Landsdækkende liga, farlig eller ej.

Her onsdag aften, afholdte østkluberne et møde med fokus på just den landsdækkende liga. Det kan kun hilses velkomment at klubberne tager initiativ til at snakke sammen om dette vigtige tiltag, jeg vil skrive lidt mere om dette på bloggen fredag.

Landsdækkende liga og TV aftale, er noget der har fyldt meget i noget tid. For floorball er det sidste skridt i en lang række, når landsdækkende liga kommer.
For det er vel de færreste der er imod just en landsdækkende liga.

Processen.
Det er processen derhen og hvad det indebærer at være i ligaen, som optager specielt klubberne.
Snakker jeg med klubber og med DaFU, så er begge enige om at der skal en landsdækkende liga, men klubberne er måske en anelse forsigtige.

Det kan jeg godt forstå, for at spille i den bedste række, vil det betyde nogle øgede ressourcer, økonomisk som menneskelig, for klubberne. Men det er også noget, som det vil kræve, hvis floorball vil tage sidste skridt ad en lang række.

Hvad vil vi.
Dermed ikke sagt at jeg ikke forstår klubbenes bekymring, nogen er bedre rustet end andre, men når de fleste klubber er med på landsdækkende, så lad klubberne afdække den sti der skal trædes, for at komme derhen.

Fra en kant har der været spurgt ind til, at DaFU faktisk vil belønne klubberne med en bonus, hvis de kan overholde det hele.

Tilskud, men hvordan.
Det vil der altid kunne blive diskuteret for og imod, men DaFU giver mange penge til breddeaktiviteter, landshold og andre tiltag. Så hvis bestyrelsen mener det er fornuftigt, skal de gøre det, men igen, vi har et rep møde hvor den slags skal afgøres. Men vi må ikke glemme at DaFU’s bestyrelse er valgt til at forvalte midlerne, og vælger de, at tro på at vi kan udbrede kendskabet til sporten via dette, som vi skal i henhold til vores formålsparagraf, så skal de gøre dette.

Er man uenig, kan man komme på rep mødet og argumtere for og imod.

En pointe er, DaFU har faktisk afsat en sum penge som de gerne vil bruge til at bakke op om denne sag, så kunne klubberne i fællesskab diskutere hvordan, de så pengene blive brugt.

Vil vi ikke gerne på TV?
Det jeg faktisk syntes er fantastisk i denne problemstilling, er at floorball endelig er kommet på TV. Vi er faktisk blevet valgt foran Volley og andre idrætter! Så hvor vi tidligere sukkede efter at komme på TV, så skal vi diskutere hvordan vi forholder os til den chance floorball har fået.

Selvklart er KanalSport interesseret i et OK produkt, og det må floorball også være, så lad endelig snakken gå om, hvordan klubberne kan blive gode partnere til dette.

Selvsagt er det at komme på TV ikke det eneste saliggørende, men med den breddesti DaFU også træder, kan det være en god måde at få slået navnet floorball endnu mere fast.

Et modspørgsmål vil være, hvis floorball ikke kan komme op med et ok produkt omkring TV, så kan KanalSport vælge floorball fra, og vil vi så få den chance igen?

Klubberne skal være med.
Men først og fremmest handler det om at klubberne skal være helt med på hvordan det sidste skridt til en landsdækkende skal være, jeg glæder mig over det initiativ klubberne har taget til at diskutere dette, og vil bringe lidt om dette senere.

Ansvarlig ledelse, ja tak.
DaFU er endelig langt om længe ved at være gældsfri, efter lånet på 900.000 fra DIF er betalt tilbage. Det var penge der blev lånt da økonomien og ledelsen i den grad kuldsejlede for 3-4 år siden. DaFU kan med rank ryg, nu igen tillade sig at prøve at komme ud med tiltag, uden at skulle køre den økonomiske smalhals, tidligere forfejlet politik har kostet.

Så DaFU er rustet til at løfte opgaven med landsdækkende liga, men det skal være i samspil med klubberne.