Jeg havde set ham spille, denne lidt klejne spiller, som kunne se lidt doven ud, men med en sublim teknik og overblik.

Som ung blev han træner nede i Benløse, og til manges overraskelse, førte han deres u17 hold i DM finalen. Jamen Benløse Kunne jo ikke lave gode spillere?
Det kunne de, og i den grad senere, og den DM finale var et af de første spadestik til den succes klubben har i dag.

1) Hvordan lærte du floorballsporten at kende?
Det har nok været sammen med naboer og venner, hvor vi har spillet udendørs på en vej, parkeringsplads eller lignende. Efterfølgende er jeg i de tidlige år af folkeskolen i Stockholm blevet introduceret til mere organiseret floorball i idrætstimerne.

2) Hvor startede din floorballkarriere henne?
Oprindeligt startede meget gennem min storebror som spillede ishockey. Han var i sig selv et forbillede, samtidigt med havde jeg en stor del af min opvækst i Stokholm. De kulturelle rammer skabte en passion for ishockey som senere blev kombineret med floorball engagement. For mig blev floorball mere og mere attraktivt på baggrund af mulighederne for at kunne udfolde sig teknisk. Den første floorball klub jeg har været medlem af er Herlev FC. Det var med start i 1996. Efter junior årene blev det til over to sæsoner med Herre 1, efterfulgt af flere udfordringer og oplevelser både med Herlev FC og andre klubber.

3) Har du en speciel kamp du husker?
Der er mange kampe som har været specielle. En af dem var en finale vi spillede mod Hørsholm FK i 1997, i slutningen af min første sæson. Helsingør havde arrangeret en juniorturnering. Det var fedt at vinde den kamp mod et hold som havde mange talentfulde spillere.

4) Hvilke floorballoplevelser har gjort indtryk på dig?
To gange har jeg deltaget i Europa Cuppen med Herlev FC. Jeg var junior på holdet og spillede egentlig ikke ret meget, alligevel var det et stort indtryk at være med mod de bedste internationale hold.
Ellers har jeg været privilegeret at få lov til at repræsentere klubber i lidt forskellige lande som New Zealand og Kina. Ved siden af det sportslige, har de sociale oplevelser sat mit engagement i sporten i perspektiv med positive refleksioner.

5) Hvilke 8 spillere husker du fra din tid som nogen af de gode?
Helst vil jeg fremhæve spillere som jeg har spillet sammen med eller været træner for. Det er også en måde at sige tak for, at have fået muligheden for at lære dem at kende og blive inspireret af dem. Udover det, synliggør jeg gerne spillere som gør spillet mere attraktivt i forhold til aspekter jeg selv sætter pris på.
1 – Martin Zich: Han er den suverænt bedste målmand jeg har oplevet. I 2006 – 2007 spillede jeg med ham i Herlev FC. Han var i Danmark for at studere et enkelt semester så, desværre blev det kun til en kortere periode på samme hold. Ellers har han bl.a. også vundet mange mesterskaber i Tjekkiet.
2 – Sara Lund: I 2009 – 2010 var jeg træner for dame 1 i AaB Floorball og husker mange dygtige spillere. Særligt var det imponerende hvor højt niveau Sara havde. Ofte har hendes spil været afgørende for at komme sejrrigt ud af kampene. Uden at hun egentlig siger særlig meget, udstråler hun altid at have god kontrol over situationen, hvilket også smitter positivt af på medspillere.
3 – Michael Cromwell: Vi lærte hinanden at kende som holdkammerater til ishockey tilbage i de tidlige 90’ere. Efterfølgende spillede vi floorball sammen nogenlunde fra 1996 til 2002. Det meste var i Herlev FC og en kort overgang i Benløse FC. Med en spilforståelse og evne til at lave point har han været både lærerig at spille sammen med og samtidig inspireret til glæden ved sporten. Cromwell har altid formået at forsøge det mest spektakulære og få det til at lykkes.
4 – Tim Jannerup: Det var omkring 2004 – 2006 vi spillede sammen i Benløse FC. På egen hånd kan han kreere store chancer ud fra næsten ingenting. Kombinationen af fart og teknik beskriver nogen af hans styrker.
5 – Jonas Neerup: Jonas har jeg været træner for og spillet med i flere klubber og senest 2013 – 2014 i Vanløse Floorball. Hans altid underholdende spil kommer tit til udtryk gennem en beundringsværdig attitude som både er modig og afslappet. Yderligere er han en fantastisk kædekammerat der opfordrer til at udfordre og søge nye muligheder.
6 – Michael Berggren: En af de mest komplette spillere, specielt hans boldbehandling. Vi spillede sammen i den første halvdel af 2009 i AaB Floorball. Der er altid noget ekstra specielt når han er på banen.
7 – Jesper Lykke: Vi spillede mest sammen i den første halvdel af 2010 i AaB Floorball. Jesper har en unik kunstnerisk frihed i sit spil. Han prøver gerne at udfordre gennem det tekniske og får ofte spillet til at se bedre ud.
8 – Der er lige en åben plads til når jeg finder ud af hvem jeg har glemt.

6) Hvilke ledere gjorde et indtryk på dig i din tid med floorball?
Peter Møller Scherfig var træner for Herlev FC’s juniorhold da jeg først spillede der. Han grundlagde en generel inspiration til sporten.

Daniele Berardino i Herlev FC. Godt nok ikke som træner, men som medspiller har han været generøs i forhold til at lære fra sig.

Søren Møller Abildgaard i AaB Floorball. En leder der har sat klub værdier i perspektiv i forhold til netværk og venskab. Han er en person som altid bakker op og forstår at bruge erfaring konstruktivt.

7) Kan du en anekdote fra din floorballtid?
Tilbage i juniortiden spillede min lillesøster med på U16 holdet som jeg også var en del af. Halvvejs inde i sæsonen fik holdet frataget alle point, fordi der ikke var søgt om dispensation til at have en pigespiller med på drengeholdet. Uden at huske omstændighederne helt, så tror jeg ikke vi havde tænkt i retning af at søge dispensation til en pigespiller, der faktisk var 4 eller 5 år yngre end de fleste på holdet. I dag er reglerne vist heldigvis mere fleksible.

8) Hvilke udfordringer forbinder du med floorball i klubregi?
Kontinuitet. At finde og motivere ledere over en længere periode. Der går ofte mange sæsoner med stabil organisation før der er potentiale for en sund klubkultur med plads til både resultatorienterede ambitioner og breddehold.
To eksempler er det arbejde Anders Bech i AaB Floorball og Thomas Brodersen i Benløse FC har gjort, der i begge tilfælde har ført til sympatisk, succesrig og god klubkultur.

9) På 25 år har DaFU opnået små 7.000 medlemmer, hvor mange medlemmer håber du DaFU har om 25 år?
8888 – 20.000 medlemmer. Evt. med plads til flere hvis der er interesse.

10) Hvad er og var din rolle i floorball?
For tiden er jeg primært aktiv som spiller. I 2013 – 2014 sæsonen har jeg været i kamp for Shanghai Sharks og Vanløse Floorball. I flere sammenhænge har jeg bidraget organisatorisk og også været dommer en hel del år. Det er blevet til over 10 år som træner i forskellige klubber.

11) Hvad ser du ellers i fremtidsudsigterne for sporten?
Sporten har gode muligheder for at vokse og blive mere anerkendt. At nå ud til et større publikum som ikke nødvendigvis er aktive indenfor floorballsporten ville fortsat kunne øge interessen. Jeg kunne godt forestille mig at Greve FC går en spændende fremtid i møde. Jacob og Birgitte Nørrelund har været med til at sætte deres præg og skabe en fantastisk klub. Det er altid en opløftende følelse at have med klubben at gøre.

12) Ordet er frit:
Tak for spørgsmålene. Det er fedt at læse indlæg på din blog og det er sjovt at sporten får omtale. Det samme gælder også andre aktører, som også tager initiativ til at bakke op om floorball. Afslutningsvis vil jeg gerne sige tak til Danny Jakobsen for flere års godt samarbejde bl.a. i Benløse FC og HG/Næstved Floorball.