Hvem er han, vil de mere nye i sporten spørge? Men han var anfører for landsholdet, og en spiller med overblik og den store dirigent på holdet.

Jeg har kun set ham spille en gang må jeg indrømme, og det var faktisk på samme hold i FFK, hvor nogle af de spillere han nævner i sit indlæg var med. For FFK2 skulle vinde sæsonens sidste kamp for at blive i divisionen, og en kæde med koryfæer blev hentet frem, og jeg blev rykket ned sammen med 1-2 spillere.
Vi vandt kampen ret stort, men hold op hvor kunne de spille, bolden blev kørt rundt, og langt de fleste af målene i den kamp blev signeret København FK kæden.

1) Hvordan lærte du floorballsporten at kende?
Gennem folkeskolen

2) Hvor startede din floorballkarriere henne?
Vi var en del drenge der var vilde med at spille hockey om det var på is, på rulleskøjter eller i hallen betød ikke så meget. På et tidspunkt fandt vi ud af, at der var andre i Danmark som forsøgte at starte hold op indenfor floorball. Vi stiftede Rødovre Rangers og fik hurtig tilgang af nye spillere blandt andet fra Frederikshavn. Vi deltog i en af de første turneringer herhjemme i Farum om det uofficielle Sjællands Mesterskab, hvor vi over to spilledage vandt på en bedre målscore, foran Helsingør og København FK.
Vi var en del spillere der gerne ville noget mere og efter noget tid besluttede vi, at forsætte i Københavns Floorball Klub/KFK. Her var der ambitioner og en helt unik ånd.

3) Har du en speciel kamp du husker?
Der er så utrolig mange at tage af, men hvis jeg skal fremhæve enkelte, så må det være da vi/KFK slog det finske mesterhold SSV 3-2 i europacup for mesterhold i Karlstat/Sverige. På det tidspunkt var der intet dansk hold hverken klub eller landshold der bare havde været i nærheden af at tage point mod hold på det niveau fra Finland eller Sverige. Jeg husker at det var så stor en overraskelse, at mange andre hold troede, at der måtte være tale om en skrive fejl da resultatet blev slået op…
Da vi/KFK slog Hafinia i Valby hallen og blev danske mester for 3 gang, nok den tætteste finale som KFK og jeg har deltaget i. Rammerne var i orden med et stort publikum og DR sporten på plads. Selve kampen bølgede frem og tilbage og endte med straffeslag hvor begge målmænd KFK/Morten Petersen og Hafnia/Esben Larsen tog det meste. Kun Søren Reinholdt/KFK fandt vej til målet og KFK var danske mester igen.
Da vi blev danske mester for 5 gang i træk i Baunehøj Hallen, hvor KFK igen slog Frederikshavn i finalen og hvor vi i semifinalen havde mødt og slået Herlev.

4) Hvilken floorballoplevelse har gjort indtryk på dig?
De 5 danske mesterskaber i træk og landsholdets 4 plads ved WM i Prag i 1998. Jeg havde besluttet inden vores bronzekamp mod Finland, hvor vi hæderligt tabte 3-1, at det ville blive min sidste landskamp. Jeg havde været med lige fra starten af landsholdet og havde aldrig misset en kamp, så med 25 kampe og rigtig mange træningstimer og med det bedste danske landholds resultat følte jeg, at det var et godt tidspunkt at stoppe på.

5) hvilke 3 spillere husker du fra din tid som nogen af de gode?
Det er altid farligt at skulle fremhæve nogle fremfor andre og når man har været med i så lang tid som jeg, er det nærmest umuligt. Men presset til at fremhæve enkelte, vil jeg nævne følgende landsholdsspillere som jeg har spillet sammen med:
Henrik Jensen, Anders Jensen, Michael Andersen, Kim Haagensen, DB, Jack Vest, Claus Nissen
Fra KFK (burde nævne alle)
Esben Larsen, Skipper, Søren Reinholdt, Kasper Sindt, Michael Kelk, Johan Wall, HC Smed, Christer Larsson, Rasmus Kloster

6) Hvilke ledere gjorde et indtryk på dig i din tid med floorball?
Vores egen spillende KFK formand Anders Hørsholt og Landstræner Urban Karlson.

7) Kan du en anekdote fra din floorballtid?
Rigtig mange men det bliver en anden god gang…

8) Hvilke udfordringer forbinder du med floorball i klubregi ?
At klubberne skal tro på egne evner og tro på, at de repræsenterer en sport med potentiale…

9) På 25 år har DaFU opnået små 7.000 medlemmer, hvor mange medlemmer håber du DaFU har om 25 år?

10) Hvad er/var din rolle i floorball?
Jeg opnåede at være anføre både for mit klubhold og landshold
Jeg var trin 3 dommer
Jeg var i en kort periode spillende træner sammen med HC Smed for Rødovre FC indtil jeg kom til skade med mit knæ under Spring cup i Helsingør i år 2000.

11) Hvad ser du ellers i fremtidsudsigterne for sporten?
Forhåbentlig vil DaFU sikre bredden og generel medlemstilgang i klubberne. Samtidigt bør der satses på de bedste spillere og give dem anerkendelse og bedre betingelser også omkring landsholdet. De bedste spillere og landsholdet skal være DaFU’s lokomotiv…

12) Ordet er frit?

Advertisement