke lykkes å få ut sitt potensiale. Sverige var klart beste nasjon.

5)      B-divisionen, hvad var dit indtryk af dette?
Jeg så ingen B-kamper

6)      Slovakiet er rykket både på senior og ungdomsniveau, bliver de første udfordrer til de 4 store lande
Slovakia kommer sterkt og er en av flere nasjoner i utvikling.

7)      Hvordan havde Norge forberedt sig til dette U19 VM
Norge har forbredt seg i ca. 1 år til mesterskapet, vi ønsker å ha minst  en to års periode på en slik prosess.

8)      Hvordan ser du udviklingen over tid ved U19 VM
Hvert mesterskap har høynet seg i kvalitet på mange områder . For å vinne må alle faktorer for prestasjon være høyt: Fysiske, sosiale, psykiske og teknisk/taktisk.