Han har Danmarks hårdeste skud….læs her hans bidrag

1) Hvordan lærte du Floorball sporten at kende?

Jeg lærte sporten at kende, da min forældre har den lokal hal som nabo. Jeg var begyndt til ishockey men da jeg selv skulle til og transporter mig til træningen i Aalborg var den mulighed hurtigt ude af billedet. Tror os en masse pendler var ret glade for at jeg stoppede, der er blevet sagt en del undskyld til de andre passagere i toget og i bussen. Der var startet en klub i byen men kendte ikke til sporten, før jeg en dag så en bold med huller i hos min forældre og spurgte hvad det var ? Det var indendørs ishockey fik min forældre sagt, de har et hold over i hallen. Så den vej igennem lærte jeg Floorball at kende. Det var så slet ikke indendørs ishockey – 138 udvisning min det første år som junior spiller ups !!

2) Hvor startede din floorballkarriere henne?
Den startede for det lokale hold Brønderslev Hot Shots.. Dengang hvor alle hadet os

3) Har du en speciel kamp du husker?
Der er rigtig mange kampe der har sat sig på nethinden.

Men har tre kampe som har været meget speciel for mig. Kampen mod Aab i 2010 hjemme var nok en af de hårdeste kampe rent mentalt og spille, på grund af de tragiske omstændigheder der nu var sket en uge før kamp start. Den anden kamp jeg husker er nok den kamp hvor jeg fik minimalt med spilletid, tror jeg fik lov til og spille ca 3-4 min men nåede alligevel og lave 5 mål. Vi havde en general af en træner på det tidspunkt og han sagde jeg skulle side ved siden af ham, når han råbte skulle jeg komme ind og stille mig ved siden af bolden og bare skyde på mål selv om det var fra midten af banen. Tror vi vandt 13-8 over Herlev hvis jeg ikke husker helt forkert. Sidst kamp er for min tid i Århus. Jeg var en totalt plage ånd overfor min træner – på det tidspunkt. Vi skulle spille Pokal kamp mod et godt Brønderslev hold, og vi kom håbløs bagud meget hurtigt i kampen. Jeg kom på bænken og fik en pause, men kunne ikke forstå at jeg vi skulle give op så hurtig, så var over flere gange under kampen og spørg om jeg ikke skulle frem i angrebet ikke fordi jeg regnede med at der skulle ske mirakler osv. Men i den tro at de ikke skulle tro vi bare havde lagt os ned. Men ja det endte nu meget godt til sidst alligevel.

4) Hvilken floorballoplevelse har gjort indtryk på dig?
Kval og VM med Landsholdet. At kunne få lov til og spille for sit land er stort !

5) hvilke 3 spillere husker du fra din tid som nogen af de gode?

Nu er mange af alle de gode spiller som har været her i landet nævnt og er enig i alle de andres udtagelser. Dog husker jeg et par enkelt spiller som jeg valgte og “lære” noget fra. Dennis Lundin som spille i Brønderslev skød som en hest sparkede.. Det syns jeg var ret fedt der jeg var en lille knæjt.. Marcus Sangwill var en gammel ishockey spiller som var flyttet til byen og spillede center, han var ikke noget vidunder rent teknisk, men han havde et fighter gen og god forståelse til og stå rigtig hver eneste gang og vende spillet hurtigere en nogen andre center spiller jeg har set. Sidste er Kjetil Kronberg fra Norge ( Spiller i Dalen SSL ) Har stået overfor ham 3 gange, forsøgte og forberede mig så godt som man nu kunne ved og sige til mig selv. Han har kun 2 ben og 2 arme og er os lavet af kød og blod som mig selv. Men jeg tog fejl.

6) Hvilke ledere gjorde et indtryk på dig i din tid med floorball?
Helge Overgaard fordi han altid ville kunne gøre så os spiller altid var så godt forberedt som overhovedet muligt. Jeppe Bisgaard han giver aldrig op og har et driv som jeg har den dybeste respekt for. Aage Gøgsig han kunne lave nogen gode rammer når man kom til Fr.Havn for og spille kamp. Har faktisk aldrig fået sagt tak for alle de små pauser han kunne trylle frem, uret gik altid i stå af en eller anden grund når han var ved dommerbordet.

7) Kan du en anekdote fra din floorballtid?
Det var min tid i Malmö. Vi havde en meget ung spiller i truppen som troede han var Malmö´s svar på Zlatan indenfor floorball. Han havde været lidt kæphøj og det skulle jo stoppes på en eller anden måde. Vi havde en tømmer på vores hold, der havde taget sin hammer med til trænigen. Den unge ” Zlatan” fik symmet alle sin egendel til i omklædingsrummet. Strømper,sko,bukser,trøje,underbukser,taske og shampoo. Fra den dag af valgte han og være lad os sige medgørlig..

8) Hvilke udfordringer forbinder du med floorball i klubregi ?
Flere frivillige til komme med indput og ta deltagelse i udveklingen af klubbens fremtid. Få lavet en kompetent bestyrrelse der ved noget om Floorball. Hver med helt fremme, så ens sponsore ved at de får noget for ders penge iform af finaler og ungdoms afdelinger, stævner mm.. Det her er mere et ønske til alle klubber. Benløse viser vejen frem se lyt og lær svære er det ikke..

9) På 25 år har DaFU opnået små 7.000 medlemmer, hvor mange medlemmer håber du DaFU har om 25 år?
Ser en god fremtid 35-40 000 tusind højt sat, men med den rigtige plan og filosofi kan det lykkes. Husk vi alle er del af det !

10) Hvad er/var din rolle i floorball?
Min rolle er pt som spiller for klubbens 3 div hold – var blevet lidt mæt plus jeg fik lidt små skader så har holdt et “sabbat år” for at få bukt med skaderne ,og for at få tanket en masse ny lyst ind på kontoen igen.

11) Hvad ser du ellers i fremtidsudsigterne for sporten?
Det er ingen hemlighed at vi er lysår efter andre nationer, dog passer vores udvikling og tempoet i den ganske fint efter min mening. Vi må lære af fejl og komme vider, ellers udvikler vi os ikke. Det var på tale for mange år siden og dele landet op i små bestyrelser, så man kunne spare og få viden med hinanden, men ordet samarbejde på tværs af klubberne er ikke et ord vi kender desværre. Slå nu en streg så vi løfter det hele alle sammen

12) Ordet er frit?
Uanset hvor gammel man nu er, så kan man stadig udvikle sig. Lad nu de spiller der har lidt kant være en del af et projekt – alt for mange talenter går tabt bare fordi de er lidt “anderledes

Advertisement