#Floorball, medlemsudvikling seneste 5 år

Hvordan ser det egentlig ud, hvis du tager de seneste medlemstal, og ser hvor i floorball Danmark der har været fremgang eller tilbagegang. Det viser nedenstående kort, de meget røde, er der hvor der ikke er floorballklubber mere.

Interessant er det at:
I Aalborg er der 30% færre spillere end for 5 år siden
I Århus er der -21% færre spillere end for 5 år siden
I Odense er der + 9% flere spillere end for 5 år siden
I København er der 20% flere spillere end for 5 år siden

I de to førstnævnte kommuner, burde det give panderynker, og grobund for overvejelser hvad der kunne komme af tiltag for at få vendt den udvikling.

floorball udvikling 5 år

Der er selvsagt mange grønne pletter på floorballlandskortet, og de røde pletter, er forhåbentlig vendt til grønne pletter om 5 år.

Intentionen er ikke at pege fingre af de områder hvor der ikke er vækst, men at der blandt de gode floorballmennesker, kommer fokus på vækst, og hvordan ALLE kan bidrage med at hjælpe til dette. For der er masser af gode ledere rundt om i klubberne.

Reklamer

4 thoughts on “#Floorball, medlemsudvikling seneste 5 år

 1. I Aalborg tror jeg tallene stammer fra bredde-/ungdomsfloorball. Kun AaB mønstrer reelle ungdomshold i Aalborg.
  Derudover er Hals lukket for et par år siden, samtidig med at Svenstrup (så vidt jeg ved) har lukket deres juniorhold, de figurer i hvert fald ikke længere, Svenstrup har desuden også haft svært ved at stille fuldt hold til flere af deres 3. divisionskampe.
  AaB har også problemer på bredden, hvilket medførte at de i denne sæson måtte lukke deres 4. hold ned.

  Positivt fra Aalborg:
  I Flyers oplever vi dog stigende medlemstal, som har medført at vi til næste sæson stiller med hold i både 2. og 3. division. Derudover har vi et u13 hold, som endnu blot spiller kleinfeldt, men der kommer flere og flere til, og vores første prioritet for næste sæson, er at skaffe dem træningstid i den store hal, samt tilmeldelse til stævner. Det er vores ‘grand old man’ Ole Lentz som giver den gas med det projekt.

   • Vi har i Flyers nogle dommere, som bruger mange timer på, at dømme kampe for de andre klubber rundt omkring, og der er ved at blive skabt et godt netværk, af folk der hjælper hinanden.
    Flyers og AaB har et dommersamarbejde, hvor en Flyers spiller bl.a. sidder i AaB’s bestyrelse som dommeransvarlig.

    Hvis du kigger på AaB’s spillermateriale, vil man også se mange spillere, som er startet i Flyers og efterfølgende rykket videre.

    Jeg kunne godt forestille mig, at der på et tidspunkt røg nogle spillere tilbage eller i hvert fald den anden vej. Kunne være formidabelt for sporten og samarbejdet imellem de to klubber, hvis man kunne mønstre et 1. divisionsmandskab i Flyers!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s