Træner, leder, formand, han er om nogen manden der har stået for al floorball i Skanderborg, at han så også har tid til alt mulig andet, respekt

1)      Hvordan lærte du floorballsporten at kende?

Jeg så et indslag i sporten på tv tilbage i 1995, hvor der var et kort klip fra DM finalen, det er mit første møde med Floorball.

2) Hvor startede din floorballkarriere henne?

Min karriere startede den 15 September 1995 i Skanderborg Killerbees.

Vi var en flok der igennem et par år havde spillet ”hockey” på en asfaltbane i den lokale fritidsklub. Efter vi så indslaget i TV besluttede vi os at prøve at lave vores egen klub.

3) Har du en speciel kamp du husker?

Den kamp der står klarest er en kamp fra da jeg var U17 træner. Vi var endt som nr 1. sydkredsen, med Herning som nr 2. Vi skulle så møde Bulldogs og Outlaws i et kvalspil om at komme til DM.
Vi tabte til Bulldogs, Vandt over Herning og med en sejr over Outlaws var vi i DM Semifinalen.
Vi førte 7-2 (mener jeg det var) 8 minutter før tid, men endte med at tabe 8-7..
Det var en kæmpe skuffelse, men også det der gør at jeg tror på at en kamp ikke er vundet (eller tabt) før sidste fløjt har lydt. Så den oplevelse bruger jeg stadig mentalt den dag i dag.

 4) Hvilken floorballoplevelse har gjort indtryk på dig?

Helt klart da jeg vandt MILO prisen.
Fedt at mit store arbejde med bredde og ungdom blev værdsat.

 5) hvilke 3 spillere husker du fra din tid som nogen af de gode?

René ”Weisse” Mortensen.  Min gamle kammerat (stadig en af mine bedste venner) på banen. Man den der var den første i klubben der lavede både 100 point, men også 100 mål. Selvom jeg stadig er flittig målscorer den dag i dag, tror jeg stadig han er langt foran J

Christoffer Pahle. Min lille juniorspiller, der voksede for hver træning og kamp. Han blev en god Floorballspiller og en god leder.

Nikolaj Kindberg (Stes), nordjyden der gennem Thomas Lodberg dukkede op i Skanderborg. Hans vindermentalitet, og koldblodighed på banen, er unik. Men Stes er samtidig så menneskelig at man kun kan holde af ham.

 6) Hvilke ledere gjorde et indtryk på dig i din tid med floorball?

David Karlsson. Tidligere cheftræner i Team Århus.
Michael Andresen. Nuværende Cheftræner i Killerbees (herre 1)

7) Kan du en anekdote fra din floorballtid?

Da dette helt sikkert læses af både yngre og ældre spillere, så holder jeg nogle af de virkelig sjove for mig selv.
Men startede på et tidspunkt med at træne et U 11 hold i den landsby jeg bor i. Efter et par træninger mødte der pludselig en masse børn op og så vores træning. Kunne godt høre de sad og summede lidt og kiggede på mig.
Pludselig kommer en af dem over og spørger: ” Er det rigtig at du er i familie med René DIF” J
Måtte skuffe dem med at selvom jeg var skaldet og selv hed René, så var det vist det der var den største lighed mellem René Dif og mig selv J

8) Hvilke udfordringer forbinder du med floorball i klubregi ?

Haltimefordeling, og i en by som Skanderborg er enkeltmandssport, Fodbold og Håndbold så store, at de suger alle spillere til sig. Tror ikke vi er den eneste by med samme problemer.

9) på 25 år har DaFU opnået små 7.000 medlemmer, hvor mange medlemmer håber du DaFU har om 25 år?

Hvis vi kan få skolerne /SFO med under den nye skolereform, og få lov at udbrede sporten i der regi, så tror jeg på sigt at det vil betyde rigtig meget for floorball.. Tør ikke komme med et bud på hvad tallet siger om 25 år, men håber det på et tidspunkt eksploderer J

10) Hvad er/var din rolle i floorball

Klubstifter, Formand, Træner, ex dommer og spiller. (startede i målet, er nu forward)

11) Hvad ser du ellers i fremtidsudsigterne for sporten

Mange mindre byer er begyndt at have floorball med som mulighed. Fx har jeg dyb respekt for Mørke. Hvis andre mindre byer kunne gøre det samme, er fremtiden lys. Større byer har større problemer, pga spredningen på haller og beboelsesområder.

12) ordet er frit
Tillykke til DaFU med de 25 år. Tillykke til alle der gennem de sidste 25 år har været en del af floorball Danmark. Er glad og stolt af selv at have været en del af det siden 1995